Trådløs teknologi

Infrarødt internet på vej med svimlende hastigheder

Med hastigheder på over 40 Gbps lover en ny type lysbaseret wifi en helt ny type trådløs forbindelse.

28. mar 2017 19

Bøjelig touchpad kan være første skridt mod fremtidens ’robothud’

For første gang er det lykkedes en gruppe forskere at lave en fleksibel touchpad, der kan rulles, foldes og bøjes uden at miste evnen til at registrere berøring.

19. mar 2017

Nordmænd er negative over for FM-sluk

Kun tre ud af ti nordmænd er positive over for DAB-teknologien, som de i år bliver tvunget til at skifte til fra FM-radioen. Hver tiende i landets første DAB-område har valgt at droppe radiolytning helt.

17. mar 2017 87

Magnetiske stripperstænger skal fange mobiler i fængsler

Udvalgte fængsler er ved at blive udstyret med avancerede mobildetektorer, der ser efter magnetiske felter. Og de har fået deres eget helt særlige øgenavn.

1. mar 2017 4

Sådan ændrede orkanen Katrina de amerikanske mobilnet

Ligesom i Danmark er mobilnet i USA sikret på meget forskellig vis i tilfælde af naturkatastrofer. Det afslørede nylige storme, der fik flere selskaber til at udbrede backup-strøm.

16. feb 2017 6

Strømsvigt kan lukke dansk mobilnet

Da strømmen i januar gik på store dele af Bornholm, tog det et af øens tre mobilnet med sig i faldet. Det viser sig, at nettet kun har begrænset batteri-backup. Men teleselskaberne er ikke glade for at fortælle om det.

7. feb 2017 40

Google-selskab dropper soldrevne internetdroner

Soldrevne droner fra Google-moderselskabet Alphabet kommer alligevel ikke til at levere internet i øde egne. Signalerne skal komme fra balloner, mener Alphabet, som lukker projektet.

17. jan 2017

Dimsernes mobiludbyder melder sig klar i Danmark

Sigfox-netværket, der vil koble millioner af enheder på nettet gennem et dedikeret trådløst netværk, er nu klar til brug i Danmark, efter at over 150 master er sat op over det meste af landet.

13. jan 2017 10

Tusindvis af DAB-radioer bliver ubrugelige til oktober

Et ukendt antal tusinde DAB-radioer bliver ubrugelige, når danske radiokanaler skifter teknologi til oktober. Til gengæld får de resterende radioer flere kanaler at vælge imellem.

12. jan 2017 152

De første norske FM-sendere er nu slukket

Klokken 11.11 i dag slukkede den første norske FM-sender, og det norske FM-net har taget første skridt mod pensionen.

11. jan 2017 13