Sponseret indhold

Yngrelisten: Hyggelig headhunting

Søren Vang Fischer fik sit drømmejob via et tilfældigt møde, mens han var aktiv i IDA.

Af TECH RELATIONS for Yngrelisten

Han skylder egentlig IDA en smule af æren for sit nuværende job.

I hvert fald var det i IDA-regi, at den nu 31-årige ph.d. var på Folkemøde i sommeren 2015. Han var næsten færdig med sin ph.d., og han var træt af forskerverdenen.

»Jeg ville væk, for jeg havde lavet det samme i tre år, og jeg havde været meget alene om det. Jeg oplevede, at ingen rigtigt bekymrede sig om, hvorvidt jeg kom på arbejde – og hvad jeg egentlig lavede,« fortæller han.

Men så var det, han og IDAs talenthold var på Folkemødet på Bornholm. Søren Vang Fischer stod og sludrede med en bekendt, da produktionsdirektøren fra Novo Nordisk Kalundborg kom forbi.

»Har du ikke et spændende job til mig,« spurgte han, og fabrikschefen gav ham sin mailadresse. Han bad Søren Vang Fischer om at kontakte ham.

Kvik respons

Søren Vang Fischer skrev mailen til produktionsdirektøren den aften, han kom hjem fra Folkemødet, og næste morgen lå der en besked om, at HR-chefen og en rekrutteringskonsulent i Novo Nordisk var på sagen. Inden dagen var omme, var Søren Vang Fischer blevet ringet op og havde aftalt at mødes med rekrutteringskonsulenten.

»Jeg startede 1. september samme år, og jeg har været meget glad for jobbet,« siger han, der arbejder som processupporter, selvom hans speciale er fysik og nanoteknologi.

»Novo ansætter jo bredt folk med naturvidenskabelig baggrund. Du bliver alligevel lært op helt fra bunden i det område, du skal arbejde med, så det var ikke afgørende, at jeg var specialist inden for noget andet,« siger han.

På fabrikken i Kalundborg arbejder Søren Vang Fischer i finrensningen af insulin. Her kommer insulinen ind i spande efter gæringsprocesserne, og når det forlader Søren Fischers afdeling, er det klar til at blive brugt i den videre medicinproduktion på fabrikker i hele verden.

Ud til kanten

Da Søren Vang Fischer for tre år siden skiftede job til Novo Nordisk, tog han konsekvensen og flyttede til Kalundborg, hvor fabrikken ligger. For en overskuelig sum penge fik han et hus på den sydvendte skrænt mod havet, hvor udsigten og det høje antal solskinstimer bidrager til komforten.

Han regner ikke med at flytte arbejdsplads inden for de næste ti år, men overvejer sit næste karriereskridt. I Novo Nordisk er også karrierevejen systematiseret.

»Novo har tre retninger, man kan gå i: Projektleder, specialist eller linjeleder. Jeg hælder mest til det sidste, for det ville være spændende at have med mennesker at gøre. Men det er ikke afgjort endnu,« siger han.

Følg med

I sit politiske arbejde i IDA slår Søren Vang Fischer især på tromme for, at foreningen følger med tiden, følger med ny teknologi og trends blandt de unge.

»Jeg synes, IDA gør meget godt, og det skal naturligvis fortsætte, ligesom man skal fortsætte arbejdet med at give foreningen mere synlighed og politisk indflydelse,« siger Søren Vang Fischer.