close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Veje

Cykelstien på H.C. Andersens Boulevard transporterer over dobbelt så mange som vejbanen

Nye tal viser, at der i spidstimen er 2,5 gange flere personer på cykelstien end vejbanen på H.C. Andersens Boulevard. Cykelstierne udgør kun syv pct. af arealet mellem hovedstadens huse, og det er ifølge byens røde teknikborgmester for lidt.

16. okt 2017 54

Vi er slet ikke klar til førerløse biler

Rapport: Selv om teknologien snart er klar med biler, der kan køre os rundt uden chauffør, så mangler vi at få afklaret de helt grundlæggende forhindringer.

9. okt 2017 56

Minister: Højere fartgrænser giver årlig milliongevinst

Transportministeren foreslår at hæve fartgrænsen på udvalgte lande- og motorveje. Det skulle ifølge Vejdirektoratets beregninger give en årlig gevinst på 163 millioner kroner i form af sparet tid.

6. okt 2017 61

Vejdirektoratet: Bilisterne kan ikke vente ni år på, at Hofor skybrudssikrer Lyngbyvej

Hofors udmelding om at der først i 2026 vil være kapacitet i kloakerne til at holde Lyngbyvej tør under skybrud, møder skarp kritik fra Vejdirektoratet.

20. sep 2017 18

Bispeengbuen skabte debat fra starten

En flaskehals forsvandt, da motorvejsbroen Bispeengbuen i begyndelsen af 1970’erne kilede sig ind mellem Nørrebro og Frederiksberg. »Men vejanlægget vil utvivlsomt blive stærkt debatteret,« forudså to ingeniører her i bladet.

12. sep 2017 13

Nu starter diskussionen igen: Skal landets grimmeste vej graves ned?

Frederiksberg Kommune har sat penge af til en lille undersøgelse af, om der kan findes en billig måde at erstatte Bispeengbuen i København med vejtunnel og et grønt område med en fritløbende å.

12. sep 2017 29

Transportministeren vil udvide 51 kilometer østjysk motorvej

VVM-undersøgelser af udvidelse på strækningerne mellem Hornstrup og Skanderborg Syd samt Aarhus Syd og Aarhus Nord får afsat 48 millioner kroner i regeringens finanslovsudspil.

23. aug 2017 12

Udenlandske personbiler vil kunne give 300 mio. kroner i statskassen

Fra 2019 skal alle udenlandske bilister i Tyskland betale afgift til det tyske vejnet. Men hvor meget vil udenlandske bilister kunne bidrage til det danske vejnet, hvis de skulle betale tilsvarende afgifter? Svaret er 300 mio. kroner.

21. aug 2017 27

Rumleriller på vejen giver op til 60 procent færre ulykker

Norsk vejvæsen reducerer både ulykker og udgifter med riller, der vækker chaufføren.

7. aug 2017 3

Spørg Scientariet: Kan man spare brændstof ved at lægge sig bag andre biler?

Flere læsere vil gerne vide, om der er brændstof at spare, hvis man lægger sig i slipstrømmen på forankørende biler eller lastbiler. Det svarer Vejdirektoratet på.

2. aug 2017 33