close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vandmiljø

Kunstvanding med spildevand skaber stigende sundhedsrisiko

Ny rapport viser, at problemets omfang er mindst 50 procent større end hidtil antaget.

25. jul 2017 6

Ingeniør dyrker kunstige gletsjere i den indiske ørken

En indisk ingeniør bruger simpel fysik til at lave is i ørkenen, hvor stigende globale temperaturer truer høsten.

24. jul 2017 24

Unikke havbundsdata følger i kølvandet på MH370-efterforskning

Det forsvundne fly MH370 er endnu ikke fundet, men efterforskningen har givet til hidtil ukendt indsigt i havbunden i Det Indiske Ocean. Australske forskere præsenterer nu de nye data.

20. jul 2017 1

Kræftfremkaldende og skadeligt for fostre: Regeringen kæmper for at beholde omstridt pesticid

EU vil forbyde en ukrudtsgift, som danske landmænd bl.a. bruger i bygmarker. Men regeringen vil stemme nej til forbuddet. Midlet kan bruges sikkert i Danmark, lyder argumentet.

13. jul 2017 68

Efter vandprøve-fejl: Miljøstyrelsen kontrollerer laboratorier

Analysemetoden til opgørelse af fosfor og kvælstof i vandprøver fra hele Danmark var forkert i 15 måneder. Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om fejlen kan være endnu mere omfattende.

12. jul 2017 2

Landbrugspakken: Rent drikkevand vil koste en kvart milliard ekstra

Landmændene har fået lov til at gøde mere, og det går ud over drikkevandet. Kommuner og forbrugere får lov til at betale regningen på 250 millioner.

7. jul 2017 45

Forskere slår fast: Flere havbrug øger risikoen for lakselus

Hele den jyske østkyst er i risiko for lakselus, hvis der kommer flere havbrug. Det vurderer forskere i en risikoanalyse, hvor de blandt andet anbefaler at iværksætte et overvågningsprogram af lus hos både opdrættede og vilde fisk

5. jul 2017 4

Esben Lunde strammer skruen: Universiteter skal kæmpe om at rådgive myndighederne

Miljø- og Fødevareministeriet lader alle universiteter byde ind på den forskningsbaserede myndighedsrådgivning. Universiteterne er betænkelige, mens landmændene jubler.

29. jun 2017 4

Esben Lunde skal forklare vandprøve-fadæse

Alternativet og Dansk Folkeparti er bekymrede over, at man risikerer fejlagtige data til at vurdere landbrugspakkens miljøkonsekvenser. Nu stiller Alternativet ministeren en række spørgsmål.

27. jun 2017 21

Fejlagtige vandanalyser kan fjerne analysegrundlag for landbrugspakkens første år

Lige nu forsøger Aarhus Universitet at finde ud af, hvad det reelt betyder, at et privat laboratorium har benyttet en forældet analysemetode for kvælstof og fosfor.

26. jun 2017 12