close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan ifører man sig en hjemmebygget rumdragt

De danske raketbyggere Copenhagen Suborbitals har konstrueret en 30 minutters video, krydret med små anekdoter, der viser, hvordan man får en hjemmelavet rumdragt på.

Det er lidt af en voldsom "opstigning" han foretager sig i videoen. Fra 1 bar til 0,5 på 2-3 sekunder.
Der nævnes at han på et tidspunkt er oppe på 2 bars tryk. Hvilket som dykker vil svare til 20m dybde. Amartør dykkere har som huskeregel at man ikke stiger med mere end 10m pr minut og ikke 5m på 2-3sek. Er man >=12m dybde, så holder man sikkerhedsstop på 4.5m i 3 minutter. Går ikke ud fra jeg behøver at omregne til bar ;).

Han ser ud til at være meget ukomfortabel og nervøs. Hvilket også ses da han siger at han "for some reason" ikke havde lyst til at være længere tid på 2 bar.

Jeg håber I har en erfaren dykker I kan trække på fremover. For ellers risikerer I at sende ham i trykkammer på Rigshospitalet med dykkersyge.

Men Thumbs up til suiten :)

  • 0
  • 0