Download klimarapporten her

Download sammenfatning af klimakommissionens rapport (PDF)](http://ing.dk/modules/fsArticle/download.php?fileid=539)Download dokumentationsdelen til klimakommissionens samlede rapport (PDF)

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ved en hurtig gennemgang af rapporten ser det ud til at det internationale samarbejde er ordnet med dette:

For det første skal Danmarks energisystem bygges tættere sammen med nabolandene gennem udbygning af elforbindelserne, så udsving i vindkraft kan tænkes tættere sammen med fx de store svenske og norske vandkraftværker.<<<

Da de svenske vandkraftmagsiner er små, har de mere end nok med at betjene spidsbelastningen til de svenske grundlastværker (kk). Det bliver altså os her i Norge, der skal klare at regulere, at vindkraften skal 20-dobles - og det samme sker i hele nordsøområdet!!!

Og hvad har man så gjort for at kunne regne med det? Jo, den norske regering har presset hårdt på nabolandene for at gå med på et marked af "grøn el", så man videre kunne udbygge norsk vind- og vandkraft med de samme subsidier, som man får i nabolandene for VE. - Hvem responderede: Jo, svenskerne.

Resultatet bliver, at der bliver en meget beskeden subsidiering på 10-15 øre, og det er ren symbolpolitik, idet ingen af landene tjener en øre på det - tvært imod. Begge landes energiforsyning er 100% fossilfri, og subsidieringen vil da udelukkende komme nabolandene til gode i form af billigere reguleringskraft.

  • Klimakommisionen kunne lige så godt have skrevet: "Danmarks energisystem kobles sammen med Cyberspace, der leverer kraft, når det er vindstille". Efter den totale modvilje mod at investere i reguleringskraft her, vil der næppe være anden vilje her i Norge end til kyniskt at tjene mest muligt på den skrigende mangel på reguleringskraft, der opstår i nordsøområdet.

Mvh Peder Wirstad

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten