Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se luksus-elbilen Tesla få skiftet batteri på 90 sekunder

Verdens mest succesfulde elbilproducent, Tesla Motors, demonstrerer under stor jubel i denne video, hvordan to luksusbiler får skiftet batteri på den samme tid, som det tager at tanke en almindelig benzinbil.

Emner : Elbiler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvorfor er det de her skiftestationer skal hakke sig igennem denne forholdsvis simple mekanik operation? Det samme var gældende ved Better Place stationerne, som tilmed brugte langsomme sakselifte. Jeg kan ikke se hvorfor deres ingeniører ikke kan løse det som en normal automationsopgave der ikke må tage mange sekunder.

 • 3
 • 1

ville kunne skifte det batteri på 10 sekunder....Keeeeedelig video..
Havde jeg en Tesla, ville jeg ikke have problemer med at betale en sum penge, den ene gang om året jeg kører sydpå.

Batteri skift er en udmærket teknologi.Det tager mig 5 sekunder at skifte batteri på min hybrid cykel. Det vejer 2 kilo.

 • 2
 • 1

bruge lige så mange penge på at udvikle en fossil tankstation, som de har brugt på denne, ville jeg nok kunne lave noget, der tankede med 10 liter/sekund - og hvis jeg kunne slippe for at betale for benzinen, kunne jeg også være ret hurtigt ude af røret ;o)

Men: Tesla's koncept må da efterlade nogle røde ører hos BP?

mvh Flemming

 • 1
 • 2

Hvis vi nu antager vi skulle fylde en masse benzin på bilen i en meget kort periode, er der jo risikoen for at en eller anden ikke gør det helt rigtigt... Vupti så har vi 30 L benzin udover hele tankanlægget - mon ikke det er grunden til vi ikke ser tankstationerne hvor vi bare kan køre los på pumperne?

 • 3
 • 0

Maskinen er så vidt jeg kan se kun designet til at skifte denne type batteri, som igen er designet kun én bestemt type bil.

Hvordan vil de lave maskine, som lige vel kan skifte batteriet, om batteriet både ser sådan her ud:

http://www.plugincars.com/sites/default/fi...

Eller sådan her:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?...

Eller sådan her:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?...

Eller sådan her:

http://www.e-station.it/magazine/wp-conten...

Eller sådan her:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?...

Eller sådan her:

http://myrenaultzoe.com/wp-content/uploads...

Eller sådan her:

http://images.thecarconnection.com/med/201...

Samt alle mulige andre former, størrelser, moteringsanordninger, spændinger osv.., for det er jo 100% sikkert, at der kommer næsten ligeså mange forskellige batteridesign, som der kommer bilmodeller i fremtiden.

Skulle det endelig lykkes at lave en maskine, der kan håndtere dem alle, så kommer det næste problem:

Hvordan bærer man sig ad med altid at have mindst ét stk fuldt opladet batteri - af hver slags - på lager, til hver af alle disse forskellige bilmodeller, når de kommer forbi for at skifte.

Dette spørgsmål havde Betterplace intet svar på, og det kan jeg heller ikke se Tesla har.

 • 1
 • 0

Tror Søren har ret i at det er et stort problem.
Tror til gengæld at de sagtens kan løses, fx som mange mobil producenter er begyndt at anvende det samme charger stik, så frem at batteripakkens udgang matcher, og den dertilhørende bms system der holder styr på at den ikke levere mere energi end motor/etc. kan klare så burde det godt kunne løses.

Det med de opladte batterier er som jeg ser det ikke et så stort problem.
Jeg var med til at bygge en elektrisk formula racer sidste år, og der tog en opladning ca. 30-60 min for at du kunne kører med 100% ydelse i ca. 30 min. Det skal så siges at det var 18 studerende, med et skrabet budget og 5 måneders intensiv design og konstruktion, der fik det til at løses ud regenerativ bremsning, så om ikke at det nok skulle kunne løses af nogen der har mere tid og pengepungen i orden.

 • 0
 • 0

Burde man ikke kunne skifte batteri på en Tesla, næsten lige så hurtig som man kan skifte hjul på en formel 1?

PS. Optankning af en formel 1 foregår i dag, vist nok, kun med ca. 6 kg/s, så nu bliver Flemming nok snart headhunted. ;-)

 • 0
 • 0

Tror til gengæld at de sagtens kan løses, fx som mange mobil producenter er begyndt at anvende det samme charger stik, så frem at batteripakkens udgang matcher, og den dertilhørende bms system der holder styr på at den ikke levere mere energi end motor/etc. kan klare så burde det godt kunne løses.

Til forskel fra mobilbranchen, så har elbilerne allerede her fra fra start standardiserede ladestik. Det er selvfølgelig det mindste problem at standardisere (selvom det holdt hårdt).

Forestil dig derimod at nogen skulle forsøge at udvikle en automat, som kunne udskifte batterier i alle samtlige af de typer mobiltelefoner, der har været på markedet de sidste 15 år.

Det største problem er ikke engang at designe en anordning, der kan pille bagsiden af enhver mobil, uden at ødelægge den, for derefter at pille batteriet ud, sætte et andet batteri korrekt i, og sætte låget på plads igen.

Det største problem er at sørge for at der overhovedet er et batteri i automaten, mage til det du har i din telefon, og at det er fuldt opladet når du kommer forbi for at skifte det.

Tænk over hvor mange forskellige batterier det drejer sig om, når du både skal medtage alle de batterier, der sad i "murstenene", for 10-15 år siden, såvel som dem der sad i vores små Nokia 1100 og lign. for 5-10 år siden, samt de der sidder i alle vores forskellige smartphones i dag.

...for det er jo det du skal, hvis du skal lave et system, der både er brugbart gennem hele levetiden, for de elbiler der kan købes i dag, og til alle de typer elbiler, der kommer på markedet, inden de der kan købes i dag er udtjente.

 • 0
 • 0

Batteriskift - evt. kombineret med hybridteknologi - er et genialt koncept, men Better Place døde. Det var vist ikke konceptet som sådan, der fejlede, men derimod den ringe udbredelse af el-biler i det hele taget.
Alle håndværkere render jo rundt på byggepladserne i dag med batteridrevet el-værktøj, og ingen håndværker kunne drømme om at skulle holde pause, mens batteriet lader - de har i stedet mindst 2 batterier til hvert apparat. Til biler må udskiftningen aht. batteriernes vægt og størrelse nødvendigvis kunne ske på et relativt tæt net af skiftestationer. Det forudsætter så en noget mere udstrakt standardisering. Way to go(?)

 • 0
 • 0

Til forskel fra mobilbranchen, så har elbilerne allerede her fra fra start standardiserede ladestik. Det er selvfølgelig det mindste problem at standardisere (selvom det holdt hårdt).

Du mener man har to konkurrerende standarder (CHAdeMO og Combo), hvoraf Tesla hverken bruger den ene eller den anden. Ingen af de to standarter kan lade med 120 kW sådan som Tesla gør.

 • 0
 • 0

Min interesse for BP forsvandt som dug for solen, da jeg så hvor meget batteriet fyldte "op i vognen" og umuliggjorde transport af lange emner (eksempelvis også ski) ved at lægge bagsædet ned samt nedsatte bagagerums pladsen til brøkdele.

Det er også mærkværdigt, at man ikke kan få en anhængerkrog på. Elmotorens moment gør det jo til en super trækker - men naturligvis med begrænset rækkevidde indtil videre.

 • 0
 • 0

Findes der standarder for el-biler ligesom for PC'er? Når man bygger en pc kan man vælge mellem flere byggeformater (ATX, mini ATX mfl.) På samme måde skulle man kunne købe en barebone el bil og selv vælge hardware. Det vil også tillade let opgradering efterhånden som leverandørene udvilker nyt.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten