close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Universet

Ny blogger på ing.dk: Hvornår slukker solen?

Ing.dk tager nu hul på en ny serie astronomivideoer med Sarah Pearson, en af Danmarks unge lovende forskere, der tager både forskning og formidling seriøst.

12. jan 2018 2

Disse artikler fik flest debattører til tasterne i 2017

Krumninger i rumtiden, Peter Madsen-sagen, elbiler og brændeovne. Det var emner, der fik fyret godt op under debatten på ing.dk.

31. dec 2017 4

BAGGRUND: Sådan finder computere planeter

At lede efter exoplaneter er som at finde en nål i en høstak. Computere og maskinlæring er nyttige værktøjer, men de kan ikke stå alene og er ikke anvendelige på helt store datasæt - endnu.

20. dec 2017

Ny bog om stjernestøv og liv – set med to par øjne

Ingeniørens videnskabsredaktør Jens Ramskov og journalistpraktikant Nina Errboe leverer her hver deres syn på bogen 'Fra stjernestøv til liv' af astrofysikeren Henry Nørgaard.

10. dec 2017

Supernova bryder med alle kendte teorier

En supernova, der blev opdaget i 2014, har nu lyst seks gange længere end forventet. Desuden er der noget der tyder på, at den også eksploderede for 60 år siden. Astronomer og astrofysikere er forvirrede - og begejstrede.

8. nov 2017 9

Topforsker: Gemmer andre civilisationer sig under tykke iskapper?

Fremmede civilisationer i rummet kan leve godt og sikkert under hundreder af kilometer tykke iskapper på fremmede planeter uden at ane noget om resten af Universet, foreslår topforsker.

20. okt 2017 51

Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Forskere verden over, der stod bag observationer og analyser af det første registrerede neutronstjernesammenstød, var bundet til hemmelighed af en streng håndfæstning,

17. okt 2017 9

Astronomer jubler over den første observation af sammenstød mellem to neutronstjerner

Den første observation af et sammenstød mellem to ultrakompakte neutronstjerner giver anledning til ny forståelse af dannelsen af de tungeste grundstoffer og kosmiske eksplosioner. Danske forskere har bidraget til de nye observationer og opdagelser.

16. okt 2017 27

Nu får vi snart det første billede af Mælkevejens sorte hul

De europæiske teleskoper på bjergtoppene i Chile har haft samme betydning som Hubble-rumteleskopet, og en ny opdagelse er på vej, der vil vække enorm opsigt, lover generaldirektøren for ESO.

5. okt 2017 7

4 argumenter for, at du lever i virtual reality – og 4 argumenter for, at det er noget vås

Elon Musk og stadigt flere andre Silicon Valley-teknologer mener, at du lever i en computersimulation. Her er en række argumenter for, hvorfor de måske har ret - eller måske er helt på afveje.

27. sep 2017 30