close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Nye scenarier for produktudvikling er klar til ‘takeoff’ - er du med?

Når fremtiden er usikker, må man forholde sig til forskellige scenarier, siger fremtidsforskerne, som nu er fremkommet med fire scenarier for fremtidens produktudvikling. Jeg har et godt bud på, hvad du som læser vil tro bliver fremtiden.

7. dec 2017 4

Verden skruer op for lyset om natten, men dagslyset styrer alligevel vores hverdag

I denne uges Værd at Vide har vi fokus på den nyeste forskning om lysfænomener inklusive et fornuftstridigt eksperiment om lysets vej gennem et glas mælk.

30. nov 2017 4

Skal filosofikum genindføres på universitetet, eller er det spild af tid?

Søren Pind mener, alle universitetstuderende skal have filosofikum. Men hvad er Værd at Vide for de studerende? Og så tager vi en opfølgning på sidste uges debat om reproducerbarhed i forbindelse med et af tidens hotteste emner: gravitationsbølger, hvor bølgerne går højt internt på Niels Bohr Institutet.

23. nov 2017 12

Videnskabens største problem er ikke svindel, men sjusk og slendrian

En reproducerbarhedskrise har ramt videnskaben. Men kan vi i det hele taget forvente, at alle videnskabelige resultater kan reproduceres – og er det et problem, hvis de ikke kan? Der er flere nuancer i svaret, end man umiddelbart skulle tro.

16. nov 2017 14

Dansk landmand giver forskerne uvurderligt datamateriale

To læserbreve og et protestbrev danner rammen for ugens rundtur i den videnskabelige nyhedstrøm, hvor vi møder en usædvanlig relation mellem π og massen af protoner og elektroner.

9. nov 2017 6

Uventet fusionproces opdaget i partikelfysikken

Ugens videnskabelige nyhedsstrøm bød også på en forklaring på neandertalernes uddøen og interessante observationer af, hvordan børn lærer deres modersmål.

2. nov 2017 2

Eksponentialismen erobrede Operaen i København

Henning Larsens og Mærsk McKinney Møllers operabygning var i denne uge omdannet til højborg for den 'eksponentielle' fremtid. Men som det gælder for alle ismer, skal man også passe på med betingelsesløst at hengive sig til eksponentialismen.

26. okt 2017 10

Alt er ikke rationelt - heller ikke ingeniørvidenskab

Ulogiske og urationelle beslutninger strider mod mange ingeniøres verdensopfattelse, men der er behov for en adfærdsingeniørvidenskab. Her kan ingeniørerne for en gang skyld lære noget af økonomerne.

12. okt 2017 3

Nu får vi snart det første billede af Mælkevejens sorte hul

De europæiske teleskoper på bjergtoppene i Chile har haft samme betydning som Hubble-rumteleskopet, og en ny opdagelse er på vej, der vil vække enorm opsigt, lover generaldirektøren for ESO.

5. okt 2017 7

Der er to storfavoritter til årets Nobelpriser og tre danske outsidere

I næste uge offentliggøres navnene på årets modtagere af de naturvidenskabelige Nobelpriser. I lighed med med tidligere år giver Jens Ramskov her sit bud på, hvem der er favoritter til at løbe med hæderen.

28. sep 2017 1