VIDEO: Butik på Istedgade topsikret med 10 ton stål

På Istedgade 31 lå engang butikken Stjerne Radio, hvis baglokaler var arnested for modstandsgruppen Holger Danske. Stjerne Radio er to gange blevet sprængt af blandt andet Schalburgkorpset, men på lørdag skal butikken igen stå, som den gjorde før bombernes hærgen.

‘Stjerne Radio overgiver sig aldrig’. Sådan lyder pressemeddelelsens overskrift til Stjerne Radios genindvielse lørdag 29. august, datoen hvor den danske regering brød samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Butikken skal fungere som en montre, hvor forbipasserende kan se ind på klenodier fra Anden Verdenskrig.

På grund af de værdifulde museumsgenstande skal bygningens konstruktion leve op til Nationalmuseets sikkerhedskrav. Samtidig er facaden restaureret, så den fremstår som en eksakt kopi af den oprindelige. Projektet er udført i samarbejde med KHR Arkitekter og Buus Graphic og er projekteret af Søren Kristensen, projektleder fra Rambøll. Han fortæller i denne video om projektets udfordringer, og hvilke løsninger holdet har udtænkt.

Emner : Projektering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten