VIDEO: Space-rockwool og varmetæpper holder Danmarks største rumprojekt lunt

ASIM er et klimaobservatorium, der skal monteres på Den Internationale Rumstation, ISS, i marts 2018. ASIM er Danmarks største rumprojekt til dato. ASIM skal gennem to år hjælpe med at undersøge, hvordan en række fænomener som f.eks. kæmpelyn, der både går op og ned i atmosfæren, har indflydelse på den kemiske sammensætning af atmosfæren og ozonlaget – og om det i sidste ende betyder noget for klimaet på Jorden. DTU Space leder den videnskabelige del og Terma den teknologiske del. Terma afslørede 20. november 2017 en 1:1-model af ASIM, og projektleder i Terma Ole Hartnack fortalte om de teknologiske dele.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det skal undersøge lyn, men som en lille kommentar er der ganske lidt om at lynene måske kunne have indflydelse på noget klima, men det skal først ses af resultaterne. "ASIM skal gennem to år hjælpe med at undersøge, hvordan en række fænomener som f.eks. kæmpelyn, der både går op og ned i atmosfæren, har indflydelse på den kemiske sammensætning af atmosfæren og ozonlaget - og om det i sidste ende betyder noget for klimaet på Jorden. "

Så bliver det åbenbart straks til et KLIMAOBSERVATORIE. Mit udendørs termometer og mit barometer er nu lige blevet ophøjet til et klimaobservatorie. Det kunne jo godt være at temperaturen ved mit hus har indflydelse på klimaet.

  • 0
  • 3

"Forskere fra DTU Space forbereder særlige instrumenter, der skal observere gigantiske lyn og høj-energitisk røntgenstråling over skyerne fra den internationale rumstation, ISS. Formålet er, at forstå disse fænomener og deres indflydelse på den kemiske sammensætning af atmosfæren og på ozonlaget samt afdække hvorvidt de påvirker klimaet på Jorden" http://www.space.dtu.dk/Forskning/Projektl...

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten