Femern: Her fjernes husmandssted med et museklik

Adskillige huse skal rives ned og veje sløjfes for at gøre plads til Femern-byggeriet. Eniro Danmark har travlt med at indføre forandringerne i det lollandske landskab på Krak-kortet.

Selv om byggeriet af selve Femern-tunnellen først ventes at begynde næste efterår, har der i et stykke tid været godt gang i entreprenørmaskinerne ved Rødbyhavn. Og de har nu bogstavelig talt sat deres spor på danmarkskortet.

Hos Eniro Danmark, der administrerer kortservicen Krak.dk, har man netop implementeret de ændringer, som de såkaldt fremrykkede aktiviteter har ført med sig. Det drejer sig især om nyanlagte veje og om eksisterende veje, der omlægges eller nedlægges.

Men Femern-byggeriet indebærer også nedrivninger af adskillige huse, så korteksperterne har fjernet hele ejendomme og tilhørende stikveje, som du kan se i dette videoindslag produceret af DocEye for Femern A/S.

Desuden kan man på det opdaterede kort se det kommende fabriksanlæg og motorvejen, der skal føre ned i tunnellen. Selve tunnellen vil dog først dukke op på kortet senere hen i processen. Det gælder også de rekreative landområder på ca. 300 hektar, der vil blive skabt af opgravet materiale fra Femern Bælt.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

For god ordens skyld bør det nævnes at Eniro/Krak kun registrerer tingene, de bestemmer ikke noget selv. Banalt, men der skal nok være nogle kulrede konspirationalister der kun læser overskriften, og får rodet rundt i tingene og fyrer beskyldninger af til højre og venstre.

 • 11
 • 1

God pointe. Kunne du komme med et par eksempler. Jeg er netop en af de der konspirationalister der mener at vi bliver snydt og udnyttet på daglig basis, af et, nu helt tydeligt, familie oligarki. Jeg mener også at de ressourcer der nu bruges til, igen, at indfri industriens ønsker, kunne være brugt langt bedre på befolkningen. Mit liv og alle dem jeg kender får ingen særlig positiv effekt af dette byggeri. Men det gør dem der finansier det. De kan, igen, flytte rundt på milliarder af værdiløse FIAT-penge. Mens vi knokler for dem...Stående applaus.

Men nok om det. Nu har du jo så som antikonspirationalist brugt overskriften. Et par eksempler på hvordan overskriften kunne bruges af konspirationalister, om ikke andet, så for humorens skyld :-)

 • 0
 • 13

Wow og ingen eksempler...Ingen humor???

Nå men lad os så håbe at jeg tager helt vildt fejl og dette byggeri kommer til at hjælpe danmark ud af krisen, så vi igen kan begynde at tænke lidt på de svageste i samfundet.

eller er det blot "Wachstum und Umsatz macht frei"....

 • 1
 • 4

2014 - byggeriet forventes at begynde næste efterår, men der kom vist en mand i vejen med en slæde? I dag har vi 2018!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten