Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Yngrelisten: IDAs fællesskab skal involvere nye medlemsgrupper

IDA skal udvide fællesskabet ved at være relevant for de nyoptagne faggrupper, mener Yngrelisten, som er i færd med at skifte navn. Listen vil tale de nye medlemmers sag.

Af TECH RELATIONS for Yngrelisten

IDA er under forandring, og det skal afspejle sig i det politiske liv og i foreningens aktiviteter. Vi går fra at være en ingeniørforening til at være en STEM-forening.«

Sådan opsummerer Yngrelistens Ditte Marie Reinholdt Jensen IDAs udvikling i disse år. IDA, der har rundet de 125.000 medlemmer, har et strategisk mål om at komme op på 175.000 inden for fem år.

Yngrelisten er en af de store lister med seks mandater i repræsentantskabet og to i Hovedbestyrelsen. Og listens plan er at starte forandringen hos sig selv.

»Listen er i gang med at ændre navn. Vi startede med at ville repræsentere de yngre ingeniører, fordi de ikke var repræsenteret i IDA. Nu vil vi udvide vores målgruppe,« siger Ditte Marie Reinholdt Jensen, der sidder i Hovedbestyrelsen for Yngrelisten.

Hun tilføjer, at navnet endnu ikke er faldet på plads, men at det snart bliver meldt ud.

Fællesskabet vokser

De nye medlemmer af IDA er ikke bare ingeniører, men også cand.scient.er, ledere, selvstændige og folk med international baggrund.

»Vi skal have fællesskabet til at vokse, så det involverer de nye medlemsgrupper,« siger Ditte Marie Reinholdt Jensen og fortsætter:

»Vores ydelser og mærkesager skal ændre sig, så de matcher alle medlemsgruppernes ønsker.«

Repræsentanten fra Yngrelisten mener ikke, det er op til hende og listen at definere, hvad de nye medlemmer vil have. I stedet bør man spørge medlemmerne.

»De nye medlemmer skal involveres på deres egne præmisser. Det kan de blive i vores liste, men IDA skal også komme dem i møde på andre måder, siger hun og nævner i den forbindelse det strukturudvalg, som er ved at blive nedsat. Udvalget bør arbejde med de nye medlemmer,« mener hun.

Et eksempel på en medlemstype, der kunne udvikles på, er de udenlandske IDA-medlemmer.

»De er måske kun i Danmark i en periode, og derfor er det ikke oplagt for dem at involvere sig i IDAs repræsentantskab i tre år. Men man kan jo godt deltage på en anden måde,« siger hun.

Ditte Marie Reinholdt Jensen foreslår, at der oprettes en del af IDA, der kaldes IDA International, som plejer netop denne medlemsgruppe og sluser dem ind i fællesskabet. Måske efter samme model som IDA STEM Students, der bl.a. har indstillingsret til fire pladser i repræsentantskabet.

Ud i verden

Et andet felt, IDA bør udvikle sig på, er det internationale samarbejde. Det gælder først og fremmest for danske IDA-medlemmer, der er i udlandet i korte eller lange perioder.

»Mange udstationerede medarbejdere kunne have glæde af IDA-netværk i de byer eller lande, de befinder sig i,« siger hun.

Men IDA som organisation kunne også stå stærkere ved at samarbejde med organisationer i andre lande, mener hun:

»Norge og Sverige er oplagte lande, men også i EU kunne IDA finde samarbejdspartnere, så vi kunne få større indflydelse.«

»EU-landene bliver overhalet af USA og Kina, især på teknologi-området. Vi kunne være med til at lave det om ved at samarbejde som faggruppe på tværs af de europæiske grænser,« siger Ditte Marie Reinholdt Jensen.