close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

LIGO's banebrydende opdagelser anfægtes af forskere på Niels Bohr Institutet

Ugens anden store nyhed var, at den indefrosne koldkrigsbase ved Camp Century i Grønland nu skal overvåges, så man kan vurdere, hvornår basen med dens mange miljøskadelige stoffer eventuelt vil smelte ud af Indlandsisen.

22. jun 2017 3

Trådløs opladning af mobile enheder i bevægelse: Sådan kan det gøres

Blandt ugens videnskabelige højdepunkter var også nyt om turbulente strømninger, menneskers besynderlige farvesyn og imponerende rekorder inden for kvantekommunikation over lange afstande.

15. jun 2017

Ny stjerneobservation viser, at Einstein havde ret og tog fejl

Denne uges forskningsresultater viser også, at menneskeskabt luftforurening har eksisteret gennem 2000 år, at magnetisme findes i fladland, samt at en betydelig del af Jordens xenon stammer fra kometer.

8. jun 2017 7

Alle gode gange tre for LIGO: Ny observation af kollision af sorte huller i en fjern galakse

Ugens videnskabelige nyhedsstrøm bød også på nyt om de gamle egyptere og en god oversigt om navngivning inden for partikelfysikken med forklaringer, der nok vil overraske de fleste.

1. jun 2017 11

Tillid er godt, men kryptokontrol er bedre

Blockchain – teknologien bag 'kryptovalutaen' bitcoin – har potentiale til at løse miljøkrisen, som bl.a. er præget af manglende tillid mellem de forskellige aktører, mener forsker. Tankerne om at opbygge tillid med krypto-metoder uden brug af dyre mellemmænd er i det hele taget mange.

25. maj 2017 1

Acceleratoreksperter indtog Bella Center og fik en ministerformaning med på vejen

Det var også ugen, hvor en dansk videnskabskvinde endelig fik sin velfortjente hæder, og hvor en japansk ekspert advarede om, at frygten for radioaktivitet bogstaveligt talt kan være dødsensfarlig.

18. maj 2017

Tak for alt, Cassini og Huygens

En 20 år lang og farefuld færd med gys og glæder er ved at slutte mere end en milliard kilometer borte i den ydre del af Solsystemet. Heldigvis er der noget at se frem til i den anden ende.

11. maj 2017

Large Hadron Collider er kommet ud af sit vinterhi

Ugens videnskabelige nyhedsstrøm bød også på en afklaring omkring klimapausen, nyt fra en årtier gammel jagt på hypotetiske partikler samt fremavl af store Schrödinger-katte.

4. maj 2017

Vildskab hersker i grænselandet mellem videnskabeligt fup og fakta

Ugen bød på arrangementer om omvendt fotosyntese og kold fusion, misforståelser omkring negativ masse, ny viden om domesticeringen af hesten og spor af menneskelig aktivitet i Amerika for mere end 130.000 år siden. Men kan vi fæste lid til mennesker og resultater, der vil omskrive den videnskabelige konsensus?

27. apr 2017 8

Nordkorea: Nu med kvantekommunikation

Denne uges Værd at Vide har hovedfokus på det teknologiske niveau i Nordkorea, men undlader ikke at forhåndsomtale et spændende arrangement under Forskningens Døgn i næste uge.

20. apr 2017 3