close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Video: Sådan ser fremtidens kreditkort ud indeni

De danske udviklingshuse Prevas og Cardlab har udviklet prototypen på fremtidens kreditkort. Computeren indeni er blot 0,4 mm tyk, men er komplet med batteri, processor, piezotænding, fingeraftryklæser og dynamisk magnetstribe. Se projektleder i Prevas, Finn Nielsen, vise kortets funktionalitet og komponenter frem.

Der er ikke sikring mod kopiering (hacked dankortterminaler) og nethandel.

Men det er da et skridt, specielt det at de kort terminaler der er der ude, ikke skal skiftes.

  • 0
  • 0

Det er jo three-factor beskyttelse. Det vil sige, noget du har (kortet), noget du ved (pin) og noget du er (fingeraftryk). Det er lidt af en hellig gral.

Hvis de udvider med et display, f.eks. af e-paper typen som næsten ikke bruger strøm, så løser det også nethandel problematikken. Den kan så vise en ny sikkerhedskode hver gang kortet bruges, således butikken eller hackeren ikke kan gemme koden og bruge den senere.

  • 0
  • 0

Det er et smart kort - men langtfra sikker. Fingeraftryk er meget nemme at kopiere, og giver ikke god beskyttelse. Det giver ingen beskyttelse mod hacked dankortterminaler. Og dertil kan frygtes, at større sikkerhed giver større problemer med at få banker, eller forsikring, til at udbetale beløb hvis der opstår svindel.

Kortet vil give bedre sikkerhed i en europædisk udgave, med chip-baseret sikkerhed. Og måske kunne tilbydes til de kunder der ønsker at betale for den ekstra sikkerhed, f.eks. virksomheder.

Umiddelbart ser kortet for dyrt ud, til at kunne tilbydes som et standard kort.

  • 0
  • 0