close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Hvis det er vigtigt, kan det stå på et postkort

Nogle gange gælder det om at skære budskabet ind til benet. Hvis det ikke kan stå på bagsiden af kuvert eller et postkort, så er det måske for indviklet.

15. feb 2018 5

Dine tweets fortæller, hvor risikovillig du er

Big data kan fortælle, i hvor høj grad personer foretrækker langsigtet belønning i forhold til kortsigtet gevinst. Science og Nature sætter fokus på henholdsvis Solens aktivitet og kolibriers manøvredygtighed.

8. feb 2018 2

Besynderlighederne i Jupiters magnetfelt dukker gradvist op

I ugens løb kunne Nasa-ekspert fortælle danske forskere nyt om Juno-missionen, mens en nobelprismodtager begejstrede danske kemikere med sine roterende nanomaskiner, og Innovationsfonden holdt prisfest.

1. feb 2018 6

Hologrammer får kamp til stregen – og på savannen vinder den stærkeste ikke altid

Blandt højdepunkterne i ugens videnskabelige nyhedstrøm finder vi en ny 3D-billedteknik, studier af løvers og geparders jagt samt en forslag til, hvilke gasser man skal lede efter på exoplaneter, som tegn på liv – og nej det er ikke ilt.

25. jan 2018 5

Er neuroevolution vejen til Uber-intelligens?

I Ubers laboratorium lader forskere sig inspirere af dyreavl til at lave et avlsprogram for kunstig intelligens.

18. jan 2018 1

100 år med symmetri, superheterodynprincip og spansk syge

1918 gav os en forklaring på fysikkens bevarelseslove, moderne radiomodtagere og lærte os at frygte pandemier. Det er værd at erindre i dag.

11. jan 2018 7

Årets videnskabelige højdepunkt: Sammenstød mellem to neutronstjerner

Der er én klar vinder, når man ser tilbage på årets vigtigste videnskabelige resultater. Men alt var ikke fryd og gammen på den videnskabelige scene i 2017.

21. dec 2017 1

Sørgeligt: Ikke alle har forstået, at videnskab også kan være humor

Ved juletid udgiver et britisk tidsskrift en række artikler, som skal nok skal forstås bogstaveligt, men ikke tages helt alvorligt. Flere advarer dog om, at det er problematisk, at mange slet ikke fatter humoren.

14. dec 2017 3

Nye scenarier for produktudvikling er klar til ‘takeoff’ - er du med?

Når fremtiden er usikker, må man forholde sig til forskellige scenarier, siger fremtidsforskerne, som nu er fremkommet med fire scenarier for fremtidens produktudvikling. Jeg har et godt bud på, hvad du som læser vil tro bliver fremtiden.

7. dec 2017 4

Verden skruer op for lyset om natten, men dagslyset styrer alligevel vores hverdag

I denne uges Værd at Vide har vi fokus på den nyeste forskning om lysfænomener inklusive et fornuftstridigt eksperiment om lysets vej gennem et glas mælk.

30. nov 2017 4