close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO FRA KØBENHAVNSK RAKET: Styreror i kobber blev brændt væk af raketmotor

Det tyder på, at københavnernes raket bliver udstyret med styreror af grafit. Seneste test viste nemlig, at ror i kobber smeltede og efterlod en flot grøn flamme kort efter at motoren tændte.

Læs også: Endnu en dag på testpladsen

Er der en fornuftig forklaring på at bruge kobber. Selv almindeligt jern har højere smeltepunkt.?

  • 0
  • 0

Kobber er nemt at arbejde med, og materialets varmeledende egenskaber er både en fordel og ulempe - alt efter hvordan man udnytter det.

Det er jo ikke første gang, at raketbyggerne tester både grafit og kobber. Det gjorde de allerede i 2011, hvor daværende CS-medlem Peter Madsen var stærk fortaler for at bruge kobber, og raketten Sapphire fløj også med kobberror.

Men dengang var selve styrefladen forbundet til en meget stor klump kobber, der fungerede som en varmesink. Test viste, at det virkede fint, selvom man ikke anede, hvornår det ville forsvinde i en grøn flamme. Det var tanken på sigte at bruge brændstof eller lox til køling af kobberet.

Men CS vil i dag gerne forsøge grafitvejen igen, da de tror på at en bedre udgave af grafit findes og kan bruges uden køling. Det tyder sidste test da også på.

Læs om de første CS-test af kobberror her:
http://ing.dk/artikel/styrefinner-til-rake...
http://ing.dk/artikel/vellykket-rakettest-...

  • 6
  • 0

at det venstre ror opvarmes og smeltes så meget hurtigere end det højre...
jeg kan ikke helt vurdere om det er forskellige materialer, eller om de mon sidder excentrisk?

og lige som Max, kan jeg heller ikke se hvorfor man tænkte at kobber på nogen måde ville være en god idé... det er blødt, tungt, dyrt og så optager det varme rigtig godt... ikke ligefrem de egenskaber man leder efter i en raket ;)

så hvorfor? :)

  • 3
  • 0