close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Computeren kunne ikke være på toilettet - se hvordan et tog splittes ad for at give plads til nye signaler

Ingeniøren har været en tur i et ellers forladt værksted uden for Langå for at se, hvorfor det tager så lang tid at ombygge et IC3-tog med computere til Danmarks nye signalsystem.

Ja, der er meget som kan overraske når man begynder at arbejde med det, og måske burde man være gået i gang tidligere.

Jeg undrer mig nu alligevel over ordvalget i videoen:
"Et af toiletterne er flået ud ..." - den ingeniørmæssige tekniske term er "afmonteret". Når man flår noget ud, betyder det, at installationen ikke - eller meget vanskeligt - kan reetableres. Billederne viser et omhyggeligt afmonteret toilet.

".... toget er om ikke revet helt fra hinanden ... så er borde, kaneler osv. er flået ud ...", ned, det er der ikke belæg for at påstå. Der er sket en afmontering, hvilket billederne også viser.

Hvis Ing.dk skal beskrive et ingeniørmæssigt problem, er det vel rimeligt at man anvender de korrekte termer, og ikke et overdrevet "skandale" ord som flået. Hvad skal det til for - andet end selvfølgelig at gøre skandalen større.

Ingeniører er til for at løse problemer - ikke skabe dem. Forkert sprogbrug vidner i denne video om manglende ingeniørmæssig forståelse.

Og så må vi som ingeniører selv om vi vil flå - eller rive - os i håret, som er begyndt at stritte.

  • 36
  • 3