Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Autonom robot-flagermus kan flyve, dykke og strække vingerne

Det seneste skud på robot-stammen er både imponerende og mareridtsagtig. En ny flagermuserobot bruger et kulfiberskelet og silikonevinger til at ligne en ægte flagermus i luften.

Amerikanske forskere har nu skabt et bud på, hvad de kalder de flyvende robotters hellige gral – en flagermuserobot.

Forskerne fra University of Illinois at Urbana-Champaign har netop publiceret en forskningsartikel i Science Robotics om, hvordan flagermuserobotten kan bruges til at undersøge, hvordan flagermus flyver. Her introduceres den under det oplagte navn bat-bot.

Den er det hidtil bedste bud på en robot, der kan efterligne de 40 led, der udgør skelettet i et sæt flagermusevinger. Robotten har dog kun ni 3D-printede led i sine silikonebaserede vinger. Det skriver blandt andre New Scientist

Fem af leddene har individuelle motorer til at bøje og strække ledet, hvilket kan ændre formen på den fleksible vinge, så robotten kan lave impnonerende bevægelser i luften. Udover det tynde silikonevinge på 56 mikrometer består vingen af et let kulfiber-skelet.

Robotten styres af en computer om bord og kan ifølge Science Robotics flyve autonomt. bElektronikken er dog stadig skrøbelig og batteriet er ikke egnet til at holde flagermusen i luften længe af gangen.

Når de problemer er løst, mener forskerne bag ‘dyret’ dog, at den kan bruges som erstatning for droner på områder, hvor der er stor risiko for at ramme folk med de tunge droner og deres roterende propeller.

Emner : Droner
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den er meget sjov, og det er et imponerende stykke mekanik..!

Men jeg har lidt svært ved, at få øje på fordelene, eller de kommende og forventede fordele overfor eksempelvis en quadcopter ..!

  • 0
  • 0

Men jeg har lidt svært ved, at få øje på fordelene, eller de kommende og forventede fordele overfor eksempelvis en quadcopter ..!

Når jeg ser videoen, må jeg sige, at det mest bemærkelsesværdige er, at jeg har svært ved at få øje på, at indretningen overhovedet kan flyve. Mon ikke vi rimeligvis kan antage, at det er de absolut bedste forsøg, der er lagt ud til offentlig beskuelse. I alle forsøg ser vi en flyvebane, der ser lige så lang og kontrolleret ud, som når vi i skolen kastede en papirflyver.

I øvrigt. Hvorfor skulle en robot flagermus være flyvende robotters hellige gral? Det er da godt nok noget, jeg aldrig har hørt, at robotforskere skulle gå og sukke efter. Nu følger jeg selvfølgelig ikke minutiøst med i hvad der rører sig blandt robotforskere. Men alligevel.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten