VIDEO: Kom med over den nye Lille Langebro

I går åbnede Københavns nye cykel- og fodgængerbro Lille Langebro.

Det bliver den tredie cykelbro, der fobinder Amager og Sjælland. Lille Langebro skulle egentlig være åbnet for trafikanter allerede i efteråret 2018, men da brofagene i maj 2018 skulle lastes på en transportpram i Rotterdam, hvor de var fremstillet, kollapsede kranen. Dermed tabte den et af brofagene ned på de fag, der allerede var løftet over på prammen.

Læs også: Københavns næste cykelbro på vej: Lille Langebro hejses på plads

Ved uheldet fik brofagene så store skader, at den hollandske producent, Hollandia BV, måtte lave dem om, hvilket kompliceredes af, at fabrikken netop havde destrueret støbeformene til brofagene. De måtte derfor genskabes fra bunden.
Den kommende cykel- og gangbro skal ligesom sin storebror forbinde Christians Brygge ved BLOX med Islands Brygge, og den er placeret samme sted, som den oprindelige Langebro fra 1690 til 1903.

Læs også: Krankollaps forsinker ny bro over Københavns Havn

Lille Langebro er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med de britiske arkitekter Wilkinson Eyre og danske Urban Agency. Totalentreprenør på broen er et joint venture mellem de to hollandske entreprenører Mobilis Danmark og Hollandia Infra.

Læs også: GALLERI: Kæmpekran monterer brofag

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

.. er tydeligtvis fejldesignet. Cykler skal tage et unaturligt (for cyklister) sving over en midterhelle. Der mangler afmærkning (ubetinget vigepligt). På videoen ser man f.eks. en elløbehjulskører venstre om afmærkning (hellen).

  • 7
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten