Transport

Skibe må finde rundt om Grønland uden søkort

En enkelt mand blev tilbage i Geodatastyrelsen, da den skulle flyttes. Derfor må søfolk finde vej gennem trafikeret farvand med meget upræcise papirkort.

27. apr 2017

Sådan afsløres lastbilers snyd med NOx-filtrerende teknologi

Snydeudstyr i lastbiler breder sig, fordi det sparer penge. Men nu har politiet udstyr til at finde det.

26. apr 2017 1

Nu med landingspladser på tagene: Uber vil have flyvende storby-taxaer i 2020

Det kontroversielle transportfirma, har indgået en række partnerskaber, der om få år skal gøre det muligt at transportere kunderne via elektriske VTOL-fly.

26. apr 2017 6

Tyske dieselbiler sviner seks gange mere, end producenterne siger

Høje NOx-tal fra tests i 'real driving' af helt nye dieselbiler genstarter diskussionen: Hvad skal myndighederne kunne forlange af bilproducenterne?

26. apr 2017 19

Molbohistorien om trafiktavler: Slukkede tavler bliver hængende

De slukkede elektroniske oplysningstavler langs landets motorveje bliver hængende året ud, mens politikerne diskuterer, om tavlerne skal pilles ned eller tændes igen.

26. apr 2017 26

Flyvende vandscooter kommer snart til salg

Amerikanske Kitty Hawk, som er støttet af Google-grundlæggeren Larry Page, præsenterede i går prototypen på et enpersoners vandfly, som kommer på markedet i løbet af i år. Kitty Hawk Flyeren er dog bare et af mange bud på fremtidens alternative luftbårne transportmidler.

25. apr 2017 9

Flåde af selvkørende biler skal på britisk motorvej i 2019

Med støtte fra regeringen planlægger et britisk konsortium at teste autonome biler, der kommunikerer med hinanden, blandt almindelige trafikanter.

25. apr 2017 2

Droner af krydsfiner skal forsyne amerikanske specialtropper

Billige svævedroner, der kan efterlades efter brug, skal fremover gøre det muligt for det amerikanske marinekorps at levere forsyninger bag fjendens linjer.

25. apr 2017 9

VIDEO: Sådan får man 46.000 ton platform om bord på verdens største transportfartøj

Understellet til Aasta Hansteen-platformen er 200 meter høj. Den gigantiske konstruktion skal sejles fra Sydkorea til et dybhavsgasfelt i Norskehavet.

24. apr 2017

VIDEO: Elektrisk VTOL-fly letter for første gang

Den tyske virksomhed Lilium viser nu, at deres fuldskala prototype som lovet både kan lette og lande lodret og mestrer overgangen til at flyve som et almindeligt fly.

24. apr 2017 32