close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk flyjubilæum: Gense filmen om de danske flypionerer

Det er Danske Flyveres 100-års jubilæum i dag. Her er filmen om de danske flypionerer Kramme & Zeuthen, der byggede KZ-flyene.

To F-16-fly fløj i dag klokken 12 en tur rundt over Østdanmark inklusive København og Lolland-Falster for at markere Danske Flyveres 100-års jubilæum og ære Monumentet for Faldne Flyvere, der står ved Stadsgraven i København.

Skydækket betyder, at piloterne var nødt til at flyve lavere end ellers varslet - dvs. ned til 1.000 fod over København og ned til 500 fod over det åbne land.

Ved overflyvningen foran Monumentet for Faldne Flyvere bragede F-16-piloterne ind med godt 1.000 km/t og lavede et 'vertical climb', hvor de to kampfly fløj stik lodret i luften. Men andre og ældre fly gav dem selskab. Heriblandt en række af luftvåbnets træningsfly gennem tiden.

Gense her filmen om de to danske flypionerer, der sammen byggede rækken af KZ-fly, der blandt andet blev brugt som ambulance-fly herhjemme. En succes, der fik en brat og trist afslutning.