close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dagens rumspørgsmål: Hvor gammelt kan fremmed liv i universet være?

De seneste 20 års opdagelser af exoplaneter bringer os tættere et kvalitficeret gæt på det største af alle spørgsmål: Er vi alene i universet? Dansk astrofysiker forklarer, hvor gammel en fremmed livsform i givet fald kan være.

Sarah Pearson er dansk astrofysiker, som fra sine studier i USA gør sig umage med at forklare universet for alle, der kigger nysgerrigt og undrende mod nattehimlen. Hun er nærmere bestemt ph.d.-studerende i astrofysik ved Columbia University i New York, hvorfra hun fik sin kandidatgrad i astrofysik i 2015. Før dette var Sarah Pearson studerende i fysik ved Københavns Universitet, hvorfra hun fik sin bachelorgrad i 2012.

Læs også: Ung dansk forsker: Så stort er det kendte univers

Til dagligt forsker Sarah Pearson i mørkt stof og sammenstødende galakser. Sarah Pearson har en passion for formidling af videnskab og har derfor startet sin egen YouTube-kanal ‘Space with Sarah’, hvor hun svarer på de spørgsmål, hun oftest møder, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker. Hver video varer ca. 4-6 minutter og henvender sig til alle, der interesserer sig for astronomi. De fleste er nu også tekstet på dansk. I denne video er det spørgsmålet over alle spørgsmål: Er vi alene i universet? Eller rettere: Hvis ikke vi er alene, hvor gammel vil en fremmed livsform så kunne være, når man ser på forudsætningerne for eksistensen af liv og medtager vores kendskab til alle exoplaneterne?

Læs også: Dansk astrofysiker: Derfor støder galakser sammen, selvom universet udvider sig

Sarah Pearsons arbejde vidner om ægte forskerglæde og veloplagt lyst til at formidle sin viden. I denne uge bringer vi derfor en række af Sarah Pearsons videoer, der naturligvis også kan ses på hendes Youtube kanal.

Læs også: Dagens rumspørgsmål besvaret: Hvorfor tror vi, der findes mørkt stof i universet?

Det er fantastisk at se, hvor meget I allerede debaterer på de andre Space with Sarah artikler. Stil endelig flere spørgsmål her.

  • 4
  • 0

Det er da interessant at aliens potentielt kan have adskillige milliarder års forspring, men alligevel ikke myldrer overalt.

Så er spørgsmålet om liv er meget sjældent, eller om afstandene hindrer kolonisering, eller om intelligens er selvdestruktivt?

  • 2
  • 1