Vindmøller

LM Wind Power solgt til amerikansk gigant

General Electric (GE) har købt den danske vingeproducent af en europæisk kapitalfond for 11,2 mia. kroner - til overtagelse i starten af 2017.

11. okt 2016

Vestas er sluppet af med dødvægten

På fire år har Vestas skåret antallet af fabrikker med en tredjedel og lagt mere arbejde ud til underleverandører. Bilindustrien har været inspiratoren i kampen mod overvægt.

11. okt 2016 1

Minister: Flere datacentre på vej til Danmark

Flere store datacentre kan sagtens være på vej til Danmark. Firmaer lokkes af grøn strøm og mulighed for køling med havvand. Godt for elsystemet, vurderer Dansk Energi.

10. okt 2016 30

Siemens bygger fuldskala ellager efter dansk idé

Med støtte fra den tyske stat går Siemens og partnere nu i gang med at bygge et fuldskala demonstrationsanlæg af et nyt termisk lager, hvor vindmøllestrøm omdannes til varme, som lagres i nedgravede og isolerede stenbunker.

4. okt 2016 40

Første konklusioner om vindmøllers indvirkning på naboers helbred klar omkring nytår

Længe ventet undersøgelse af vindmøllers påvirkning af menneskers helbred er ved at være færdig og på vej til review i et videnskabeligt tidsskrift.

25. sep 2016 4

Kontroversiel vindmølle skal levere el til brintbusser

Når Korsør EnergiPark om nogle år slår dørene op, er det planen at el til brintproduktion og brintbusser skal ske med en generator, som ikke før er set i Danmark. Men principperne bag generatoren deler vandene, og DTU mener, at et uafhængigt måleinstitut bør teste data.

22. sep 2016 52

Korsør bliver hjemmebane for test af brintbusser

140 brintbusser skal inden for de næste par år køre rundt i europæiske byer.10 af dem kommer sandsynligvis til at betjene passagerer i Korsør og omegn. Brinten skal komme fra et nyt elektrolyseanlæg i den kommende Energipark Korsør.

22. sep 2016 10

Sverige plages af avanceret vindmølletyveri

Tre gange inden for en måned har vindmøller i Sydsverige haft besøg af ubudne gæster, der har stjålet højspændingskabler. Herhjemme kender vindmølleindustrien til kabeltyverier ved opsætninger.

20. sep 2016 22

Sær forsøgsmølle fra Vestas skal give ny viden om turbulens

VIDEO: Vestas og DTU Vindenergi går nu i gang med at teste turbulens omkring Babylon-vindmøllen med fire rotorer. En konstruktion, der på mange måder udfordrer gængse forestillinger for vindmøller.

16. sep 2016 10

Leder: Hold fast i udsigten til en grøn fremtid – den er faktisk smuk

16. sep 2016 11