VIDEO: Mini-drone flyver ind og ud af vand

RoboBee - Harvards eksperimentelle drone - har nu fået en opgradering, så den kan flyve ind og ud af vand.

I 2013 introducerede Harvard University RoboBee - en lille robotdrone - som på det tidspunkt kunne hægte sig fast til overflader via statisk elektricitet. Nu har universitetet introduceret en opgradering til RoboBee, som gør den lille drone i stand til at flyve ind og ud af vand.

Det skriver Engadget.

Den lille drone er ikke mere end to centimeter i højden og vejer omkring 1/15 af en 25-øre. Derfor er det særligt udfordrende at trænge gennem vandet og ikke mindst at navigere dernede. Men med inspiration fra naturens egne insekter regnede forskerne sig frem til, hvor meget dronen skulle yde for at kunne navigere under overfalden.

Ved hjælp af små 'vinger' kan dronen navigere nogenlunde stabilt både over og under vandet - 220 til 300 hertz oven vande og blot 9-13 hertz nedenunder.

Dernæst kom udfordringen med at gøre RoboBee i stand til at bryde gennem overfladen og komme ud af vandet. Det lykkedes ved at få dronen til at opsamle vand i et 'opdriftskammer'. En elektrolytisk plade konverterer vandet til oxyhydrogen (knaldgas), som giver RoboBees vinger nok opdrift til at nå ud af vandet.

Mere praktisk så håber holdet bag RoboBee, at den en dag kan bruges til at afsøge undersøiske områder, så man undgår at skulle sænke store dyre maskiner ved overvågningsopgaver.

Emner : Droner
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

I originalartiklen angives vægten til "one-fifteenth the weight of a penny"

En penny vejer 2,5g - ikke det samme som en 25 øre som vejer 2,8g. Så nærmere 1/17 del.

Uanset hvad er det en fjollet måde at angive vægt på. Det er jo ikke EB.

 • 0
 • 0

.... da Ingeniørens journalister jo skriver af efter andre journalister og for dem er "one-fifteenth the weight of a penny" klar tekst, som de venligt oversætter til det forståelige danske ord "femog tyveøre. At de så skriver her, for talnørder er jo ikke deres problem.....de er jo ikke ingeniører :)

 • 0
 • 0

Tak, Kent. Nu kan jeg sove roligt igen. De 0,3 grams forskel mellem en penny og en 25-øre har i sandhed været genstand for undren i forhold til omtalte drones vægt, men nu kan jeg komme videre :-)

 • 0
 • 0

Selv om det nok er entabt kamp: Vi skal blive ved med at fremhæve, at vi har nogle udmærkede enheder at angive i ! Hvad er det, der får danske - og i dette tilfælde åbenbart også engelske - journalister til at undgå alt, der smager af gram, liter, kilo og sekunder? (og ja, jeg ved godt, at england har sit helt eget sæt af enheder; men dem bruger de så åbenbart heller ikke.) I , vistnok, 50-ernes Danmark indførtes det nye begreb kalorier i køkkenet. Men da det var for svært at tale om kilokalorier, brugte man enheden "stor kalorie" eller "køkkenkalorie". Det gav så forvirring i de senere varedeklarationer af sodavand, hvor der pludseligt var en faktor 1000 fejl ved angivelse i den nye enhed Joule versus kalorie. En samtale mellem en brugsuddeler og mig opklarede sammenhængen.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten