close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VIDEO: Første fuldskala Hyperloop-testbane ved at være klar

Inden længe står en 1,6 kilometer lang fuldskala Hyperloop-testbane klar i Nevadas ørken. Første rigtige bane bliver sandsynligvis mellem Dubai og Abu Dhabi.

Til alle dem, som var overbeviste om, at ideen med at sende en 'togvogn' med 1.200 km/t gennem et lufttomt rør ikke blot var en fantasi i hovedet på Elon Musk, er der godt nyt fra Nevadas ørken.

Her er den ene af de kommercielle hyperloopvirksomheder, Hyperloop One, ved at færdiggøre verdens første fuldskala testbane. Banen har fået navnet DevLoop.

Læs også: BIG: Hyperloop skal stå klar i 2020

Første kommercielle Hyperloop-strækning forventes at blive bygget mellem Dubai og Abu Dhabi. Illustration: MI Grafik

I en video som Hyperloop One netop har offentliggjort, er banen cirka halvvejs færdig. Med en diameter på 3,3 meter, er den en hel del større end den testbane, som Elon Musk selv har etableret ved SpaceX-hovedkvarteret i Los Angeles.

150 ingeniører, teknikere og arbejdere har på bare fem måneder omdannet en bar ørken til et testområde. De første test på den del af banen, som allerede er færdiggjort, skulle gå i gang midt på sommeren i år. Inden for det sidste år er Hyperloop One vokset fra 110 medarbejdere til i alt 240 og inden udgangen af 2017 forventes det, at der vil være 500 ansatte.

Læs også: Kritikere: Hyperloop bliver for dyrt og ubehageligt

Hvis alt går, som Hyperloop One håber, så skal første kommercielle strækning bygges mellem de to byer Dubai og Abu Dhabi og stå klar i 2020. Strækningen her er 150 kilometer, og de skal tilbagelægges på cirka 12 minutter.

Indtil videre har Hyperloop One rejst godt én milliard kroner i kapital fra 137 investorer, blandt andet de franske nationale jernbaneselskab SCNF og GE Ventures.

Se Hyperloops egen video af fremskridtet i ørkenen.

Det kunne være relevant at få at vide hvor lang denne teststrækning er. Ud fra videoen skønnes det at være mellem 500m og 1 km. Med den slag afstande bliver det svært at få 'toget' op på en særlig høj hastighed, og at få bremset det ned igen. Det 'spændende' er vel først når hastigheden kommer op over hastigheden for almindelige hurtigtog som 'TGV' og Shinkansen.

  • 7
  • 0

Der er over 100 forskellig tekniske udfordringer som skal kunne løses til perfektion. Blot en enkelt detalje som ikke vil makke ret, så falder projektet til jorden. Andre har peget på et væsentligt problem før mig. Problemet hedder Manglende retlinethed af røret. Dette ene problem er alvorligt nok til at projektet må opgives pga. manglende komfort / for høje vedligeholdelsesudgifter. En lille sætning i fundamentet efter et regnvejr, så skal hele strækningen rettes op igen.
Ved Wankelmotoren løste man møjsommeligt den ene udfordring efter den anden. Problemet med en dårlig brændstoføkonomi kunne dog ikke løses. Wankelmotoren måtte skrottes pga. eet eneste tilbageværende uløseligt problem.
Historien gentager sig.
Med venlig hilsen

  • 4
  • 12