close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Matematikken viser vej til bedre medicin

Matematik: Sådan! Ph.d-studerende og mejeriingeniør Morten Arendt Rasmussen fra KU Life fortæller, hvordan han bruger matematik til finde sammenhænge mellem sygdomme og livsstil.

Læs også: Sådan bruges matematik i klimamodeller

Læs også: Lille formel skaber store broer

Læs også: Matematiklærere støtter Ingeniørens initiativ

Læs også: Leder: Nu er det nok! Ingeniøren vil hjælpe elever med matematik

Læs også: Konkurrence: Er du Danmarks bedste matematikformidler?

Fokus: Matematik Sådan!

Kommentarer (3)

Jeg blev mere forvirret end oplyst af det her indslag. Jeg har arbjdet en HEL del med multivariate data samt analysen heraf, så jeg kender matematikken. Jeg kendte desuden godt til vitamin-k effekten på blodets koagulationsevne, men det her indslag præsenterer på ingen måde nogen af delene "appetitteligt". Det indeholder alt for mange svære ord, og whiteboardet kan i lang højere grad bruges til illustrationer. Og hvordan det vækker matematik interessen blandt 9.klasser? Tjah, de genkender ik andet end grafen, som jo ikke engang bliver brugt så meget i indslaget.

Til Mortens forsvar skal så siges at 4 min er et utaknemmeligt format at præsentere den pointe han har for 9. klasser! Skal indslagene ikke være realistiske bud på undervisningsindslag?

For god inspiration bør man se de såkaldte TED-talks. Disse præsenterer dog i højere grad "idéer" snarere end konkret matematisk viden, men formen og entusiasmen kan overføres. Se >> ted.com

Helt specifikt, så prøv lige at se den her talk der omhandler matematik undervisning, den varer 12 min, men er det hele værd (begynder dog lidt trægt).

  • 0
  • 0

Hej Niels

Videoen er ikke et bidrag til konkurrencen: http://ing.dk/artikel/114645-konkurrence-e...

Denne video skal fungere som illustration af matematik anvendt i praksis, og ikke som et eksempel på, hvad en 9.-klasses elev skal kunne.

Vi modtager meget gerne indslag til konkurrencen på linket ovenfor :-)

Med venlig hilsen
Julian Henlov, Community Builder, ing.dk

  • 0
  • 0

Nå ok, Det fremgik bare ikke klart for mig. Er jo lagt op under temaet Matematik: Sådan! som hvor omdrejningspunktet er konkurrencen.

Anyway, god jul :)

  • 0
  • 0