close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Veje

Flere biler på vejene: Minister undsiger mål på 120 trafikdræbte

Transportminister Ole Birk Olesen erkender, at det bliver så godt som umuligt at nå ned på Færdselssikkerhedskommissionen mål for antallet af omkomne i trafikken. Men det vigtigste for ham er også, at antallet af ulykker pr. kørt kilometer falder. Det har målsætningen dog aldrig forholdt sig til, fastslår Rådet for Sikker Trafik.

16. feb 2018 16

Forsikring mod arkæologi-udgifter droppet

I Regeringens og DFs Vækstplan fra 2016 blev det foreslået at bygherrer skulle kunne forsikre sig mod uventede udgifter til arkæologiske udgravninger. Men planen er droppet igen

8. feb 2018 2

Asfaltveje skal kunne repareres uden at stoppe trafikken

Med et ligninbaseret bindemiddel skulle det blive lettere at reparere asfaltveje og at undgå at lukke dem i længere tid ad gangen.

7. feb 2018 1

Faktatjek: Kan vi køre hurtigere på motorveje uden at risikere flere ulykker?

Regeringen hævder, at man kan hæve den tilladte hastighed til 120 og 130 km/t på flere motorveje uden at øge risikoen for ulykker. Men påstanden er kun underbygget af fornemmelser – ikke undersøgelser.

5. feb 2018 75

Biltrafikken vokser massivt

Flere motorveje, sænket registreringsafgift og billig benzin har øget biltrafikken med næsten en femtedel siden årtusindeskiftet.

2. feb 2018 42

Tæt trængsel: Bilister i København kører én kilometer på syv minutter

Vejdirektoratet har opgjort rejsetiden for én kilometer i myldretiden på de mest trafikerede strækninger i Danmarks fem største byer. Og det går ikke stærkt. De danske bilister kan samtidig se frem til endnu tættere trafik frem mod 2030.

1. feb 2018 28

Transportminister: For dyrt at forhindre stenkast med hegn

Hvis danske motorvejsbroer skal sikres mod stenkast, kræver det tre meter høje hegn i særligt stærkt materiale. Og det vil tage 60 år at få dem op.

16. jan 2018 20

Skal omstridt jysk bro rives ned? Nu skal sagen for højesteret

Først dømte byretten, at Banedanmark har foretaget ulovlig ekspropriation for at flytte en bro i forbindelse med elektrificering af banen mellem Lunderskov og Esbjerg. Så dømte landsretten, at Banedanmark har handlet lovligt. Nu står sagen over for afgørelse ved Højesteret.

4. jan 2018 12

Transportministeriet: 25 procents rabat til lastbiler over Storebælt flytter ikke gods fra bane til vej

Regeringen og DF gør det nu 25 procent billigere for lastbiler at køre over Storebælt. Men det vil ikke trække gods fra jernbanen over på vejnettet, vurderer Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

13. dec 2017 20

Vejen skal banes for seks spor på E45 mellem Vejle og Randers

Regeringen og Dansk Folkeparti vil bruge 78 millioner kroner på den kommende finanslov til en VVM-undersøgelse af en udvidelse fra fire til seks spor på den østjyske motorvejsstrækning.

11. dec 2017 8