Transport

International efterforskning: MH17 blev skudt ned af russisk missil fra oprørskontrolleret område

'Afgørende beviser' for, at MH17 blev ramt af et missil, som blev transporteret fra Rusland til Ukraine samme dag, konkluderer et internationalt hold af efterforskere. Den russiske regering har i forvejen afvist resultaterne.

28. sep 2016 11

Canadisk ʻcykelʼ sætter hastighedsrekord

Med en tophastighed på 144 km/t har et canadisk-udviklet cykel sat verdensrekord. Men cyklen er også verdens mest energieffektive transportmiddel. Rekorden blev sat på offentlig vej ved ʻthe World Human Powered Speed Challengeʼ.

27. sep 2016 26

Sådan vil politiet få antallet af trafikdræbte ned på 120

Flere hastighedskontroller på landeveje skal sammen med spiritus- og narkokontrol samt indsats mod distraktioner reducere antallet af trafikdræbte til 120 i 2020

27. sep 2016 23

Forsøg med solceller på lastbiler giver blandede resultater

Solceller monteret på lastbiler er fremtiden, mener innovationschef bag ny rapport. Hos undersøgelsens forsøgskaniner er oplevelsen imidlertid broget.

26. sep 2016 19

Vejdirektoratet i u-vending: Hybridbiler skal stadig kunne bruge ladestandere

Efter protester fra både Trafik- og Byggestyrelsen samt elbilforeningen vil Vejdirektoratet nu ændre en bekendtgørelse, som ville have forbudt plug-in-hybridbiler at bruge offentlige ladestandere.

23. sep 2016 16

Selvkørende busser i Holland taget ud af drift efter to dage

Et hollandsk forsøg med selvkørende elbusser er indstillet, fordi busserne har vist sig at være til fare for cyklister.

22. sep 2016 8

Over 12.000 tyskere gør indsigelse mod Femern-tunnel

Protesterne mod det danske tunnelbyggeri i Femer Bælt vælter ind til de tyske myndigheder. Miljøorganisationer bebrejder dansk projektselskab for mangelfuldt materiale.

22. sep 2016 13

Selv de nyeste dieselbiler udleder langt mere NOx, end de er godkendt til

EU strammer hele tiden kravene til, hvor meget NOx dieselbiler må udlede. Men en ny samlerapport viser, at to tredjedele af de nyeste dieselbiler udleder mindst tre gange så meget NOx, som de er godkendt til.

20. sep 2016 20

Trafikstyrelsen: Lad hybridbiler bruge ladestandere

Vejdirektoratet ville forbyde plug-in-hybrider at bruge offentlige ladestandere, men det er en dårlig idé, mener Trafikstyrelsen. Transportministeren forstår ikke Vejdirektoratets afvisning af plug-in-hybrider.

19. sep 2016 24

Fastlåst bremse årsag til røg i øresundstog i morges

Togene mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn holdt tidligt mandag stille på grund af røgudvikling i et tog. Årsagen var en såkaldt hængende bremse, oplyser DSB.

19. sep 2016