Vindmøller

Spørg Scientariet: Hvorfor er vindmøller ikke udstyret med winglets som fly?

En læser undrer sig over, at vindmøller ikke har et buk i enden - en winglet - lige som fly for at spare brændstof. Det svarer DTU Vindenergi på.

12. jul 2016 5

Energistyrelsen offentliggør omdiskuterede beregninger bag billige solceller

Nu er Energistyrelsens omdiskuterede beregninger af PSO-støtten til forskellige vedvarende energi-teknologier lagt frem. Beregninger, der ikke siger noget om teknologiernes omkostninger, men kun om støtten, der udbetales efter dagens regler.

29. jun 2016 14

Spørg Scientariet: Hvor skal fjernvarmen komme fra, hvis al el produceres af vindmøller?

En læser har spurgt, hvor fjernvarmen skal komme fra, hvis elektriciteten fremadrettet kommer fra vindmøller i stedet for fra elproduktionen. Dansk Fjernvarme svarer.

27. jun 2016 36

Risø i gang med at bygge ‘verdens bedste’ vindtunnel

Efter års planlægning er etableringen af en ny, unik vindtunnel på DTU kommet godt i gang. Det bliver verdens bedste vindtunnel, siger projektlederen.

27. jun 2016 2

LM Windpower bygger verdens længste vindmøllevinge

88,4 meter måler verdens til dato længste vindmøllevinge, som LM Windpower har bygget i samarbejde med den tyske vindmølleproducent Adwen. Vingerne skal sidde på en 8 MW offshore mølle med 180 meter i rotordiameter.

21. jun 2016 6

Siemens opkøber konkurrent og overhaler Vestas

Den tyske teknologigigant Siemens køber hovedparten af den spanske vindmøllevirksomhed Gamesa. Dermed vil Vestas ikke længere være verdens største vindmølleproducent.

17. jun 2016

Bloomberg: El på kul og gas topper om højst ti år

Elbiler, udvikling af ny batteriteknologi samt Kinas ændrede energimiks trækker inden for de næste ti år for alvor den globale elproduktion væk fra kul og gas, viser ny prognose fra amerikanske Bloomberg.

16. jun 2016 23

Nyt samarbejde skal sikre 100 GW vindmøller i Nordsøen

Et nyt indre marked for vindmøller skal sikre, at pladserne og elnettet bliver udbygget og udnyttet optimalt. Det kan får prisen helt i bund, siger fabrikantforeningen.

6. jun 2016 16

Dong bruger supertele til vingeinspektion

Tidligere tog det en hel dag for to personer at inspicere vingerne på en havmølle. I dag kan Dong klare tre styk på en dag med avanceret kamerateknik.

2. jun 2016 24

Dansk firma sætter prisbelønnet selvhejsende kran i serieproduktion

Kranproducenten Liftra, der i 2013 vandt globalprisen i Ingeniørens produktpris­konkurrence, har nu fået så meget medvind på amerikanske marked, at man har etableret en decideret serieproduktion i Aalborg.

30. maj 2016 1