close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se robot ondulere Rubiks terning på 1,019 sekunder

To amerikanske softwareingeniører har konstrueret en robot, som får hidtidige rekorder i professorterning til at blegne.

De amerikanske softwareingeniører Jay Flatland og Paul Rose har bygget et robot, som kan løse en Rubiks terning på beskedne 1,019 sekunder.

Det gør den ved hjælp af fire webkameraer, som gransker den blandede terning, før computeren tager over og lynhurtigt planlægger løsningen. Til sidst bliver felterne på terningen revet rundt af en serie små motorer, som er indfattet i et 3D-printet skelet, skriver iflscience.com.

Vi har før set meget hurtige robotter inden for kategorien professorterning – og også meget hurtige mennesker, men fidusen her skulle ligge i Kociemba-algoritmen, udviklet af den tyske Rubiks-entusiast Herbert Kociemba.

Ifølge iflscience.com ligger den hurtigste robottid i dag på 2,39 sekunder, så hvis de får de nye resultater godkendt af folkene fra Guinness Rekordbog, er rekorden altså blevet markant forbedret.

Når motorer holder fast i de felter i midten, så kan midterrække da ikke roteres? Så kan man ikke stille cuben på noget vilkårligt og få den til at løse opgaven...

  • 1
  • 12