Transport

EU slår ned på syv lande: Hvorfor så I stort på diesel-svindlen?

EU-Kommissionen indleder en sag mod syv lande, herunder Tyskland og Storbritannien, for at have svigtet med kontrollen, da de typegodkendte nye dieselbiler. Bilerne forurener langt mere, end de er godkendt til.

8. dec 2016 7

Én fjernstyret bro kan blive til fire efter 2020

Hvis en fjernstyret bro over Roskilde Fjord bliver en succes, kan også tre nordjyske broer overgå til fjernbetjening.

8. dec 2016

Eldreven busrute i Sverige lades trådløst

Syd for Stockholm kører nu den første regulære eldrevne busrute i Norden. Opladningen foregår trådløst på den ti kilometer lange rute og vil være vigtig i fremtidens elektrificering af den offentlige transport.

7. dec 2016 20

VIDEO: Når vinteren rammer canadisk trafik

Vinteren er kommet til Montreal og således også det glatte føre. Men her kommer det bag på alt med fire hjul. Også sneploven.

7. dec 2016 12

Selvkørende biler skal fragte nye biler rundt

Fremover skal fragt af nye biler fra Nissan rundt på fabrikken foregå ved hjælp af selvkørende biler.

7. dec 2016 4

Alle fængsler drone-tjekkes efter indflyvning af sav og mobil

Efter at en fange i Nyborg fik leveret mobiltelefon og savklinge med en drone, skal alle danske fængsler nu gennemgås for at undgå drone-smugling.

7. dec 2016

EU skal overvåge typegodkendelse af biler

Et internt brev i EU afslører, at en undersøgelseskomité nedsat på baggrund af VW-skandalen anbefaler, at EU overtager kontrollen med typegodkendelse af biler.

7. dec 2016 1

Mobilspillende togleder idømt 3,5 års fængsel

Efter dommen over tysk togleder der sendte to tog direkte mod hinanden, flytter fokus nu mod Deutsche Bahn. I 30 år ignorerede selskabet en bestemmelse om ekstra signaler på ulykkesstrækningen

6. dec 2016 3

Lastbil med brint, brændselscelle og batteri vil udrydde dieselosere

Den amerikanske lastbilproducent Nikola har afsløret produktionsudgaven af en lastbil, der skal rykke transportbranchen væk fra diesel. Brint, brændselscelle og batteri giver rækkevidde på 1.300-1.900 km

6. dec 2016 89

Transportskib til naceller klar til afgang fra Esbjerg

Siemens har præsenteret et nyt skib, hvis primære formål er at transportere naceller til deres offshore vindturbiner. Skibet får en vigtig rolle i Siemens' målsætninger om at nedbringe sine logistikomkostninger.

6. dec 2016 7