close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Uddannelse

Nu kommer den: Teknologipagt skal tiltrække unge til ingeniørfag og naturvidenskab

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er endelig klar med initiativet, der skal skabe lokale samarbejder om tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det vækker glæde i IDA.

11. jan 2018 6

IDA: Ny aftale kan presse ambitioner om flere ingeniører

Regeringen og Folketinget er enige om et nyt bevillingssystem, der ifølge IDA kan ende med at presse naturvidenskabelige og tekniske uddannelser økonomisk, hvis de skal opfylde ambitionerne om løbende at uddanne flere.

28. nov 2017 1

»Fremtidens ingeniør vil ændre verden, så mennesker bliver behandlet mere lige«

Unge ingeniørstuderende vil gøre en forskel, så giv dem et kursus i global sundhed og kulturforståelse, lyder opfordringen fra professor Muhammad Zaman fra Boston University.

18. nov 2017 3

Engineering Day skal vække skoleelevers ingeniørgen

Flere unge skal vælge nat-tek-studier. Det skal en årlig Engineering Day sikre. Målet er en pendant til Skolernes Motionsdag.

11. nov 2017

AAU stryger til tops: Europas bedste universitet inden for ingeniørvidenskab

Placeringen sikrer universitetet en ottendeplads på den globale rangliste. Hæderen er resultatet af et langt, sejt træk for at skabe en unik ingeniørprofil, mener dekan.

3. nov 2017

Kom med ind i DTU's nye prisbelønnede life science-kompleks

Onsdag var en festdag på DTU i Lyngby med besøg af kronprinsen og uddannelses- og forskningsministeren. Med indvielsen af bygningskomplekset 201-205 udvider DTU fundamentet for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, forskningsbaseret rådgivning og innovation baseret på et biologisk fundament. Her har vi samlet nogle billeder fra byggeriet.

2. nov 2017

Nyt byggeri markerer DTU's store satsning på life science og bioengineering

Biologi bliver fremover et grundfag på alle ingeniøruddannelser på DTU, og med indvielsen af det største byggeri siden etableringen i Lyngby i starten af 1970’erne er kursen sat.

30. okt 2017 2

De kommende maskiner - strategi - hvad skal vi købe?

Nicolas Padfield

På Fablab RUC kigger vi os konstant om efter hvilke nye maskiner vi bør investere i og hvilke nye teknologier vi skal satse på. Makerbevægelsen er i rivende udvikling, og selv om ikke alle teknolog...

Vi skal sammenligne os med verdens stærkeste regioner og ikke med Langbortistan

Lia Leffland

For nyligt udsendte World Economic Forum sin årlige analyse af global konkurrenceevne. En rapport, der afslørede, at Danmark ligger på en hæderlig 12. plads – uden for verdenseliten, men vi hænger ...

Landkortet imponerer - udbredelsen stiger

Nicolas Padfield

For leden lavede Niels Erik Meier en opdateret kort over Fablabs og makerspaces i Danmark, og selv jeg blev lidt overrasket over hvor hurtigt det er begyndt at gå. For bare et par år siden var der ...