close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vindmøller

Sol og vind kan nu køre elsystemet alene – i hvert fald om sommeren

Nye analyse viser, at centrale kraftværker ikke længere er nødvendige for at holde nettet på benene, når der opstår en fejl.

21. sep 2017 74

Spørg Scientariet: Hvorfor er vindmøllerne lige høje?

En læser undrer sig over, hvorfor møllerne i en vindmøllepark er lige høje. Kunne man ikke udnytte vinden bedre, hvis højden varierede? Det svarer forsker på DTU Vindenergi på.

18. sep 2017 9

Techtopia #15: Tech-startups har brug for din hjerne

Podcast: Techbranchen skriger på arbejdskraft. Det skal der gøres noget ved på septembers store Techfestival i København. Vi taler med tech-startups, som søger nye hjerner på festivalen – fra dronevindmøller til laser og chatbots.

28. aug 2017

Minister og vindmølleindustri i bitter talkrig

Striden handler om beregningerne bag regeringens forslag til en overgangsordning for støtte til landvind i 2018 og 2019.

23. aug 2017

Tilskud til sol og vind i USA betaler sig: Færre dødsfald og lavere sundhedsudgifter

Ny analyse viser, at amerikanernes tilskud til energiproduktion med sol og vind er en rigtig god forretning, hvis der ses på sundhed og miljø. Men det kunne være endnu bedre, hvis tilskuddet blev tilpasset de enkelte stater.

23. aug 2017 34

Siemens Gamesa afskediger 600 på vingefabrik i Aalborg

Ændrede markedsforhold og intensiveret konkurrence er årsag til, at knap hver fjerde medarbejder på vingefabrikken afskediges pr. 30.september

18. aug 2017

Udbrændt Vestas-mølle er nu pillet ned

Tirsdag aften blev den store vindmølle, der udbrændte i sidste weekend, pillet ned på anbefaling af den undersøgelsesenhed, som efterforsker årsagen til branden.

16. aug 2017 5

Kommuner risikerer at miste støtte til landvind

Regeringen vil afskaffe den grønne ordning i februar 2018. Det vil skabe usikkerhed omkring vindmølleprojekter på land og møder protest fra nordjyske kommuner.

16. aug 2017 18

Analyse: Regeringens energimål svigter elektrificeringen

En analyse fra Vindmølleindustrien viser, at regeringens mål om 50 procent grøn energi i 2030 vil føre til stor biomasseudbygning, men meget lidt sol, vind og varmepumper.

11. aug 2017 2

General Electric sagsøger Vestas for patentbrud

Vestas er blevet stævnet af sin amerikanske konkurrent General Electric. GE mener, at Vestas har overtrådt det amerikanske patent på turbineteknologi.

3. aug 2017 21