VIDEO: Fysikprofessoren viser vejen til den sprødeste svær

Fysikprofessor Ole G. Mouritsen er gået i køkkenet på restauranten Styrbæks i Odense for at fortælle om flæskestegens materialeegenskaber, og hvordan du styrer dem for det bedste resultat.

Læs også: Fysik i julekøkkenet: Vejen til knasende svær og sprødt skind

Læs også: Video: Sådan måler 'kunstig tand' det magiske knæk i chokolade og småkager

Læs også: Kagekemi i julekøkkenet: Det store hæveeksperiment

Læs også: Fysik i julekøkkenet: Her er forklaringen på den perfekte konfektchokolade

Læs også: VIDEO: Intelligent komfur redder sovsen og chokoladen

Læs også: VIDEO: Fysikprofessoren forklarer kagens knæk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der vises desværre ikke så meget om hvordan man rent praktisk får sværene så sprøde over det hele.

Man kan altid "redde" en flæskesteg der ikke har fået jævnt sprøde svær, ved at sætte den under grill. Det er meget effektivt og man skal bare give den gas, så sværene popper helt op, så smager de bedst og der er ingen seje stykker der ikke rigtig kan tygges og spises. Eventuelt kan man skære hele svær-stykket af efter stegen er færdigstegt og så grille den for sig selv. Det virker rigtig godt med hensyn til super sprød svær, ligeom dem man kan købe på pose.

Som Mouritsen nævner til sidst er det vigtigt at sværene "står lige" inde i ovnen til sidst, for at de kan blive sprøde over det hele. Det gælder kun når der bruges grill selvfølgelig.

  • 1
  • 0

Fin sprød svær - men det er også tydeligt at kødet er blevet gråt og tørt - en velsmagende og saftig flæskesteg skal have et let rosa strejf

  • 2
  • 0

Den, IMO, nemme og perfekte flæskesteg... Jeg har to måder jeg laver flæskesteg på, afhængigt af tiden eller om ovnen skal bruges til noget andet. 1) Rids sværene efter, meget vigtigt. Godt med groft salt ned imellem sværene og salt og peber ovenpå Laurbærblade ned imellem sværene Ind i kold ovn, sæt denne på omkring 100C. Langtidstegning i ovnen til omkring 62C i centrumstemp. Grill til sværene er klar, dette får centrumstemp op til omkring 65-68C.

2) Rids sværene efter, meget vigtigt. Godt med groft salt ned imellem sværene og salt og peber ovenpå På rotisseriet og ud i kuglegrillen (kan sikkert også være en gasgrill....) HUSK drypbakker :-) Grill indtil sværene ser færdige ud, tiden er svær at komme med et bud på.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten