close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tunneller

Derfor gik strømmen på Øresundsforbindelsen

Strømafbrydelsen, der lukkede Øresundsforbindelsen en times tid fredag, opstod under et planlagt elarbejde, da teknikerne forsøgte at slå nødstrømsanlægget fra.

9. okt 2017 6

Nødstrøm svigtede: Øresundsforbindelsen lukkede en time

Forbindelsen mellem Danmark og Sverige blev lukket en time fredag ved middagstid. Årsagen var et strømsvigt, som påvirkede overvågningssystemer og belysning. Men teknikerne ved endnu ikke, hvorfor forbindelsens nødstrømssystemer ikke satte ind.

6. okt 2017 14

Hemmeligholdte beregninger: Prisfald på Storebælt koster Femern-tunnel to års ekstra tilbagebetalingstid

Ministerium vil ikke ud med beregningerne af, hvad lavere takster på Storebæltsbroen betyder for Femern-tunnelens økonomi. Det står dog klart, at den bliver reddet af lav rente.

2. okt 2017 8

Danske og tyske ministre i fælles løfte: Femern-tunnel bliver godkendt næste sommer

Den nye regering i delstaten Slesvig-Holsten forsikrer, at der er tilstrækkelige ressourcer hos myndighederne til at behandle den danske ansøgning om verdens længste sænketunnel.

28. sep 2017 11

Nu starter diskussionen igen: Skal landets grimmeste vej graves ned?

Frederiksberg Kommune har sat penge af til en lille undersøgelse af, om der kan findes en billig måde at erstatte Bispeengbuen i København med vejtunnel og et grønt område med en fritløbende å.

12. sep 2017 29

Tysk tunnelboremaskine druknet i 10.500 m3 beton efter uheld

Alvorlige sætningsskader under Europas vigtigste banegodsstrækning efterlod bygherren uden andre muligheder end at pumpe 10.500 m3 beton ned i den 134 mio. kr. dyre tunnelboremaskine. Uheldet har stoppet banetrafikken på Europas vigtigste banegodsstrækning

1. sep 2017 19

Lavere takst over Storebælt vil koste Femerntunnel 70 millioner om året

Hvis prisen for at køre over Storebælt bliver sænket med 25 procent, vil det koste den kommende tunnel under Femern Bælt 500 køretøjer hver dag. Tilbagebetalingstiden må derfor forlænges med tre år.

24. aug 2017 29

Tunnel fra Helsingør til Helsingborg? Dansk/svensk undersøgelse på vej

Analysen af den økonomiske holdbarhed ved en eventuel fast trafikforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg forventes klar om tre år.

26. jun 2017 36

Kæmpe indsprøjtning: 855 mia. kr skal booste Norges infrastruktur

Den norske regering og dens støttepartier er blevet enige om blandt andet at bygge en skibstunnel og en ny - og omdiskuteret - vejtunnel under Oslofjorden.

14. jun 2017 7

Nordmænd graver verdens længste og dybeste vejtunnel

26 kilometer lang og ned til 392 meter under havoverfladen - med vejkryds undervejs. Det er et ambitiøst rør fra vejen fra Stavanger til Bergen, nordmændene nu går i gang med.

30. maj 2017 15