close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Telia Parken - fra rullende sten til rullende bold

Landsholdet kan i hvert fald ikke give græs-teknikerne skylden for det tvivlsomme resultat i week-endes kamp. Se Telia Parken i København få nyt rullegræs.

Her kan du se, hvordan fodboldstadionet gennemgår transformationen fra en koncert med Rolling Stones om tirsdagen til stregerne er malet op fredag aften.

Arbejdet gik i gang torsdag morgen. Græsset blev lagt på fra klokken 16, fredag middag var banen lagt og fredag aften klokken 19 var der (foreløbig) fyraften.

Have a look

Telia Parken – from rolling stones to a rolling football (English version)

Det er selvfølgelig et flot arbejde der udføres, men det virker helt mærkværdigt, at man ikke har et system til afholdelse af koncerter som kan skåne græsset.

Håber det var en ekstraordinær situation, som artiklen godt kunne være kommet nærmere ind på, herunder hvad omkostningerne (også de miljømæssige) er til en sådan udskiftning. Ressourcespild er det i hvert fald.

  • 3
  • 0

Håber det var en ekstraordinær situation, som artiklen godt kunne være kommet nærmere ind på, herunder hvad omkostningerne (også de miljømæssige) er til en sådan udskiftning. Ressourcespild er det i hvert fald.

Hvilke resourcer er der du mener går til spilde?

Jeg kan komme på rigtig mange andre ting der er vigtigere at gå op i end anlæggelsen af en ny græsplæne. Men vi kan da godt blive enige om, at det ville være bedre hvis ikke det var nødvendigt.

Omkostningerne (omkring 1 mio. kroner) afholdes at et privat selskab, så det må de jo selv ligge og rode med. Men jeg vil garantere, at hvis ikke det gav økonomisk mening, så gjorde de det ikke. Indtægterne fra den koncert opvejer mange gange udgiften ved at skifte græsset.

Det sker i øvrigt jævnligt, når det bliver for slidt- Både af koncerter etc. og boldspillet i sig selv. Græsset trives ualmindeligt dårligt inde i Parken. Det får for lidt lys og luft og jorden ser også ud til at være pakket lidt vel rigeligt. I hvert fald hvert 2. år skiftes græsser. Nogle gange oftere.

Nogle steder i Europa har de en bane der kan køres ud under tribunerne i det fri, så det kan få masser af lys sig luft. Andre steder har de store lyskanonen og luftcirkulation. Om det så er bedre rent resourcemæssigt skal jeg ikke kunne sige. Kunstgræs er også en mulighed, men det er heller ikke gratis eller energineutralt.

  • 0
  • 0