Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se alle videoerne fra Robotforum i Odense

European Robotics Forum Teknologisk Institut hos robotforum i Odense i begyndelsen af marts. Se alle videoerne fra begivenheden nedenfor.

Brandts Klædefabrik i Odense danner her først på ugen ramme om EU's robotforum, hvor hundredvis af eksperter og andre interesserede kommer forbi for at se på industrielle robotter og velfærdsrobotter.

Dansk hybridgriber tager fat med bløde fingre

Teknologisk Institut er ved at være i mål med en ny hybridgriber, som med bøjelige fingre tager et solidt greb om de emner, der skal flyttes på. Opgaven har været at gøre det billigt og effektivt.

Varm robothånd efterligner brugerens mindste vink

Shadow Dexterous Hand er ved at være gammel i gårde, men derfor blev besøgende på robotforummet ikke snydt for den forunderlige robothånd, som føles varm og knugende som en rigtig hånd.

Kødrobot tager godt fat i koteletterne ved hjælp af Xbox Kinect

Interreg 3A-robotten er langtfra færdig, men målet er, at den skal kunne hjælpe bl.a. slagterier med at håndtere og sortere koteletter og bøffer hurtigt og effektivt. Det lyder som en simpel opgave, men emner, der blævrer og bevæger sig, er ikke nemme at få robotter til at arbejde med.

Kørestol med gribearm hjælper med at hente mad i køleskabet

Teknologisk Institut viste blandt andet denne kørestol frem på robotforummet i Odense. Den er udstyret med gribearm, der skal hjælpe delvist lammede med at række ud efter mad i køleskabet eller efter børsten i badeværelsesskabet.

Træf bedre robotbeslutninger med elektronisk Spørge Jørgen

Når man skal indkøbe robotter for millioner af kroner, er det vigtigt at gøre sig sine prioriteringer klart. Det skal et nyt værktøj fra bl.a. Teknologisk Institut hjælpe med til. Konsulent Lars Dalgaard brugte det selv til købe lejlighed med.

QR-koder skal hjælpe ADHD-børn med at få struktur på dagen

Den nystartede virksomhed Curaga har udviklet et system, som skal gøre ADHD-børn og autister bedre til at udføre opgaver i hverdagen. Løsningen er QR-koder overalt.

Blinkende lygter skal forhindre demens hos ældre

Blinkende lamper og huskespil skal hjælpe ældre bedre igennem og helst hen over demens-stadiet. Nyt projekt skal prøves af på plejehjem.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først