De amerikanske softwareingeniører Jay Flatland og Paul Rose har bygget et robot, som kan løse en Rubiks terning på beskedne 1,019 sekunder.
Det gør den ved hjælp af fire webkameraer, som gransker den blandede terning, før computeren tager over og lynhurtigt planlægger løsningen. Til sidst bliver felterne på terningen revet rundt af en serie små motorer, som er indfattet i et 3D-printet skelet, skriver iflscience.com.
Vi har før set meget hurtige robotter inden for kategorien professorterning – og også meget hurtige mennesker, men fidusen her skulle ligge i Kociemba-algoritmen, udviklet af den tyske Rubiks-entusiast Herbert Kociemba.
Ifølge iflscience.com ligger den hurtigste robottid i dag på 2,39 sekunder, så hvis de får de nye resultater godkendt af folkene fra Guinness Rekordbog, er rekorden altså blevet markant forbedret.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard
hvor hurtigt kan den pille et hårdkogt æg
Når motorer holder fast i de felter i midten, så kan midterrække da ikke roteres? Så kan man ikke stille cuben på noget vilkårligt og få den til at løse opgaven...
Og hvor hurtigt kan den udfylde min forskudsopgørelse?
Prøv at slå op hvordan en terning er konstrueret. Der er 6 akser indeni som er dem robotten holder fast i. Det du betragter som at rotere midterrækken er i virkeligheden at holde fast i midten og rotere de to yderflader samme vej.
Video der viser hvordan kuben fungerer: http://www.engineering.com/Videos/VideoPla...
Hmm.. hvis man skal bruge en modificeret terning, er der vel ingen grund til overhovedet at inddrage mekanikken i rekordforsøget. Så kan man ligeså godt løse en virtuel terning. Det vil så bare betyde at tiderne skal måles i micro-sekunder istedet ;-)
Du har vist ikke forstået hvordan en rubriks terning virker, Jesper. Det er IKKE en modificeret terning. Det er en normal terning, der holdes fast på sine tre akser. Af hvilken, kun EN af gangen kan ændres. Derfor er det vigtigt, når man vælger sin algotime, at lave en der kræver færrest mulige antal rotationer. Det er ikke anderledes end hvis du løser opgaven i hånden. Prøv evt at skille en terning ad og kig selv.
Det ses at professorterningen ikke indsættes tilfældigt men ordnet efter midterfeltet farve således at hvid er op og rød og blå er mod skrivebordsstolen. Har det indflydelse på hastigheden?
Desuden virkser professorterningen noget løs i ledene. Det bliver spændende at se om den samme hastighed kan opnås med en ny professorterning.
Kun minimal.
Kan de lave en barber-maskine også, helst een der ikke skræller huden af:--))
Jeg ved godt hvordan en terning er lavet ;-) Det var princippet i at motorerne griber direkte fat i akserne via. tapper og huller.
En sugekop eller en tynd ramme kunne have gjort det.
Iøvrigt, så kunne jeg aldrig finde ud af at løse rubriks terning på den rigtige måde, da jeg var knægt - det var før internettets tid. Jeg havde dog teknisk snilde, så jeg fandt hurtigt ud af at skille terningen af og samle den igen i det rigtige mønster. Dengang kunne jeg imponere mange ved at løse rubriks terning på nogle få minutter. De måtte bare ikke se mig gøre det.
Så jo, jeg ved præcis hvordan sådan en fætter virker ;-)
Er der nogen der kan tælle hvor mange træk den gør det på?? :-)
Jeg ved ikke hvor mange den bruger, men alle kombinationer kan løses med højst 20 træk.
Nej, for hele pointen med robotten, er at netop mekanikkens hastighed. Selve løsningen er der ikke noget nyt eller specielt ved. Det er hastigheden den kan rotere terningen med, som det drejer sig om her.
slettet