Transport

55.117 kameraer tjekker din hastighed

Hvis nye stærekasser skal erstatte fotovogne til hastighedsovervågning, kommer Danmark med i klubben af lande med automatisk hastighedskontrol.

28. mar 2017 16

Fotovogne skal skiftes ud med stærekasser

Regeringen foreslår, at 20 af landets fotovogne skal erstattes af stærekasser på særligt farlige vejstrækninger. Det skulle øge trafiksikkerheden og reducere antallet af trafikdræbte. Trafikforsker kalder det et tilbageskridt.

27. mar 2017 36

Uber suspenderer forsøg med selvkørende biler

Et uheld i Arizona, USA, får nu kørselstjenesten Uber til foreløbigt at parkere alle forsøg med selvkørende biler. Uheldet skete, fordi en anden bil ikke overholdt sin vigepligt i et sving.

27. mar 2017

Danmarks største jernbane­projekt bygger på lappeløsninger

Danmarks udrulning af det ufærdige togsignalsystem ERTMS bygger allerede nu på fejlslagne gæt om EU-standarder og nye jernbaner, der midlertidigt udstyres med gamle signaler.

27. mar 2017 6

Highfive til Fingerplanen

Den aldrig vedtagne Fingerplan har formet byudviklingen i hovedstaden i 70 år. Ny forskningsudgivelse fortæller om fødselaren – som står over for radikal reform.

26. mar 2017 3

Elektronikforbud kan udgøre sikkerhedsrisiko

Lithium-ion-batterier kan skabe utilsigtede konsekvenser, hvis passagerenes elektronik havner i flyenes lastrum. Forbuddet kan dog være med til at forhindre terror, vurderer ekspert.

22. mar 2017 11

Ikoniske biler bliver nu elektrificeret

Retrobølgen er nu også kommet til elbiler. Historiske biler bliver bygget i nye fortolkninger med batterier i stedet for fossilt brændstof. Senest er det to modeller, hvoraf den ene deler vandene, mens den anden har sin helt egen karakter, som snart vil tøffe rundt helt uden motorstøj.

22. mar 2017 28

Amerikanske storbyer trodser Trump: Vil stor-shoppe elbiler

Byer som Los Angeles, New York og Chicago vil indkøbe store mængder af elbiler i de kommende år. Byerne vil have forureningsfri biler for at være på forkant med fremtidens klimaudfordringer.

22. mar 2017 11

Øget flytrafik skyld i turbulensuheld

Flere hundrede fly er ramlet ind i problemer på grund af turbulens skabt af et passerende fly. Problemet er stigende og skyldes flere fly i luften, siger EU.

22. mar 2017 18

Transportminister: Enklere takstsystem medfører dyrere billetter

Ole Birk Olesen medgiver, at takstreformen for rejser med bus og tog ingenlunde har resulteret i et gennemskueligt prissystem på alle strækninger. Pendlerklub dadler politikere for slet ikke at have sat sig ind i tingene.

22. mar 2017 24