close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vindmøller

Video: Se forløberne til den moderne vindmølle

Kender du Poul la Cour? Han var vindmøllepioner for mere end 100 år siden og skabte grundlaget for den moderne vindmølle. Mød ham her – vi er dykket ned i Ingeniørens arkiver. Og det kan du også.

14. apr 2018 3

Kom med ind i DTU's nye imponerende vindtunnel

Efter to års arbejde er DTU Vindenergis nye, unikke vindtunnel ved at være færdig på Risø Campus udenfor Roskilde. Vi har været på rundtur i den store betonkonstruktion – heldigvis i vindstille.

5. apr 2018

Unik vindtunnel går fra stille til storm på halvandet minut

Efter to års arbejde er DTU Vindenergis nye vindtunnel til 85 mio. kroner stort set færdig på Risø og er klar til royal indvielse i næste uge. Projektleder betegner det store byggeri som et forskningsprojekt

5. apr 2018

Radikale: Vi skal producere lige så meget grøn el og varme, som vi forbruger

3. apr 2018 46

Vestas tester sol- og vindhybrid i spansk vindmøllepark

En eksisterende 3 MW Vestas-vindmølle og et nyt 372 kW solcelleanlæg er netop blevet koblet sammen og skal som forsøg drives som ét energianlæg i en spansk vindmøllepark.

27. mar 2018 6

Elprisernes himmelflugt aflyst: Vind og sol giver en fremtid med billig strøm

I mange år har fremskrivninger forudsagt kraftigt stigende priser på den lange bane, men en ny analyse fra brancheforeningen Dansk Energi punkterer myten om de markante prisstigninger.

15. mar 2018 65

Ny undersøgelse: Ingen klar sammenhæng mellem vindmøllestøj og hjertesygdom

Længe ventet delundersøgelse af helbredseffekter af vindmøllestøj finder ikke afgørende bevis for sammenhæng mellem vindmøllestøj i en kort periode og blodprop i hjertet eller slagtilfælde, men antyder problemer med lavfrekvent støj om natten.

7. mar 2018 10