close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Triple-E: Et samlesæt af enorme proportioner

De 400 meter lange Maersk Triple E-containerskibe bliver bygget på det sydkoreanske værft Daewoo. Skibene består af 24 præfabrikerede sektioner, kaldet megablokke, som svejses sammen i tørdokken. Til arbejdet bruges blandt andet en plasmastålskærer, som anvender gas. Temperaturen når op på 16.000 grader, og stålet bliver smeltet på milisekunder. Videoen vises i samarbejde med Discovery Channel, som torsdag har premiere på programmet 'Maersk: Building the World's Largest Ship'.

Jo der er intet specielt ved dette, men det er desværre typisk for Discoverys udsendelser, det skal overdramatiseres, det gjorde de også med programmet om E-serien som de optog på Lindø.

  • 0
  • 0

På Nakskov var det ikke lige megablokke. Vi kaldte dem sektioner. Kan være, at journalisterne hos Discovery har en form for démens.

Méner alle stålskibsværfterne her hjemme byggede på den måde. På Nakskov byggede vi engang et skib til en norsk kunde, og det blev bygget som båden på filmen, på kølen i et stykke.

  • 0
  • 0