Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Første testkørsel af Tesla Model S

Yahoo News var blandt de få, der fik lov til at trille en tur omkring Teslas hovedsæde ved præsentationen af Tesla Model S. Det er en kommerciel nyhedstjeneste, så bær over med, at filmen begynder med en reklame for noget helt andet.


Mere: Fire års ventetid er slut: Tesla er klar med luksus-sedan

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er ikke kun Yahoo, der har prøvekørt Model S. I lørdags var vi en lille delegation på 4 danskere der havde fået lov til at prøvekøre bilen i timen før den blev sluppet løs til de amerikanske reservation holdere - som del af Tesla's Get Amp'ed tour. Cleardrive A/S havde som de første europæere overhovedet fået lov til selv at køre bilen i test på offentlig vej. Foruden undertegnede havde vi inviteret 3 andre danskere, heraf 2 fra Taxa branchen. Målet var at finde ud af om Model S var en bil der egnede sig som Taxa i Premium segmentet - et segment der idag domineres af Mercedes E-klasse. De 3 var Carsten Aastrup administrerende direktør i Taxinord, Claus Jønck administrerende direktør i RTT, der bl.a. klargør biler og monterer taxi udstyr mm. og Torben Arendt fra FDM. Vi fik stillet 4 biler til rådighed - 2 standard og 2 performance versioner. Vi kunne derfor teste begge varianter og derfor prøve forskellen - og den er markant hvad angår 'power'. Efter testen blev vi vist rundt på fabrikken af Chefen for Fremont fabrikken franskmanden Gilbert Passin for at se hvordan Tesla har opbygget produktionen og løst opgaven med at starte en serie produktion fra scratch. Jeg er sikker på at Torben fra FDM vil beskrive sine indtryk og tests på FDM. Jeg vil blot sige at bilen kører fantastisk og fabrikken og de løsninger de havde implementeret var meget inspirerende. Og ingen tvivl hos Taxafolket - Model S vil være meget egnet som taxa. I øjeblikket har Cleardrive en aftale med Taxinord og Fynstaxa om at sætte op til 50 Model S ind som taxa i 2013. Vi har ligeledes kontakt til Taxa i Århus og Ålborg, så alle de 4 store byer kan tilbyde deres taxa kunder en tur i Model S. Der er andre videoer med testkørsel og kommentarer:

http://blip.tv/green-overdrive/we-drive-th...

http://www.greencarreports.com/news/107721...

og vi vil selv poste lidt foto og beskrivelser de næste dage på:

http://www.cleardrive.dk/taxa

Carl H. Nielsen

 • 0
 • 0

Tesla'en er en rigtig lækker el-bil, første bil som er en rigtig bil i alle hensener - har selv haft en Ellert tilbage i slutningen af 80'erne og den kunne på en go dag køre 40 km, Tesla'en kan køre op til 500 km. Vil gerne købe en, og umidelbart virker den amerikanske pris ikke afskrækkende når man tillægger lidt til det europæiske marked + dansk moms - noget der ligner fra priser omkring 480.000 kr har faktisk skrevet mig op til nogle af de første europæiske leverancer.

Jeg er dog lidt i tvivl om den kan afgifts fritages i danmark ? - nogen som ved noget om det, syntes jeg har læst noget om at det kun gælder biler under en vis vægt grænse, og her dumper Tesla'en vist så vidt jeg kan se (vægt 2108 kg):( eller er det lavet om/ ej gældende pga. specielle forhold....

 • 0
 • 0

Der er afgifts fritagelse for 'rene' el biler indtil udgangen af 2015 - uanset vægt Ellert dagene er forbi :-) Nu handler det om at el biler skal sammenlignes med alm. ICE biler. Alle med deres styrker og svagheder - pris, miljø, driftsregnskab og ikke mindst køre oplevelse.

 • 0
 • 0

En af de ting vi testede var at du kunne indstille hvor meget der blev regeneret, dvs. hvor blødt eller hårdt det opleves når man slipper speederen. Jeg selv foretrækker den hårde 'one-pedal-control' hvor du slipper og den bremser 'af sig selv'. Det giver mere økonomisk kørsel og du undgår at belaste bremseskiverne. Men det kræver lidt tilvending i både egen kørsels indstilling og afstand til foran kørende. Men når det er iorden er det bare en fantastisk glidende kørsel.

 • 0
 • 0

Jeg har også kun set det 1 sted, så muligvis er det blot en fejl information http://www.danskelbilkomite.dk/elbiler_og_...

her står nævnt at det kun gælder for el biler under 2000 kg som sagt har jeg ikke set det andre steder, og det vil da være rimmeligt ærgeligt hvis 150 kg gør at Model S ikke kan fritages.

uanset hvad skulle det kunne lade sig gøre at få en Model S, i følge mine bereginger vil den "lille" udgave med 0-100 på 6,6 sek veje under 2000 kg....den er så også den billigste af dem :)

 • 0
 • 0

Ja, der er formodentlig en lille smule modstand ved induktionsstrøm, og med bare 15000 omdrejninger pr. sekund bliver det jo til noget. Det var bare en tanke om, at man kunne oplade ét batteri delvist, når hjulene kørte rundt, mens man brugte et andet og så bytte rundt, når batteriet var udpint. På den måde kunne man måske forlænge aktionsradius for køretøjet. Men den var altså dødfødt.:-(

 • 0
 • 0

Til Benny

Det du snakker om (håber jeg) er regenerativ bremsning, hvilket den har. Det jeg håber du ikke snakker om er, at bilen kan lade mens motoren driver bilen fremad, hvilket er noget vrøvl :) Eller måske at du mener at den skal være en hybrid med en forbrændingsmotor, men så er den ikke længere en rent elektrisk bil.

Rasmus

 • 0
 • 0

Til Benny din ide er god nok og man kan godt lade den i mens man kører hvis man bare laver strømmen fra batteriet i impulser til motoren og så lader den op i mens man lige har afbrudt strømmen il motoren man kan få 75% tilbage fra motoren på den måde ved at tage det magnetiske tilbagesving ud og føre det tilbage

 • 0
 • 0

Hej.

Man kan se en test af Tesla S på følgende hjemmeside. http://bt.bilen.dk/test-og-artikler/test/2...

Det er helt sikkert en imponerende bil.

Bilen er meget stor. Dette er jo med til at gøre den tung. Med den ene af batteripakkerne vejer den ifølge 2 debatdeltagere 2100 kg. Jeg ved ikke, hvad den vejer med den anden batteripakke . Er der nogle herinde, der ved det?

Jeg har en teori. Biler, der vejer over to tons, er farligere overfor deres medtrafikanter end langt lettere biler.

Jeg er ikke fagmand, så jeg har på nuværende tidspunkt ikke dokumentation, der underbygger min teori. Men hvis jeg har ret, er Tesla S alt for tung. Så vil den være til fare for de andre medtrafikanter. Dette har jeg skrevet om på andre tråde herinde.

Ellerten er ikke død. Den levede videre som den videreudviklede CITY EL. Den blev lavet i Tyskland - og gør det vist stadigvæk. Ihvertfald fandt jeg idag denne hjemmeside: http://www.cityel.com/index.php/produkte/d...

Jeg har altid synes, at Ellerten eller den nyere City El var meget smart. Men jeg har aldrig turde køre i den. Den er totalt godnat, når det kommer til trafiksikkerhed. Den kører jo ude på vejen blandt store busser, lastbiler og store personbiler.

Venlig hilsen Jan Hervig Nielsen Ideudvikler Projekt Trafiksikkerhed (og Projekt Smørhul)

 • 0
 • 0

Sjovt men den rene elbil er desværre sten død på grund af den elendige batteri teknologi, batteri holdbarheden som er på ca 1000 opladninger ved en afladnings procent som maksimalt er 50% og så naturligvis prisen for et nyt sæt batterier, der nemt vil løbe op i 50-100.000kr. Bil fabrikanterne siger også at fremtiden ligger i hybrid og opladnings hybrid samt fuelcell biler.

 • 0
 • 0

Til Benny din ide er god nok og man kan godt lade den i mens man kører hvis man bare laver strømmen fra batteriet i impulser til motoren og så lader den op i mens man lige har afbrudt strømmen il motoren man kan få 75% tilbage fra motoren på den måde ved at tage det magnetiske tilbagesving ud og føre det tilbage

Det er noget vrøvl! Jeg havde håbet at vi kunne slippe for indlæg der beskæftiger sig med fri energi, teslacoils og lignende.

I samme øjeblik man bruger motoren som generator bremser den bilen, og den indvundne effekt er mindre end den der skal bruges for at accelerere igen.

 • 0
 • 0

@Aksel - du har selvfølgeligt ret i at der er synspunkter, som enten rent er forkerte eller misforståede i et eller andet omfang, men siden dette er et teknisk forum er det også dit og mit ansvar i et eller andet omfang at pointere dels hvornår fejlene og misforståelserne er der og ikke mindst hvad der er korrekt.

Jeg er dog lidt ked af at du selv mener at Teslacoils er noget vrøvl - så må jeg jo gå op i mit lab og fortælle den jeg har til at stå der, at den altså ikke virker :)

@Benny + Rene - Aksels kommentar om at vrøvle er nu relevant nok til at man lige skal overveje hvad der sker. Der er nu engang kun en afgrænset energimængde. Man kan sagtens få energi til at suse mellem et batteri og en magnetisk kreds som du forslår, men det er kun den energi, der bliver overført til bilens masse i form af kinetisk energi, som får bilen til at bevæge sig og ikke konverteringen af energi mellem på elektrisk form og magnetisk form, som får bilen til at bevæge sig.

 • 0
 • 0

problemet ligger i at tesla systemer er åbne systemer uden varme spild og uden ampere bare helt ren energi men når man ikke kan sætte en elmåler på den type strøm så er den ikke velkommen nogle steder ting brænder desværre heller ikke af med den type strøm dårligt for omsætningen

 • 0
 • 0

fra flere sider på blandt andet amerikanske bilfora, at samlekvaliteten er middelmådig (pænt sagt), gab imellem paneler er nogle steder alt for store, og andre irriterende småting.

Jeg ved ikke om det er sandt, men jeg kan forestille mig at en produktion af noget så komplekst som en bil, tager en del år før det spiller.

Så grøn miljøbevist eller ej, små 500k for en bil hvor samlekvaliteten måske er ringe - det er for slapt.

Og lige som udtømmende argument; selvfølgelig stiller Tesla ikke modeller med tvivlsom samlekvalitet til rådighed for journalister.

 • 0
 • 0

Hej Aksel og Rasmus.

Kan I forklare os andre, hvad Teslacoils er?

Jeg googler nok ordet om lidt. Men det kan være spændende at høre, hvad I siger, da I begge måske er fagfolk (?). Jeg er ikke selv ingeniør eller anden fagmand.

Venlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Hej Aksel og Rasmus.

Kan I forklare os andre, hvad Teslacoils er?

Jeg googler nok ordet om lidt. Men det kan være spændende at høre, hvad I siger, da I begge måske er fagfolk (?). Jeg er ikke selv ingeniør eller anden fagmand.

Venlig hilsen Jan, Projekt S og T

Smiler....

 • 0
 • 0

Et udtømmende argument ville det være med ordentlige kilder, istedet for rygter og gisninger.

Læg dog kilderne på bordet så læseren selv kan bedømme om samlekvaliteten er som den skal være. Denne mail er jo ikke mere troværdig end hvis jeg siger at jeg havde en Bimmer der brød sammen efter 30.000 KM derfor er BMW en dårlig bil.

 • 0
 • 0

Mens størrelsen af en brændstoftank ikke i sig selv har megen betydning for køretøjets vægt, så må valget mellem de forskellige batteripakker (fra 40 til 85 kwh) til en Tesla Model S have ret stor indflydelse på vægten, og dermed på køreegenskaberne.

Vil det være praktisk at lave en el-bil som har et "lille", fast batteri, men som har mulighed for at få et ekstra monteret ? På den måde kan man jo få et mere livligt køretøj til kortere ture, og samtidig opnå muligheden for noget længere ture.

Selv med regenerativ bremsning må der også være et tab forbundet ved at køre med væsentlig ekstra batterikapacitet.

 • 0
 • 0

Batterier er ekstremt dyre og samtidig tåler batterier faktisk ikke at blive afladet, det tager de faktisk skade af...men det kender du jo selv fra din pc, telefon og lign. Så det er altid et kompromis mellem vægt og rækkevidde samt hvor meget batterierne bliver afladet. Man skal helst ikke meget under 50% afladning før batterierne begynder at få skader og lide under belastningen.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten