Se time lapse-video af bygningen af Maersks Triple-E-containerskib

Discovery Channel har fulgt bygningen af Maersks første Triple-E-skib, som er verdens nu største containerskib. Se, hvordan det gik for sig hos sydkoreanske Daewoo i denne time lapse-video, som indeholder 50.000 billeder, taget over tre måneder.

Videoen stammer fra Discovery Channels program om Triple-E-serien, 'Building the World’s Biggest Ship', der bliver sendt til november i seks programmer af en times varighed.

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvor er de danske arbejdspladser? Kaptajnerne er udlændinge, og skibbet bygges i Sydkorea.

Samtidig skal danske arbejdstagere belastes med skat til ulandsbistand, indvandring og 'grønne' projekter, selvom vi reelt er blevet udkonkurreret af udlandet.

 • 5
 • 8

När det gäller fartyg så krävs stora anläggningar vilket toksverige sprängde och stängde med skattemedel, annars var Sverige nr, 2 efter Japan så sent som 1970 i total fartygsproduktion.

I takt med att arbetskraft ersätts av AI, robotar och teknik, flyttas produktion till höglöneländer för deras ofta bättre infrastruktur.

Danmark har utmärkta förutsättningar att leda den utvecklingen. Programmerare, tekniker beteendevetare och psykologer, blir några viktiga yrkesgrupper för att konkurrera ut mänsklig arbetskraft även inom vård och servcice.

Det viktiga är att vi förbereder samhället på att allt färre kan bidra med lönearbete, det borde vara positivt i analogi med hur fria män levde i antikens Aten där slavar utförde allt.

Då grundades modern filosofi, så att leva som "drönare" kan ge spinoff effekter bortsett drönarens höga livskvalitet.

Jag väntar på när fackföreningar och ledande politiker vågar ta upp denna utmaning.

 • 0
 • 0

Vi er trods alt stadig nogle danske officerer i rederiet - 6 ud af 8 officerer på mit sidste skib var danske inkl. kaptajnen og selvom det måske hører til sjældenheden at vi er så mange danskere på et skib så viser det da trods alt at vi stadig er derude.

 • 3
 • 0

Deprimerende at se denne video. Det burde have været her i landet vi skulle bygge et sådant skib. Det er et brud med en årtusind gammel kultur at der nu ikke mere bygges skibe i Danmark. Når vi har åbnet op på vid gab for frihandel med hele verden, burde man også have stillet nogle krav om fair konkurence til gengæld. Hvad har EU, verdens største og mest købedygtige (endnu da) marked gjort for at opnå balance. Intet. Slappe og passive politikere har siddet på hænderne. Andre lande har ført en aktiv industripolitik og har ydet konkurenceforvridende statssubsidier uden modsvar. Samtidig er der ikke blevet stillet krav om ensartede miljøstandarder og reel valutakurs politik. Resultatet har været urimelig konkurrence. Det skal da også indrømmes at fagbevægelsen også har gjort sit til at dansk værtsindustri er gået ned. Men ustanselige og ublu krav og evindelige strejker. På dette område som på så mange andre er EU på vej mod afgrunden.

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten