close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Trådløs teknologi

Oslo slukker for FM-radio i dag – nordmænd er utilfredse

Norge går videre, hvor intet land har gået før. Digital radio er snart eneste mulighed for radiolytning i hele landet.

20. sep 2017 13

Læserne: Her er hullerne i DAB-dækningen

Selv om det officielle dækningskort hævder, at DAB-dækningen er god i næsten hele landet, er det ikke, hvad Ingeniørens læsere oplever. Er der også hul i DAB-dækningen hjemme hos dig?

19. sep 2017 19

Snart slukker DAB-signalet. Her er afløseren

Den 1. oktober lukker første generation af DAB-nettet, og op mod 400.000 danskeres radioer følger med. Men hvorfor udskifte en teknologi, vi indførte for kun 15 år siden?

29. aug 2017 128

Norsk antenne skal sikre DAB-signal i bilen

DAB-radioernes dårlige modtagelse generer nordmændene, der i år er ved at slukke for FM-båndet, som har sikret radiosignal i norske biler.

15. aug 2017 105

GRAFIK: Sådan skal Facebooks kæmpedroner udbrede internettet

En sværm af store, svævende droner i stratosfæren, der kommunikerer indbyrdes ved hjælp af laser og udbreder internettet til jordens øde områder – lyder det som science fiction? Det kan snart blive virkelighed i følge Mark Zuckerberg og Facebook.

17. jul 2017 4

Spørg Scientariet: Kan Bluetooth bestemme afstanden mellem enheder?

En læser vil meget gerne vide, om man kan sige noget om, hvor langt andre Bluetooth-enheder er fra ens smartphone. Det svarer postdoc fra DTU Compute på.

16. jul 2017 2

To spritnye vindmølleparker skal drive Apples datacentre

It-gigantens nye byggerier i Viborg og Aabenraa kommer til at køre på 100 procent vedvarende energi fra to nye vindmølleparker på land, lover Apple.

10. jul 2017 88

Verdens første fjernstyrede slæbebåd testet i København

Det første fjernstyrede kommercielle skib i verden har været på prøvesejlads i Københavns Havn.

21. jun 2017 5

Danske virksomheder forsømmer at bruge smarte produkter

Tre ud af fire fremstillingsvirksomheder i Danmark arbejder ikke med smarte produkter. Flere årtiers lean-optimering har drænet innovationsevnen, mener professor i kunstig intelligens.

20. jun 2017 3

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #4. Trådløse signaler mellem hjerne og muskel erstatter ødelagt rygmarv

Lamme går igen: Neuroforskere har skabt en trådløs bro, der forbinder de elektriske signaler mellem nervebanerne i hjernen og en beskadiget rygmarv.

3. maj 2017