close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Alt er ikke rationelt - heller ikke ingeniørvidenskab

Ulogiske og urationelle beslutninger strider mod mange ingeniøres verdensopfattelse, men der er behov for en adfærdsingeniørvidenskab. Her kan ingeniørerne for en gang skyld lære noget af økonomerne.

12. okt 2017 3

Nu får vi snart det første billede af Mælkevejens sorte hul

De europæiske teleskoper på bjergtoppene i Chile har haft samme betydning som Hubble-rumteleskopet, og en ny opdagelse er på vej, der vil vække enorm opsigt, lover generaldirektøren for ESO.

5. okt 2017 7

Der er to storfavoritter til årets Nobelpriser og tre danske outsidere

I næste uge offentliggøres navnene på årets modtagere af de naturvidenskabelige Nobelpriser. I lighed med med tidligere år giver Jens Ramskov her sit bud på, hvem der er favoritter til at løbe med hæderen.

28. sep 2017 1

Er katte flydende? Hvorfor spilder vi mindre kaffe, når vi går baglæns? Videnskaben har svaret

De årlige hæderspriser til spøjs forskning fra videnskabens overdrev er uddelt. Det er ikke uinteressant – men konceptet synes at være ved at stivne og trænger til at blive rusket op.

21. sep 2017 4

Russisk roulette med højt beriget uran

Verdens lagre af højt beriget uran bugner og udgør en sikkerhedsrisiko, advarer eksperter, der forklarer, at der især skal gøres mere for, at russerne kan se en fordel i at nedbringe deres lagre.

14. sep 2017 6

Giver skattefradrag på forskning flere idéer, eller skal der klassisk musik til?

Virksomheder går i brechen for et ekstra skattefradrag for forskningsomkostninger for at gøre Danmark rigere på idéer, men empirien på området er ikke entydig - måske skal man bare skrue op for musikken.

7. sep 2017 9

Harvey var både ventet og en overraskelse for eksperterne

Uheldige og tilfældige sammentræf var med til at gøre Harveys ødelæggelser ekstra store, men risikoen for, at sådanne betingelser opstår, øges i et varmere klima.

31. aug 2017 50

Ny forskning baner vej for ultrasmå antenner og garn til energihøstning

Ugens videnskabelige artikler bød også på nyt om binære sorte huller og en køreplan for, hvordan 139 lande kan få al deres energi fra sol, vind og vandkraft i 2050.

24. aug 2017 1

Cern erklærer jagtsæsonen for indledt – får LHC ram på noget?

Ugen bød også på en forskningsbaseret forklaring på, hvorfor du skal blande vand i din whisky, og hvorfor du kradser, når det klør – samt et tilbud om et væddemål på 200.000 dollar.

17. aug 2017

Sommerens højdepunkter: Universets mysterier, protoner på slankekur, vejen fra qubit til qudit og Rubiks terning

Holdt du også pause fra nyhedsstrømmen i ferietiden, så er her et overblik over nogle af de mest interessante videnskabelige sommernyheder, som er værd at vide.

10. aug 2017