Video: Sådan skal Norges flydende kæmpevindmølle ankres op

Det norske Hywind-projekt skal sejles ud på havet om få måneder. Se videoen om, hvordan Norsk Hydro forestiller sig, det vil gå for sig.

Den første norske udgave af en flydende havvindmølleplatform er nu ved at tage form. Statoils fuldskala-projekt Hywind skal anbringes på sin plads i havet ud for Karmøy om kun tre måneder.

Mølletårnet skal rage 65 meter op over havoverfladen, men lidt som et isbjerg skal størstedelen være under vand. Betonflyderen, som bygges i Finland, får en dybgang på cirka 120 meter, så møllen skal selvsagt placeres på dybder over 120 meter, hvor vinden altid er god.

For at hindre platformen i at stå til havs, når det stormer, skal den lænkes til tre tunge lodder på havbunden.

Projektet har et budget på 400 millioner norske kroner. Møllen skal kunne yde 2,3 MW.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Projektet i sig selv sere kanon godt ud, men umelbart tro jeg ej det er mere ind 10 stk. møller da projektet er for 400,- millioner norske kroner.

Bevis: Jeg kan ikke huske om det var ang. havvindemølle parken i England hvar der blev fortalt stk. pris eller om det er ved den første hav vindmølle park vi fik i Danmark. Men prisen er tidliger blevet omtalt af både Neg mecon, Vestas, Bonus og Siemens Wind Energi, i forskellige anledninger.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten