close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Uddannelse

Iværksætter: »Svendebrevet betyder mere end min ph.d.«

Civilingeniør, ph.d. Jens Cortsen droppede den faste hyre og blev teknisk direktør i Smooth Robotics – men uden baggrunden som maskinarbejder havde han aldrig stiftet en virksomhed.

16. sep 2017

Undersøgelse: Fremdriftsreformen giver studerende stress

Kun 5 procent af de studerende på tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har aldrig stress, mens 14 procent er blevet forsinket på grund af stress. IDAs formand og DTU’s rektor mener, fremdriftsreformen bærer en stor del af ansvaret.

4. sep 2017 2

Arktisk ingeniøruddannelse med vokseværk

Center for Arktisk Teknologi i den grønlandske by Sisi­miut har fået vokseværk og er derfor flyttet til større lokaler. Men det er kun første skridt. Drømmen er et teknisk universitet i 2025.

3. sep 2017

Her er ingeniøruddannelsernes hitlister

Optaget på ingeniøruddannelserne stiger igen i år. Software, it og bio­teknologi er med til at trække antallet op.

12. aug 2017 3

Fra mig til dig, kære kommende ingeniørstuderende

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Jeg fulgte i sidste uge med interesse med i den store dækning af årets optag på de videregående uddannelser, og det var ikke uden glæde, at jeg konstaterede, at optaget på ingeniøruddannelserne i m...

Naturvidenskabelige ansøgere kunne sove roligt

Igen i år har de fleste ansøgere til de klassiske naturvidenskabelige fag, fysik, kemi og matematik, kunnet sove mere roligt end mange andre ansøgere til de videregående uddannelser.

28. jul 2017

Modsat andre uddannelser stiger antallet af nye studerende på ingeniørstudier

I år har landets videregående uddannelser optaget to procent færre studerende end sidste år. Men det gælder ikke ingeniøruddannelserne, som oplever største tilstrømning i syv år.

28. jul 2017 6

Ansøgningsfristen er slut: Flere unge vil være ingeniører

Mere end 90.000 unge har i år søgt ind på en videregående uddannelse. Teknologi, naturvidenskab og it oplever større interesse end sidste år, mens det samlede ansøgertal er faldet med 3 procent.

6. jul 2017

Halvdelen af det, du ved, er forældet om fem år

Viden henfalder ligesom radioaktivitet, og særligt inden for ingeniørvidenskab er halveringstiden kort. Det er godt – hvis du følger med.

2. jul 2017 31

Danske industrigiganter starter ny ingeniøruddannelse

Danfoss og Linak på Als mangler i hundredvis af elektronikingeniører og har svært ved at tiltrække dem fra andre dele af landet. Nu støtter de økonomisk, at Syddansk Universitet opretter et Center for Industriel Elektronik i Sønderborg.

21. jun 2017 1