Anmelder: Legos nye legetøj kan hjælpe naturvidenskab i de små klasser

Vi har fået robotentusiast og stifter af RobotLab Lars Ringe til at anmelde Legos nye robotkit, WeDo 2.0, der skal lære folkeskoleelever om naturvidenskab og kodning. WeDo 2.0 kan få selv de mindste til at arbejde med naturvidenskab, lyder hans optimistiske dom. Og vi har ladet to børn teste med.

Lego har gjort flere forsøg på at skabe digitale overbygninger på deres klodser. Mest kendt er nok Lego Mindstorms. Og målet har altid været at ramme feltet mellem leg og læring.

WeDo 2.0 er et nyt robokit fra Lego, som skal bruges i undervisningen på folkeskoler og lære børn at interessere sig for kodning og ingeniørvidenskab i en tidlig alder.

Vi omtalte det nye robot-læresystem, da Lego tidligere på året præsenterede det på teknologimessen CES I Las Vegas. Nu skal vi teste det.

Hvad det går ud på

Kort fortalt er den nye version bygget op omkring en række lektioner, der ifølge Lego er designet til at styrke ingeniørmotivationen gennem løsning af virkelighedsudfordringer.

For eksempel skal børnene i ’Drop and Rescue’ designe et eller flere objekter til at reducere vejrelaterede farer for mennesker, dyr og miljøet. WeDo 2.0-udfordringerne har ikke kun én fastlåst løsning. Det medfører, at børn har mulighed for at udvikle en række varierende løsninger, der skal skubbe til den ingeniørmæssige kreativitet.

WeDo 2.0 tilbyder ud over Drop and Rescue blandt andet brugerne en opdagelsestur på Mars’ overflade eller udforskning af Amazonas-regnskoven oplevet gennem en frøs udvikling fra haletudse til fuldvoksen frø.

Om Lego kan være med til at skabe en ny generation af små ingeniører, har vi spurgt Lars Ringe om. Han er robotentusiast, stifter af RobotLab og skriver bloggen FIRST Robotics her på sitet.

Derudover har vi ladet et par børn i den rette alder prøve kræfter med WeDo 2.0. Og de deler den voksne anmelders begejstring.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu kender jeg jo ikke dette system, men som underviser på en gymnasial uddannelse må jeg igen forundres igen over den fuldstændige mangel på reel viden, som ligger i den øvelse som vi ser på videoen. Ja børnene kan bygge flere forskellige bygninger og se dem kollapse eller holde. Det svarer meget godt til det vi ser i gymnasieskolen. De unge kommer med en ide om at naturfag er fri leg og der ingen sammenhæng er mellem matematik og naturfag. Flertallet har slet ingen ide om at man kan bruge matematik på naturfag.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten