close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Kina testflyver enorm fragtdrone

Kinas tungeste fragtdrone blev testfløjet i slutningen af oktober. AT200 kan bære 1,5 ton og skal blandt andet bruges til sikre militærforsyninger til øer i det Sydkinesiske Hav.

En ny fragtdrone udviklet i Kina af flere institutter og virksomheder har fløjet sin første tur i det nordvestlige Kina, skriver kinesiske Xinhua News Agency.

26 minutter var den 3,4 ton tunge drone i luften. Dronen kan bære en last på 1,5 ton og flyve 313 km/t med en rækkevidde på over 2.000 kilometer.

Læs også: Kinas drone-industri på vej mod nye højder

En PT6A turbopropel-motor lavet af 'Pratt & Whitney Canada' giver dronen 750 hestekræfter. Ifølge det kinesiske 'Institute of Engineering Thermophysics' gør det muligvis AT200 til en af verdens mest kraftfulde civile droner.

Forsyninger til omstridte øer

De fortæller, at dronen – der ikke behøver en asfalteret landingsbane, og kan flyve i over 6.000 meters højde – kan bruges til godstransport i bjergregioner og på øer.

Læs også: Fremtidens luftrum tilhører dronesværmene

Blandt andet militært gods vil være at finde om bord på dronen, og blandt andet de omstridte øgrupper i det Sydkinesiske Hav vil få gavn af dens fleksible landingsegenskaber, oplyser selskaberne bag dronen.

ligner ret meget et almindeligt bemandet fly. Mon ikke "dronen" enten er udviklet fra en bemandet flytype, eller er forberedt til en bemandet udgave. Hvis der var optimeret til ubemandet fragtflyvning tror jeg ikke man var endt med en formgivning der passer med en forrude som piloten kan se ud af.

  • 4
  • 0

De fortæller, at dronen - der ikke behøver en asfalteret landingsbane, og kan flyve i over 6.000 kilometers højde

Så kan de vist godt pakke sammen ude hos Copenhagen Suborbitals og for den sags skyld alle andre steder hvor man leger med raketter.

;-)

M

  • 10
  • 1