close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se robot ondulere Rubiks terning på 1,019 sekunder

To amerikanske softwareingeniører har konstrueret en robot, som får hidtidige rekorder i professorterning til at blegne.

De amerikanske softwareingeniører Jay Flatland og Paul Rose har bygget et robot, som kan løse en Rubiks terning på beskedne 1,019 sekunder.

Det gør den ved hjælp af fire webkameraer, som gransker den blandede terning, før computeren tager over og lynhurtigt planlægger løsningen. Til sidst bliver felterne på terningen revet rundt af en serie små motorer, som er indfattet i et 3D-printet skelet, skriver iflscience.com.

Vi har før set meget hurtige robotter inden for kategorien professorterning – og også meget hurtige mennesker, men fidusen her skulle ligge i Kociemba-algoritmen, udviklet af den tyske Rubiks-entusiast Herbert Kociemba.

Ifølge iflscience.com ligger den hurtigste robottid i dag på 2,39 sekunder, så hvis de får de nye resultater godkendt af folkene fra Guinness Rekordbog, er rekorden altså blevet markant forbedret.

Kommentarer (17)

Når motorer holder fast i de felter i midten, så kan midterrække da ikke roteres? Så kan man ikke stille cuben på noget vilkårligt og få den til at løse opgaven...

  • 1
  • 12