close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Lunefuld atomkraft: Indisk tøven og ny dansk debatbog

Indien bygger fortsat mange atomkraftværker, men ikke helt så hurtigt, som tidligere planer indikerede. På langt sigt har Indien planer om at gå over til thoriumreaktorer – det bør Danmark også gøre, mener dansk debattør.

19. apr 2018 151

Tilfældige tal skabes med hjælp af kvantemekanik og relativitetsteori

Tilfældighed er centralt begreb for at holde på hemmeligheder og et ofte uforklarligt fænomen på finansmarkederne. To nye videnskabelige artikler gør det tilfældige mere kontrollabelt og forståeligt.

12. apr 2018 3

Kan kold fusion vinde anerkendelse under sit nye navn, LENR?

Store forventninger, bristede løfter, hemmelighedskræmmeri grænsende til paranoia, blind tiltro, tvivlsomme tests og beskyldninger om svindel og bedrag. Alle er de forbundet med kold fusion og tanken om, at kernereaktioner ved lav temperatur er løsningen på verdens energiproblemer. Skepsis tilrådes, men hav gerne et håb.

22. mar 2018 23

Elliptiske kurver er kryptologernes favorit og matematikernes mareridt

Den matematiske superstjerne Andrew Wiles, der er kendt for sit bevis af Fermats sidste sætning, var på besøg i Danmark i denne uge, hvor han gav en oversigt om vores viden om rationale punkter på elliptiske kurver.

15. mar 2018 5

Optiske atomure baner vej for ny definition af sekundet

Metrologieksperter har nu udstukket en plan, der på sigt skal ændre definitionen af sekundet fra en overgang i cæsium med en frekvens i gigahertzområdet til en atomovergang i den optiske frekvensområde, så tidsmålinger kan blive 100 gange mere præcise.

8. mar 2018 8

Hvis det er vigtigt, kan det stå på et postkort

Nogle gange gælder det om at skære budskabet ind til benet. Hvis det ikke kan stå på bagsiden af kuvert eller et postkort, så er det måske for indviklet.

15. feb 2018 5

Dine tweets fortæller, hvor risikovillig du er

Big data kan fortælle, i hvor høj grad personer foretrækker langsigtet belønning i forhold til kortsigtet gevinst. Science og Nature sætter fokus på henholdsvis Solens aktivitet og kolibriers manøvredygtighed.

8. feb 2018 2

Besynderlighederne i Jupiters magnetfelt dukker gradvist op

I ugens løb kunne Nasa-ekspert fortælle danske forskere nyt om Juno-missionen, mens en nobelprismodtager begejstrede danske kemikere med sine roterende nanomaskiner, og Innovationsfonden holdt prisfest.

1. feb 2018 6

Hologrammer får kamp til stregen – og på savannen vinder den stærkeste ikke altid

Blandt højdepunkterne i ugens videnskabelige nyhedstrøm finder vi en ny 3D-billedteknik, studier af løvers og geparders jagt samt en forslag til, hvilke gasser man skal lede efter på exoplaneter, som tegn på liv – og nej det er ikke ilt.

25. jan 2018 5

Er neuroevolution vejen til Uber-intelligens?

I Ubers laboratorium lader forskere sig inspirere af dyreavl til at lave et avlsprogram for kunstig intelligens.

18. jan 2018 1