close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se landings-stellet dingle en halv meter under det havarerende F16

I tre kvarter cirkulerede det danske F-16 fly i luften, mens man forsøgte at finde ud af, hvad der var galt med landingsstellet.

Årsagen var chokerende.

Læs også: Nedstyrtet F-16-jager bliver på havets bund indtil videre

Hele den venstre del af landingsstellet havde revet sig løs og hang med hjulet for enden, dinglende en halv meter under flyet.

»Min makker kom op ved siden af mig, og til at starte med tager jeg det roligt. Jeg tænker, at det sikkert bare er et punkteret dæk, og det kan man faktisk godt lande med,« siger den delvist anonymiserede pilot HED til forsvarets egen hjemmeside og fortsætter:

»Det viser sig så, at det er hele den underarm, der trækker stellet ind og ud, der har revet sig løs og hænger under flyveren,« siger HED.

Læs også: Kontrolleret F-16 styrt: Landing var for risikabelt for piloten

Her går det op for ham, at det er alvor.

Da situationen efter omkring 45 minutter ikke er blevet bedre, skyder piloten sig ud af flyet og må fra sin faldskærm se det dyre krigsmateriel styrte mod Vesterhavets bølger. Videoen herover viser piloten, der forlader flyet og er taget af hans makker i det andet F16.