close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan laver man: Skruer til kampfly

Amerikanske Phillips Screw Company har opfundet en skrue, der kan strammes hurtigere end normale stjerneskruer. Det sparer tid i industrien, hvor skruerne bl.a. bruges til fly.

Videoen er bragt i samarbejde med Discovery Channels serie 'Forklaring følger', som har premiere på en ny sæson torsdag den 10. marts kl. 20.

Der er ikke rigtig nogen forklaring på hvorfor den nye udformning af kærven skulle kunne resultere i, at skruen kan strammes hurtigere. Her tilsiger vel almindelig sund fornuft, at det må være en kombination af gevindets stejlhed og skrueværktøjets omdrejningshastighed, der har hovedrollen.

Men jeg vil da gerne forsøge mig med en forklaring, som følger her:

Ved at ændre kærvens udformning vil det areal - i plan med skruehovedets flade side - der skal rammes, for at skrueværktøjet griber fat i kærven, blive større, og derved nemmere at ramme.

Denne oplysning har man formentlig udeladt, af den årsag, at 1/xxxxx af en fodboldbane ikke giver nogen praktisk anvendelig mening.

Undskyld... :o)

  • 2
  • 0

...hedder wolfram på dansk.

Og en trykkraft på 80.000 ton? Aaah hva'? Mon ikke der er tale om et fladetryk, som er blevet forvandlet til en kraft.

  • 3
  • 0