Grøn dyst på DTU: Vådt brænde bliver tørt i en fart

Når du modtager et palletårn med brænde, kan det indeholde 25-30 procent vand. Nu har to DTU-studerende i deres bachelorprojekt til konkurrencen Grøn Dyst 2012 opfundet en hurtig måde at få vandindholdet ned på de optimale 15 procent.

<

p> **Se flere videoer fra Grøn Dyst: **
Antipartikler som energikilde til rumskibe
Flydende havvindmølle gav bronze
Søde snacks af sukkerroer

<

p> Se alle vinderne i Grøn Dyst 2012

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Der er vist ligesom indbygget en masse forudsætninger i dette koncept, som næppe "holder vand" i den virkelige verden.

1: Dem der vælger at købe brænde i tårne, gør det netop for at slippe for at save og kløve og stable, så sandsynligheden for at de vil gøre det alligevel for at sænke et ukendt vandindhold er nok ret lille.

2: Vægten skal vel kende indholdet af træ og sort, for at kunne udregne vandindholdet. Hvordan skal brugeren lige kunne fortælle den det ?

3: At pakke tårnet ind i plastic og sætte en ventilator på, i stedet for at lade sol og vind + en smule tålmodighed klare sagerne ganske gratis kræver det vist en højere uddannelse end min at se fidusen i. Ved kolde nætter risikerer man nemt at der afsættes kondens inden i "teltet" som i den grad vil modvirke hensigten. (Alt for kendt af murere med indpakkede murpaller som er åbne i bunden). ................. En enkel og hurtig måde at tjekke fugtindholdet på er: Sav en lille klods af og vej den. Læg den i microbølgeovnen til den næsten ryger, og vej den igen. Vægtforskellen er fugtindholdet. (Såån ca. men mere præcist end diverse dimser til samme formål).

 • 0
 • 0

Bliver der ikke netop sagt at brugeren ikke fyrer for at opvarme huset, men gør det pga. hyggen? Hvad er så pointen for brugeren ved at hive mere varme ud af træet?

Når der bliver "for varmt" skruer hyggefolket ned for luftspjældet for ikke at smeldte i deres lænestole, med ufuldstændig forbrænding til følge. Hvordan sikrer man at tørrere brænde totalt set ikke udleder flere partikler, når man må formode at brændet både varmer mere (totalt) og brænder hurtigere?

God ide med vægten - men hvordan ved vægten hvad startindholdet af vand er? Forskellige leverancer af træ har vel forskelligt indhold af vand?!

 • 0
 • 0

Der er nu ikke noget som internettet til at give spalteplads til studerende og deres semestersopgaver, uanset hvor uunderbyggede og vanvittige de måtte være. Men med en vis herre fra RUC som en mulig undtagelse, er det da altid charmerende at se ungdommelig uerfarenhed i aktion. Jeg tør vædde en kasse øl på at ingen af disse to piger nogensinde har fyret i en brændeovn.

 • 0
 • 0

De unge studerendes konklussion må være, at de bare skal finde helt andre områder for videre studier. Hvad med at levere kvalificeret inspiration til videre udvikling? Alle vi gamle brændefyre og -tørrer har hver vores måde at opnå den bedste udtørring af brændet. - Jeg selv har kun den mulighed, at stuve brændet (itusavede paller) ind i kælderen og have en blæser kørende konstant. Jeg har masser af vind, men ikke så meget sol. Luftfugten er ofte tæt på 100%. Jeg bruger altså den lille smule spildvarme fra fyret og fra huset oven på til at tørre luften og den el-drevne ventilator til at føre det igennem brændet. - Jeg har planer om at bygge et glashus på den SV-lige facade, dels til væksthus dels til udestue. Her fra kunne jeg muligvis lede evt. overskudsvame ned i kælderen, men det er kun i sommerhalvåret, der kommer sol på glasset. - Direkte luftindblæsning vil køle huset, men måske en vinddrevet ventilator kunne tage en del af slæbet ved at holde blæseren igang?

 • 0
 • 0

Jeg har planer om at bygge et glashus på den SV-lige facade, dels til væksthus dels til udestue. Her fra kunne jeg muligvis lede evt. overskudsvame ned i kælderen, men det er kun i sommerhalvåret, der kommer sol på glasset

Hm! Varm luft med masser af vanddamp fra væksthus ned i kølig kælder! Der er dømt fugt, så det driver. Men måske et lukket rørsystem, hvor fugten kondenserer og afledes til afløb.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten