Se verdens første elektriske multikoptertur

En gruppe tyske entusiaster har gennemført det, de beskriver som 'verdens første bemandede flyvning med en elektrisk multikopter'. Se flyveturen her.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det her kan meget vel vise sig at være mere historisk end videoen giver udtryk for. I mine øjne løser den de to fundamentale problemer ved personlig luft transport: Sikkerhed og vertikal lift off. Med de forholdsvis små roterende masser er der langt større sikkerhed end ved en enkelt rotor. Vertikal liftoff er nødvendig for at undgå dedikerede landingssteder. Derudover ser det ud som noget kinesiske legetøjsproducenter kan kopiere til ret små penge og så er tilgængeligheden også på plads.... Go multikoptor!!

 • 0
 • 0

I mine øjne løser den de to fundamentale problemer ved personlig luft transport: Sikkerhed og vertikal lift off.

Det med sikkerheden er vist lidt overdrevet, tænk på hvad forsikringspolicen kommer til at lyde på ;-)

 • 0
 • 0

Også denne flyvende sag bliver hængende i myndighedernes manglende tilladelser og krav til pilotens certifikater.

 • 0
 • 0

Derudover ser det ud som noget kinesiske legetøjsproducenter kan kopiere til ret små penge og så er tilgængeligheden også på plads....

Efter at have fejlinvesteret nogle hundredekroner i billige RC-helikopterer fra Kina, kan jeg love, at inden jeg sætter mig op i sådan en multikopter, har jeg sikret mig at det IKKE er en billig kopi fra Kina!

 • 0
 • 0

Yes sir - jeg tror virkelig også der er stor fremtid i den her type helicopter. Distribueringen af mulig motor/propel-fejl er superb. Man kan træne in-flight-skills med en af de her: http://vimeo.com/6194911 indtil videre..!

 • 0
 • 0

Hej Glenn / well.. 1km/t = 0.27 m/s så hvis vi nu siger den accelerer opefter med 15km/t over, say 5 sec?, så burde den her URL kunne give et slag på tasken ifht G: http://tinyurl.com/c55pzdz Or not? Er ikke sikker nok mhst disse units til at kunne bedømme resultaterne selv.

 • 0
 • 0

Er det bare min hørelse det er galt med, eller har de brugt en reggae udgave af deres nationalhymne "Deutschland, Deutschland, über alles" ?

Jeg bemærkede også fitnessbolden og den brede elastik, der "lagt dobbelt", binder piloten fast til kontorstolen.

Var der nogen informationer om hvorvidt de havde fået tilladelse til testen af de tyske luftfartsmyndigheder?

 • 0
 • 0

Hej Glenn / well.. 1km/t = 0.27 m/s så hvis vi nu siger den accelerer opefter med 15km/t over, say 5 sec?, så burde den her URL kunne give et slag på tasken ifht G: http://tinyurl.com/c55pzdz Or not? Er ikke sikker nok mhst disse units til at kunne bedømme resultaterne selv.

Hej Janus

Resultatet er lidt overraskende ;-)

Middelacceleration = delta V/delta T =15*0,27/5 m/s^2 = 0,81 m/s^2

Men der skal lægges ca. 9,82 m/s^2 (= 1 G) (den accelererer jo (stort set) lodret op). Iøvrigt; når den holder stille i luften, udøver den en acceleration på ca. 9,82 m/s^2)

Dvs at den i alt udøver en acceleration på 10,63 m/s^2 ca.= 1,08 G.

Dvs ca. det samme som en Jumbojets formåen.

 • 0
 • 0

Vås !

Mere end en Jumbojets formåen:

Calculate the acceleration of a 300000 kg jumbo jet just before takeoff when the thrust for each of its four engines is 30000N?: http://wiki.answers.com/Q/Calculate_the_ac... Citat: "... roughly 0.4 G ..."

How much acceleration does a 747 jumbo jet of mass 6999 kg experience in takeoff when the thrust for each of four engines is 5999 N?: http://www.enotes.com/math/q-and-a/how-muc... Citat: "... Answer: The plane will experience acceleration of 3.4285 m/s^2 ..."

Med dansk notation: 3,4285 m/s^2

-

Men motorene kan i sig selv accelere Jumbojetten:

a= F/m = 23996N/6999 kg ca.= 3,43 m/s^2 ca.= 0,35 G

 • 0
 • 0

Den nyeste Jumbojet 747-8I variant kan udøve en acceleration på:

a= F/m = 1.184.000N/213.000 kg ca.= 5,56 m/s^2 ca.= 0,57 G

Tal kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_747-8#...

Motorkraft: 296 kN per motor Minimum vægt: 291.000 - 78.000 kg = 213.000 kg

Gætter på at "Maximum zero fuel weight" inkluderer fuld nyttelast ("Maximum structural payload").

 • 0
 • 0

Fordele ved multikopteren er ligesom Skycar, ufølsomhed overfor kraftige vindændringer - burde kunne flyve i stormvejr uden kvalme - så længe motorene kan kompensere for vindinducerede accelerationer.

Den værste turbulens er uden skyer ved jorden grundet træer og bygninger.

Den værste turbulens er med skyer om dagen er formentlig i overgangen mellem sol og skygge?

-

Det vil formentlig være nyttigt at designe multikopter med et vingeareal som har et optimalt opdrift/friktions-forhold som øger aktionsradius (og dermed energieffektiviteten) ved en ønsket optimal rejsehastighed i en ønsket optimal rejsehøjde.

Se fordele/ulemper for skycar: http://da.wikipedia.org/wiki/Skycar Citat: "... En mulig anvendelse af Skycars er i redningssituationer. [7] De kan flyve i tåge, områder med microburst, stærk vind, stormvejr, f.eks. anvendes ved oversvømmelser og bygges til at lande og lette fra vand. Grunden til, at de kan klare sådant vejr, skyldes det lille effektive vingeareal og motorenes hurtige opdrift- og retnings-kompensation. Dog skal tornadoer, tordenvejr, overisning og orkaner undgås. [8] [ I de fleste af disse vejrtyper undgår man kørsel på broer og veje. ] ... Den største ulempe er brændstofforbruget, men det skal ses i den sammenhæng, at Skycar flyver i luftlinje og dermed ikke de traditionelle bilomveje, undgår bilkøer og lignende vejflaskehalse. ..."

Moller M400 Skycar: http://en.wikipedia.org/wiki/Moller_M400_S... Citat: "... Performance [ Husk byt komma med punktum: ]

 • Maximum speed: 330 mph (531 km/h)
 • Cruise speed: 305 mph (491 km/h)
 • Service ceiling: 36,000 ft (10,973 m)
 • Rate of climb: 4,800 ft/min (1,463 m/s) ..."
 • 0
 • 0

.......lader sig imponere af den foreliggende konstruktion, der tydelig viser mangler på overvejelser af sikkerhedsmæssig art. Meget få der har tænkt sig om, ville befinde sig fysisk i propelplanet.

Dernæst er der stabiliteten der mangler hvor det har været nødvendigt at overdimensionere "batterikuglen" istedet for at placere piloten mellem denne og propelstativet . Der er en grund til at helikoptere hænger under deres rotorer.

Men men forsøget lykkedes og tillykke med det, men det var ikke en overbevisende sikker flyvning:o)

 • 0
 • 0
 1. jul 2011, EU vil komme trafikpropper til livs med solokoptere. En motorvej gennem Europa for flyvende biler bliver set som en mulig løsning på trafikproblemer af EU, som har skudt over 30 mio. kroner i projektet: http://ing.dk/artikel/120827 Citat: "... Projektet myCopter løber over fire år og skal undersøge, om det er muligt at lave 'Skyways' i de store byer i Europa, hvor specielle flyvende fartøjer følger ruter ind over byen i en højde, der selvfølgelig ikke karambolerer med ruteflyene. ..."

Hvem kan finde flere fordele/ulemper ved at anvende solokoptere/multikoptere/Skycar i stedet for en del personbiler?: http://ing.dk/debat/12665 Citat: "... Skycars kunne faktisk være den kollektive trafik - der er ingen grund til at de står stille i en parkeringsbås. ... Drive-in motel? Hvad mon det skal hedde for Skycars? Fly-in motel? ... Skycar - 0 til 100 MPH [ 161 km/t ] på 9 sekunder! (boostede motorer): ... Du skal huske på at Skycar max. flyvehøjde er ca.10 km høj - over jordens 2D overflade.

Skycar har derfor mere rumfang (3D) at flyve i, end normale biler har i deres 2D vejnet. [reelt nærmest 1D (mest kartesisk i byer) vejnet fordelt over 2D - det er begrænsende...] ..."

 • 0
 • 0

.......lader sig imponere af den foreliggende konstruktion, der tydelig viser mangler på overvejelser af sikkerhedsmæssig art. Meget få der har tænkt sig om, ville befinde sig fysisk i propelplanet.

Bjarke - Det er en proof-of-concept. Det er ikke en prototype af et endeligt produkt, som skal forsøges godkendt til persontransport.

Dernæst er der stabiliteten der mangler hvor det har været nødvendigt at overdimensionere "batterikuglen" istedet for at placere piloten mellem denne og propelstativet . Der er en grund til at helikoptere hænger under deres rotorer.

Det er ikke en batterikugle - det er vist en hoppebold.

Akkumulatorene sat decentralt ved hver motor. Se videoen.

Men men forsøget lykkedes og tillykke med det, men det var ikke en overbevisende sikker flyvning:o)

Den er elektronisk gyrostabiliseret og med hurtigtvirkende motorer og motorstyring, så den yderst hurtigt kan kompensere for rotation og accelerationer.

-

06.02.2010, Video: Quadcopter UAV Careens Through Extremely Tight Spaces Autonomously: http://www.popsci.com/technology/article/2... Citat: "... It flips, dives, twists and otherwise dazzles, executing aggressive aerial maneuvers like dashing through tight windows with just three inches clearance and zipping in between other hovering quadcopters with graceful ease. All by itself. ... Because it requires such a setup, the tiny quadcopter won’t be flying any missions outside of a predefined space anytime soon. But given the UAVs extreme agility, if researchers can figure out a way to untether the machine from the lab, it could have myriad applications in everything from search and rescue to intelligence to military operations. ..."

 1. jul 2010 Ubemandede helikopter-droner samarbejder om tunge løft: http://ing.dk/artikel/110536

 2. sep 2011 Danske krigs-droner får en elektrisk lillebror: Lydløs mikrohelikopter: http://ing.dk/artikel/121781

 3. okt 2011, USA vil have flyvende jeeps. Amerikanske soldater skal i fremtiden bevæge sig rundt i lette køretøjer, der både kan køre off road, lette som en helikopter og bevæge sig hurtigt som et fly: http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatas...

 • 0
 • 0

jeg fatter ikke at man ikke kan se at det er at vise at det kan lade sige gøre for lille Mads i garagen kan lave et flyveredskab uden at være et geni og hvad det kan føre til af fremskridt på området når Hr hvem som helst kan lege med, mig bekend er der ikke lignende projekter der har vis sig at fungere lige så godt, på trods af imponerende design og løfter.

 • 0
 • 0

. DIY open-source (quad/multi)-koptere:

Welcome to the Wolferl Open Source QuadCopter!: http://uavp.ch/moin/FrontPage

-

Welcome to the Open Source Next Generation Multicopter: http://ng.uavp.ch/

-

Det flyder med åbne DIY projekter på nettet:

This is an attempt at comparing all currently known/available projects trying to build DIY, open-source or commercial quadrocopters (sometimes also referred to as UAVs, quadrotors, or multicopters): http://multicopter.org/wiki/Multicopter_Table

 • 0
 • 0

. I princippet burde man kunne genindvinde (noget) elektrisk energi under nedstigningen via aerodynamisk regenerativ bremsning ;-)

Tænk på en vindmølle/vindturbine i frit fald ;-)

-

Min egen flyvers BL-motorer (brushless; børsteløs) fortsatte ihvertfald med at rotere, selvom jeg slukkede dem helt ved landing (lav svævehastighed).

 • 0
 • 0

Quadkopter flokopførsel:

Cooperative Grasping and Transport using Quadrotors: http://www.youtube.com/watch?v=YBsJwapanWI

-

Parrot AR Drone and Gyro Flyer - RC Helicopters Race http://www.youtube.com/watch?v=rkJCQd31ZHA

-

Construction with Quadrotor Teams: http://www.youtube.com/watch?v=W18Z3UnnS_0

Indoor Autonomous Quadrotor by MIT Tech Team: http://www.youtube.com/watch?v=N5q8b7U3sOA

Aggressive Quadrotor Part II: http://www.youtube.com/watch?v=geqip_0Vjec

Aggressive Quadrotors Part III: http://www.youtube.com/watch?v=S-dkonAXOlQ

Very Aggressive Quadrotor (Parody): http://www.youtube.com/watch?v=sJbtgKB3nok

-

Aerial Manipulation with Quadrotors: http://www.youtube.com/watch?v=rHLapg3LPQM

Adaptive configuration control - formation flight: http://www.youtube.com/watch?v=tdZAIt7OrPs

Quadrotor Autonomous Flight and Obstacle Avoidance with Kinect Sensor: http://www.youtube.com/watch?v=eWmVrfjDCyw

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten