Transport

Skibe og fly går atter en gang fri af krav om at udlede mindre CO2

Luft- og skibsfart undgår regulering fra EU i denne omgang. I stedet lægger kommissionen op til, at regulering skal foregå i internationale brancheorganisationer, og det møder kritik fra miljøorganisationer.

22. jul 2016 21

BMW ved, hvor du har kørt - nu er en tysker blevet dømt på de udleverede data

Version2 I en aktuel tysk sag om trafikdrab udleverede BMW kørselsdata til retten, hvilket blev det endgyldige bevis mod bilens chauffør. Sagen har pustet til debatten om, hvordan bilproducenter bruger de indsamlede data. I forbindelse med en sag om en trafikdræbt cyklist delte bilproducenten BMW data fra en bil for at spore dens færd. Således kunne bilistens præcise adfærd på vejen op til ulykken kortlægges. Disse data gjorde politiet i stand til at udarbejde en bevægelsesprofil. Datalogningen af kørerens adfærd blev afgørende i dommen, der lød på 33 måneders fængsel til den uansvarlige bilist. Det skete ved retten i Köln. Det skriver tyske Maneger Magazin. Før det kom så langt, måtte anklagerne dog vente tålmodigt. I første omgang ville BMW nemlig ikke uden videre oplyse dataerne, som først blev udleveret otte måneder efter dødsulykken. Først herefter kunne anklagemyndigheden benytte sig af de opsamlede informationer for at forstå bilens hastighed, rute og undvigemanøvre.

22. jul 2016

CO2-skat på din benzin er den billigste måde at gøre bilen klimavenlig

Det er så rasende dyrt at reducere bilernes CO2-udslip, at kvoter til benzinselskaberne er eneste realistiske mulighed, mener liberal tænketank. Olieselskaber vi gerne være med, men påpeger, at udslippet kan reduceres uden kvoter.

22. jul 2016 40

Snart kommer der krav til lastbilernes CO2-udslip

Hidtil har lastbilproducenterne sluppet for krav om at reducere bærndstofforbruget, men efter flere års optakt lægger EU-kommission op til at sætte nye grænser.

21. jul 2016 11

Musk præsenterer Tesla-masterplan: Nu med selvkørende busser

Elon Musk præsenterer nu anden del af sin master-plan for Tesla Motors, og fremtiden er selvkørende og fyldt med nye køretøjer og delebiler.

21. jul 2016 13

Trykfald i fly er helt almindelige: 10 danske hændelser på et år

Siden juli sidste år har danske myndigheder fået indberettet 10 hændelser om trykfald i kabinen, der kun yderst sjældent fører til farlige situationer.

21. jul 2016 7

Movia dumper kinesisk elbus: For dyr og for stor usikkerhed om batterierne

Det er en halv gange dyrere at køre en elbus gennem København end en dieselbus, og der er store spørgsmål ved batteriernes levetid, viser en endnu ikke offentliggjort rapport.

20. jul 2016 28

Her er den selvkørende bus til at erstatte letbaner

Mercedes har præsenteret en bus, som selv skal køre gennem en 20 kilometer lang busbane i Holland af samme slags, som har været foreslået i stedet for de kommende, danske letbaner.

19. jul 2016 12

Tænketank: Forbyd dieselbiler i London

En britisk tænketank kalder det i en ny rapport umuligt at undgå dødsfald som følge af luftforurening de næste ti år, med mindre dieselbiler kommer helt ud af de værst ramte byer.

19. jul 2016 13

Vejdirektorat: Ny motorvej i hovedstaden er uundgålig, så hold fingrene fra Ring 5

Det vil være samfundsøkonomisk fordelagtigt at anlægge en ring- eller motorvej ved Ring 5, viser rapport fra Vejdirektoratet, som derfor advarer mod at ophæve arealreservationerne.

19. jul 2016 5