Endelig: Nasas sonde på vej mod Solen

Opdateret: Efter en neglebidende lørdag morgen måtte Nasa udsætte opsendelsen af sin Parker Solar Probe til søndag. Kl. 9.31 var der liftoff. Følg med live her.

Opdateret:

Uret stoppede ved T-4, da Nasas mission mod Solen, Parker Solar Probe, skulle sendes af sted lidt i 10 lørdag formiddag.

Efter flere forsøg på countdown måtte mission control indse, at det ikke blev muligt at holde sig inden for det 65 minutter korte opsendelsesvindue, og missionen blev derfor udsat til søndag med planlagt countdown kl. 9.31 dansk tid.

Timingen holdt, og Parker Solar Probe er nu på vej mod Solen for at gøre os klogere på bl.a. solstorme.

Lørdag nåede uret at tælle ned flere gange og endte på T-1,55, før Nasa opgav. Det står ikke helt klart, hvad der gik galt, men det havde efter sigende noget at gøre med en alarm, knyttet til heliumtanken, der gik i gang kort før launch.

Læs om missionen her:

Læs også: En varm rejse: Lørdag sætter Nasa kurs mod Solen

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak for svaret. Det er så propan, der giver den røde farve. Men hvorfor skulle jeg så have to 'thumbs down' for at skrive, at brint giver næsten usynlig flamme?

Vi nærmer os et stærkt polariseret samfund delt i Rettroende VE ere overfor nå-såehere. Polarisering gør det lettere at finde resocialiserings-egnede. Hvis man antyder at brint er besværligt,farligt og stærkt drivhusende, er man allerede katalogiseret. Brint er lyset , vejen og frelsen.

  • 2
  • 16

Vi nærmer os et stærkt polariseret samfund delt i Rettroende VE ere overfor nå-såehere.

Pudsigt! det oplever jeg ikke. Jeg oplever derimod en uddøen af reaktionære synspunkter og deres ejermænd, på linje med mandschauvinister, kommunister, koldkrigere, sprøjtegiftelskere, forureningsbenægtere, atomkraftelskere og altså nu klimabenægtere.

Det siger selvfølgeligt ikke noget om sandhedsværdien, blot at det er på vej ud af mainstream og derfor bliver mere skingert, og puttes ind i debatter alle vejende, uanset relevans.

  • 6
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten