Vindmøller

Energikommissionen: Vi kan snart ikke hælde mere vedvarende energi ind i systemet

Hvis det står til Energikommissionen skal politikerne nu ikke mere snakke MW sol og vind, men koncentrere sig om at skabe rammerne for et 100 pct. vedvarende energisystem i 2050. Men det bliver ikke gratis.

24. apr 2017 35

Sol overhaler for første gang vind i ny energikapacitet

I 2016 overgik ny kapacitet fra solenergi kapaciteten fra nyopført vindkraft. Ny FN-rapport viser således, at ny sol-kapacitet udgjorde 75 GW mod 54 GW ny vind-kapacitet på verdensplan.

19. apr 2017 57

Europas største batteri skal lagre vindmøllestrøm lige syd for grænsen

I Nordtyskland bygger Mitsubishi sammen med et hollandsk firma et lithium-ion-batteri på 48 MW, som skal lagre overskydende energi fra vindmølleparker.

12. apr 2017 63

Se Vindebymølle blive taget ned

Nedrivningen af de 11 pensionerede havmøller fra Vindeby foregår på simpel vis og i store stykker. Dong Energy oplyser, at tempoet er skruet op i videoen, og at det tog 20 mennesker 4,5 timer at rive en enkelt mølle ned. I 1991 tog det otte timer - i godt vejr - at sætte den op.

10. apr 2017

Bedre styring af jævnstrømskabler skal give billigere strøm

Forskere fra DTU står i spidsen for nyt, nordisk forskningsprojekt, der skal optimere styringen af jævnstrøms-elforbindelserne mellem landene og derved være med til at sænke elmarkedspriserne.

10. apr 2017 13

Facebook er kampplads for vindmølleprojekter. Tilhængere skal til at tjekke ind

Vindmølletilhængere er nødt til at deltage i debatten på sociale medier, hvis modstanden mod landmølleprojekter ikke skal eksplodere. Det siger forsker i teknologiske konflikter i interview med Altinget.

4. apr 2017 18

Hver tredje landmølle har ingen nære naboer

En ny opgørelse viser, at hver tredje vindmølle på land ikke har beboelse i nærheden. Inden for en radius af 8 gange møllens højde har hovedparten af møllerne otte eller færre naboer.

30. mar 2017 7

Minister: Vindmøllemedarbejdere skal beskyttes bedre mod farlig kemi

Bedre uddannelse, mere information og bedre tilsynsføring skal forhindre nye arbejdsmiljøskandaler forbundet med kemi i vindmøllebranchen.

24. mar 2017 1

Brugte vindmøllevinger skal omdannes til trafikstøjskærme

Inden for et års tid bliver skærme mod trafikstøj - konstrueret af aflagte vindmøllevinger - sat i produktion.

20. mar 2017 2

GRAFIK: Så store bliver de nye testvindmøller

Onsdag indgik Folketingets politikere en aftale om udvidelse af testområdet i Østerild Plantage og ved Høvsøre. I alt vil der i fremtiden være 16 pladser, hvor vindmølleindustrien kan teste fremtidens vindmøller. Da de nye møller i Østerild vil kræve, at et område ryddes for skov, plantes der ifølge den politiske aftale halvanden gang så meget skov, som der bliver fjernet - i alt 95 hektar. Det forventes, at de nye testpladser vil kunne tages i brug i 2019.

16. mar 2017 18