Legelaboratoriet: Byg en propeldrevet flaske-bil

En tom flaske og fire syltetøjslåg kan med en motor blive til en propeldrevet bil. Byg om kap med tredje afsnit af Ingeniørens sommer-bygge-serie.

Ingeniørens Legelaboratorium er gået i køkkenskufferne og forsynet sig med dele til en elektrisk bil. Syltøjslåg, grillspyd og plastikflag kan med lidt limeri blive til et propeldrevet køretøj, der kan suse – eller i hvert fald trille – hen over dit gulv.

Ingeniørens Legelaboratorium giver dig opskrifter på billige sommer-projekter, der skal stille byggelysten for læsere og familie. Og dette afsnit er ingen undtagelse.

Læs også: Legelaboratoriet inviterer indenfor: Hvad er din bedste ide?

Alt du har brug for er en tom flaske – helst på en liter eller mere – et par fødselsdagsflag med plastikstang, grillspyd i træ og fire hjul – Legelaboratoriet brugte låg fra syltetøjsglas. Til at drive værket skal du bruge en lille motor, som for eksempel findes i en håndholdt blæser.

Propel fra flasketop

Skær toppen af flasken og læg den til side – vi skal bruge den senere. De hule flagstænger bliver til bilens aksel, og hvert grillspyd bliver til en hjulstang. Hold det hele samlet med en limpistol.

Når bilen kan trille, skal den have en motor. Og motoren skal have en propel, som laves ved at klippe førnævnte flasketop op i omkring 16 vinger. Bøj hver vinge godt bagud og drej dem, så de skubber luften væk, når motoren drejer rundt. Hertil kommer et batteri - vi anbefaler et par genopladelige.

Nu er bilen klar til test. For at opnå topfart kan du variere strømtilførslen eller forfine propellen. Legelaboratoriet ønsker god køretur til byggeglade læsere i alle aldre.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... Når vi får lavet sådan en. Gad vide om den kan køre et actionkamera rundt. Måske kunne den udbygges med et ror der afbøjer i tilfælde af kolissioner.

  • 3
  • 0

Sirligt gennemgås alle dele i de første 20 sek. af videoen.

Senere har metal-marmelade-lågene pludselig præcise huller til aksler, men end ikke skyggen af en boremaskine blev vist. Hrm...

Men bortset fra det, en god ide og video.

  • 0
  • 0

Hej Richard Tak for kommentaren. Ja, det skridt blev sprunget over i videoen - men hullerne er nu bare lavet med et søm, så det er ikke nødvendigt at finde boremaskinen frem. Mvh.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten