Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Video: Kulturnatten – sådan blev operaens tag konstrueret

I aften på Kulturnatten åbner udstillingen 'Banebrydende byggeri – 100 danske gennembrud der ændrede verden', som udstiller byggerier udvalgt af eksperter fra byggebranchen. Ingeniøren har fået et smugkig på udstillingen og har fået et eksklusivt indblik i konstruktionen af et af de banebrydende byggerier: Operahuset i København.

Klokken 17:00 i eftermiddag åbner udstillingen 'Banebrydende byggeri – 100 danske gennembrud der ændrede verden' i Dansk Arkitektur Center, og efter klokken 18:00 er der gratis adgang med Kulturpas. Eksperter fra den danske byggebranche har udvalgt byggerierne på baggrund af, om ingeniører og arkitekter har tænkt i nye muligheder, der har udviklet måden, vi bygger på. Et af de revolutionerende byggerier er Operahuset. Projektlederen bag operaen, Hans Exner fra Rambøll, har taget Ingeniøren med en tur ind i operaens tag for at forklare, hvordan ingeniørerne blandt andet måtte bruge teknik, der normalt ses i broer, for at det enorme tag kunne realiseres. Udstillingen er udviklet i et partnerskab mellem Realdania og Dansk Arkitektur Center og varer frem til 3. januar næste år.

Emner : Projektering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten