close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ung dansk forsker: Så stort er det kendte univers

Dansk astrofysiker sidder i USA og gør sig umage med at forklare universet for alle, der kigger nysgerrigt og undrende mod nattehimlen.

Sarah Pearson er ph.d.-studerende i astrofysik ved Columbia University i New York, hvorfra hun fik sin kandidatgrad i astrofysik i år 2015. Før dette var Sarah Pearson studerende i fysik ved Københavns Universitet, hvorfra hun fik sin bachelorgrad i 2012. Til dagligt forsker Sarah Pearson i mørkt stof og sammenstødende galakser. Sarah Pearson har en passion for formidling af videnskab og har derfor startet sin egen YouTube-kanal ‘Space with Sarah’, hvor hun svarer på de spørgsmål, hun oftest møder, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker. Hver video varer ca. 4-6 minutter og henvender sig til alle, der interesserer sig for astronomi. Sarah Pearsons arbejde vidner om ægte forskerglæde og veloplagt lyst til at formidle sin viden. I de kommende dage bringer vi derfor en række af Sarah Pearsons videoer, der naturligvis også kan ses på hendes kanal.
Vi lægger ud med en af de helt tunge spørgsmål: Hvor stort er universet egentlig?

.....hvor man antager at Big Bang har fundet sted for ca. 13 milliarder år siden vil sandsynligvis kunne beskrives som en kugle, men det "kendte" univers ser lidt anderledes ud, det har form som en vase.

https://da.wikipedia.org/wiki/Universet#/m...

Det skylder ret enkelt at det lys der er gået og går i modsat retning af vor kan vi naturligvis ikke se.

Men det rum universet udvider sig i ,kan vi ikke beskrive som endelig eller uendeligt

  • 1
  • 6