Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Statsgeolog Peter Britze: Realistisk skøn over potentialet sidst på året

Se statsgeolog ved Geus, Peter Britzes oplæg ved Ingeniørens teknologiske topmøde om skifergas.

Højdepunkter fra Peter Britzes oplæg:

Peter Britze lagde ud med at vurdere, hvad vi egentlig ved om potentialet i skifergas i Danmark. Hvor mange reserverer er der tale om, og hvor ligger de.

»Der har været rigtig mange tal fremme. Men kig til Sverige, hvor boringerne var en fuser. IEA kigger på ressourcerne i Europa og har analyseret fint i dybden. I Danmark taler vi om et område på 15.000 km2, men i virkeligheden er der tale om godt 13.000 km2.«

»Hvor langt skal vi ned i undergrunden? Jo, alunskiferet, der potentielt set kan hives op i DK, hentes i den dybde på mellem 1,5 km til 5 km. Men vi skal bruge mere information, hvor Geus blandt andet trækker på nogle af de baltiske lande. Samarbejde med den amerikanske USGS, hvor vi gør op med, hvad vi egentlig kan forvente af boringer i Danmark.«

Peter Britze taler om modenheden for skifergas i Danmark. Han går tilbage og refererer til dannelsen af det europæiske kontinent. Organisk materiale, der opvarmes på vej ned i undergrunden. Der er stadig usikkerheder, som gør det svært at spå stort om, hvor stort potentialet egentlig er. Men Peter Britze vurderer, at vi taler om et område på 13.000 km2 fordelt over land og vand.

Læs også: Martin Lidegaard på Ingeniørens topmøde: Selvfølgelig handler skifergas også om økonomi

Sidste nyt fra Geus om skifergasreserverne og potentialet v/ reservoir-geolog Niels Schovsboe, Geus (pga. sygdom præsenteret af statsgeolog Peter Britze)
Geus' Niels h. Schovsbos oplæg på Ingeniørens skifergasmøde

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten