close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se første F-35C-landing på et hangarskib

Joint Strike Fighter-varianten F-35C har netop foretaget sin første landing nogensinde på dækket af et hangarskib. De næste to uger tester den amerikanske flåde flyets evner til havs.

Godt tre år efter, at søsterflyet F35-B foretog sin første landing på et hangarskib, har F35-C, der er udviklet særligt med henblik på hangarskibe, nu også prøvet at sætte hjulene sikkert ned på et hangarskib. De næste to uger vil den amerikanske flåde fortsætte med at teste flyet til havs.

Læs også: Elektrisk fejl udløser flyveforbud for JSF

Dermed ser det ud til, at Lockheed Martin-flyet har fået udbedret sine problemer med bremsekrogen, der havde en slem tendens til ikke at fange wiren på skibets dæk. Se selv den historiske landing fra flere vinkler nedenunder:

Franskmændene har vist et par hangarskibe i overskud, som vi sikkert kan købe for en slik.

Og så en sending af disse F-35C, så kan russerne bare komme!

:)

  • 3
  • 2