close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Samlesæt i megastørrelse: Se kampflyet F-35 blive til

Lockheed Martin er i fuld gang med at producere de første serier af kampflyet F-35 i Texas. I denne video kan du få et lille indblik i produktionen.

Lockheed Martin producerer de første serier af kampflyet F-35 i Fort Worth, Texas, hvor eventuelle danske fly også skal samles fra 2020. Flyet består af fire store blokke, der alle samles på fabrikken, der er en gigantisk samlehal. Den forreste del af fuselagen og vingerne produceres af Lockheed i Texas, Bae Systems laver den bagerste del af flyet i Storbritannien, mens Northrop Grumman bygger midten af flykroppen i USA. Alle komponenter samles af Lockheed i Fort Worth. Fra 2020 vil 22 fly forlade frabrikken hver måned.

(PR-video fra Lockeed Martin)

Fra 2020 vil 22 fly forlade frabrikken hver uge.

Er der nogen kilde til dette tal. Det er temmelig imponerende hvis det er sandt. Til sammenligning producerer Airbus og Boeing hver især ca. 8-10 A320 hhv. B737 per uge. Begge fabrikker har hver især en back-log på ca. 3500 fly af disse typer og har derfor ingen grund til at sidde på hænderne. Samtidig har begge producenter adskillige samlebånd til rådighed og har begge haft nogle årtier til at indkøre produktionen af nogle relativt simple fly.

Og så kan LM starte samlebåndet i Q4/2016 til tre typer F-35 og efter kun fire år producerer mere end Airbus og Boeing tilsammen kan med A320/B737?

Mon dog.

  • 1
  • 1