close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Veje

Vejen skal banes for seks spor på E45 mellem Vejle og Randers

Regeringen og Dansk Folkeparti vil bruge 78 millioner kroner på den kommende finanslov til en VVM-undersøgelse af en udvidelse fra fire til seks spor på den østjyske motorvejsstrækning.

11. dec 2017 8

Trods advarsler: Ny finanslov tillader højere fart

Ny aftale om finansloven hæver fartgrænsen på landeveje og motorveje, stik imod advarsler fra trafikforskere.

11. dec 2017 30

Løftebrud: Storebæltsforbindelsen skal finansiere motorvej

Taksterne over Storebælt sænkes med 25 procent frem til 2023. Dermed forlænges tilbagebetalingstiden for broen med fem år.

8. dec 2017 34

Arup betaler ‘mindst 480 mio. kr’ i sag om ‘absurde’ trafikprognoser

Trafikprognoserne for en betalingsvej i Australien var så dårlige, at rådgiveren bag forudsigelserne nu angiveligt har betalt mindst 480 mio. kr. i et forlig med investorerne.

22. nov 2017 9

Nu skal briterne holde for rødt på motorvejen

Nye trafiklys skal lette køerne på britiske motorvejestrækninger, hvor flere motorveje fletter sammen.

15. nov 2017 5

Strømskinne oven på asfalten kan lade elbiler på farten

Universitetet i Lund har udviklet en ny løsning til elektriske veje, der fjerner behovet for stort gravearbejde eller ledninger i luften.

20. okt 2017 48

Cykelstien på H.C. Andersens Boulevard transporterer over dobbelt så mange som vejbanen

Nye tal viser, at der i spidstimen er 2,5 gange flere personer på cykelstien end vejbanen på H.C. Andersens Boulevard. Cykelstierne udgør kun syv pct. af arealet mellem hovedstadens huse, og det er ifølge byens røde teknikborgmester for lidt.

16. okt 2017 60

Vi er slet ikke klar til førerløse biler

Rapport: Selv om teknologien snart er klar med biler, der kan køre os rundt uden chauffør, så mangler vi at få afklaret de helt grundlæggende forhindringer.

9. okt 2017 56

Minister: Højere fartgrænser giver årlig milliongevinst

Transportministeren foreslår at hæve fartgrænsen på udvalgte lande- og motorveje. Det skulle ifølge Vejdirektoratets beregninger give en årlig gevinst på 163 millioner kroner i form af sparet tid.

6. okt 2017 61

Vejdirektoratet: Bilisterne kan ikke vente ni år på, at Hofor skybrudssikrer Lyngbyvej

Hofors udmelding om at der først i 2026 vil være kapacitet i kloakerne til at holde Lyngbyvej tør under skybrud, møder skarp kritik fra Vejdirektoratet.

20. sep 2017 18