close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se principperne bag studenter-raket fra DTU

En gruppe studerende fra DTU er i gang med at bygge en raket, som optimalt kan ramme præcis 9.000 meters højde. Hør om planerne og arbejdet her.

Om blot tre år skal DanStar-raketten fra DTU være klar til en amerikansk raketkonkurrence. Se og hør om principperne bag raketten her.

Har I overvejet en hybridmotor med N2O og et plastmateriale som PUR eller PE/PEX?

Den motortype, som CS og RML kalder HATV, har de haft meget stor succes med - faktisk er det den eneste af deres motortyper, som altid har leveret varen 100%.

At køle N2O ned til -40 grader C og så trykføde med nitrogen for at opnå 30 bar er i mine øjne temmelig skørt, da N2O kan gøre det meget bedre selv med naturens eget tryksætningssystem VaPak - se side 23 og de to links side 37 i mit alternative raketforslag: http://www.innovatic.dk/knowledg/diverse/R... . Køler I N2O ned til bare -1,6 grader C, hvilket kan ske ved at udnytte trykfaldet under påfyldning, får I automatisk de ønskede 30 bar, som er let at opretholde med en sikkerhedsventil indstillet til det tryk. Densiteten af N2O falder godt nok fra ca. 1070 kg/m3 ved -40 grader C til 915 kg/m3 ved -1,6 grader C, hvilket kræver en smule større tank og dermed højere vægt; men det vinder I ind mange gange i form af mindre nødvendig ullagevolumen (<10% ved VaPak mod >30% ved trykfødning) og sparet vægt til nitrogenbeholder, kølesystem, ventiler etc.

Bruger I 4 motorer, som foreslået i mit skrift, kan I oven i købet let lave aktiv styring, og I kan klare jer med kun én port i hver motor-grain, så de let kan rotationsstøbes.

Keep It Simple!!

"Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away."
Antoine de Saint-Exupéry.

  • 6
  • 6

Kære Carsten,

Først og fremmest kæmpestort tak for din feedback!

For at besvare det store spørgsmål mht. bi-prop vs. hybrid, så skyldes det ganske enkelt, at den konkurrence vi ønsker at stille op i kategoriserer efter propulsion type, og vi ønsker at stille op i bi-prop. Desuden arbejder CS med bi-prop for tiden, og derfra henter vi en masse hjælp og inspiration.

Du har 110% ret i at hybrid er en lettere løsning, men den lette/simpleste er ikke altid den rigtige. For os er det her også en kæmpemæssig læringsproces både ift. management og system engineering men også ift. de tekniske aspekter. Deri ligger der, at det er lettere at regne på bi-prop også.

Hvis vi udnytter det naturlige trykfald for N2O fra en gasflaske vil det ende i 2-fase området, som du vil kunne se ud fra dets log(p),h-diagram. Derfor skal det køles yderligere. Det bliver jo drøvlet ud fra en gasflaske til det tryk vi vælger. Når lattergassen strømmer i vores fluidsystem skal vi være opmærksomme på netop at det ikke bliver 2-fase, og derfor superkøler vi det.

Igen - sindssygt fedt med din respons! Tusind tak skal du have.

  • 10
  • 1

Har I overvejet en hybridmotor med N2O og et plastmateriale som PUR eller PE/PEX?

Den motortype, som CS og RML kalder HATV, har de haft meget stor succes med - faktisk er det den eneste af deres motortyper, som altid har leveret varen 100%

Hmm det er da vist lidt en farvet tolkning. Denne start af Sapphire ligner for mig ikke en 100% perfekt kørende motor! BPM5 er i givet fald en motor der har leveret varen 110%

@Rasmus Hvad er jeres bevæggrund for valg af N2O / isopropylalkohol?

  • 2
  • 0