Transport

Krav til droneflyvning udsat

Besvær med at få dronetegn og ansvarsforsikring betyder, at mange private droneejere vil få svært ved at leve op til kravene til droneflyvning uden for bymæssige områder. Loven skulle træde i kraft til nytår, men bliver nu udsat.

27. okt 2016 1

ANALYSE: Derfor dropper Audi Le Mans for at køre Formula E

Efter 18 år og 13 sejre i Le Mans trækker den tyske bilkoncern Audi sig ud af motorsportsserien WEC, hvori 24-timersløbet Le Mans af de fleste regnes for det fornemmeste. Fremtiden skal bruges på at udvikle elektriske biler i den relativt nye serie Formula E.

27. okt 2016 8

Toyota tilbagekalder 5,8 mio. biler

Den japanske bilproducent tilbagekalder millioner af biler på verdensplan grundet defekte airbags. Alene i Europa tilbagekaldes 1,47 mio. køretøjer, mens fire modeller på det danske marked er i risikogruppen.

26. okt 2016 9

Dom over VW i USA: Betal 100 milliarder og sæt elstandere op

VW er kommet et skridt nærmere afslutningen på den amerikanske gren af dieselskandalen. Med en dom på 100 mia. kroner skal VW ikke bare fikse og købe biler tilbage, men også investere i el-infrastruktur og udskifte gamle forurenende busser.

26. okt 2016 5

Nyt signalsystem forsinker tusindvis af tog

Både Banedanmark og DSB kæmper med at få det nye signalsystem til at fungere. Det giver mange forsinkelser for passagerer på S- og fjernbanerne.

26. okt 2016 8

Danmark som forsøgskanin: Først om tre år er ny signalstandard til togene klar

Alle alarmklokker bimler hos it-forsker, fordi Danmark er første land til at teste det signalsystem, som skal gøre det muligt at dirigere togene ind på de mest befærdede stationer.

26. okt 2016 12

Trafikstøj og luftforurening giver risiko for forhøjet blodtryk

Høj luftforurening og støj fra trafikken øger risikoen for at få forhøjet blodtryk, viser et stort studie blandt mere end 40.000 personer i fem lande, heriblandt Danmark.

25. okt 2016

Briter vil zappe blade af skinnerne med mikrobølger

Visne blade på skinnerne giver hvert år store forsinkelser i efterårsmånederne. I Storbritannien og Holland viser tests af mikrobølger og lasere gode resultater.

25. okt 2016 12

Søfartsstyrelsen gør klar til førerløse skibe

Sammen med DTU lancerer Søfartsstyrelsen nu et såkaldt forprojekt om førerløse skibe. Ministeren håber, samarbejdet på sigt kan gøre skibe mere sikre og effektive.

24. okt 2016 4

Norge på vej med autonome elfærger

Selvstyrende, energisbesparende elfærger skal i drift i Norge fra januar 2018.

24. okt 2016 4