Transport

Sådan er det bare: Du skal betale 50 kroner for tvunget skift af rejsekort

Et rejsekort holder kun fem år, og når det udløber, skal du selv bestille og betale for et nyt. Det skal der ikke ændres på, fastslår selskabet bag, selv om Forbrugerrådet Tænk finder det urimeligt.

24. jan 2017 2

Enkle trafikpriser gør sjællænderne rundtossede

Kontrollører, buschauffører og ikke mindst passagererne selv har svært ved at finde hoved og hale i, hvad den kollektive trafik på Sjælland koster.

23. jan 2017 19

Nye signaler til S-banen gør rejsetiden længere i stedet for kortere

Banedanmarks store signaludskiftning skulle forkorte rejsetiden med tog. Men de nye CBTC-signaler er stødt på uforudsete problemer med glatte skinner.

22. jan 2017 21

Analyse: Nu skal metroen stoppe sit italienske mareridt

Et slagsmål med entreprenøren Salini truer med at forsinke og fordyre metrocityringen, som for alt i verden skal undgå en åben krig.

21. jan 2017 16

Airbus vil teste flyvende biler sidst i 2017

Administrerende direktør i Airbus Tom Enders proklamerede på en tech-messe i München, at Airbus vil teste flyvende biler med autopilot sidst i 2017. Æraen for flyvende biler er uundgåelig, fortalte han.

20. jan 2017 29

Østeuropæiske vognmænd i NOx-svindel: Sætter AdBlue-killer i lastbilerne

En tysk tv-station har sammen med polsk politi afsløret, hvordan vognmænd ved at tilføje en elektronisk komponent til motoren sparer det additiv, der skal fjerne NOx fra udstødningen. Konsekvenserne for miljøet er større end VW-skandalen.

20. jan 2017 13

Transportminister om DSB: Jeg er naturligvis ikke tilfreds

En intern DSB-rapport har vist, at mængden af fejl i de danske passagertog gennem to år er steget brat. Transportministeriet skal nu følge DSB’s bestræbelser på at rette op på situationen.

20. jan 2017 19

Myndigheder frikender Teslas autopilot for dødsulykke

Teslas autopilot har nedbragt ulykkestal i bilerne med 40 pct. og er uden skyld i en bilists død sidste år, konkluderer amerikansk myndighed. Bilisten havde ifølge rapporten over syv sekunder til at undvige en sættevogn.

20. jan 2017 36

»Ubegribeligt«: Politikere revser DSB efter kritisk rapport

Transportordførere fra rød og blå blok kritiserer DSB, efter at ny rapport har peget på alvorlige problemer med de danske passagertog. Der er delte meninger om, hvorvidt det politiske tilsyn med DSB skal skærpes.

20. jan 2017 12

Her er de vigtigste konklusioner fra rapporten om DSB-togenes faldende driftsstabilitet

Citater fra rapporten 'MDBF-analyse, endelig rapportering'.

20. jan 2017