close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

El-lokomotiver forsinket: DSB-personale og passagerer må leve længere med diesel-oserne

DSB tør ikke presse leverandørerne til at bygge nye el-lokomotiver på 15 måneder. De skal bruge mindst 24, og derfor går der fire år, inden passagerer og personale slipper for de ultrafine partikler.

20. jul 2017 61

DSB gør klar til konkurrence: Lejer sine egne tog

Et nyt selskab skal eje alle DSB's kommende tog. Dermed kan de også lejes ud til andre selskaber, hvis der bliver konkurrence på skinnerne.

6. jul 2017 15

DSB om forureningen fra diesel-tog: Rygning er farligere end ultrafine partikler

DSB stopper arbejdet med at reducere forureningen fra de gamle MR-tog, som udsætter togpersonalet for store mængder sundhedsskadelige ultrafine partikler. Forureningen fra DSB-tog er mindre farlig end tobaksrygning, forklarer DSB.

5. jul 2017 15

Ingen regler beskytter togpersonale mod ultrafine partikler

Lovgivningen om arbejdsmiljø indeholder ingen grænseværdier for de ultrafine partikler, som DSB’s gamle diesellokomotiver sender ind i togvognene, og som ifølge undersøgelser øger togpersonalets risiko for lungekræft og hjertekarsygdomme.

4. jul 2017 9

Passagerer og togpersonale indånder stadig store mængder partikelforurening

Mens DSB forsøger at få bugt med udledningen af ultrafine partikler fra gamle diesellokomotiver, har skadevirkningen på togpersonalet ikke ændret sig væsentligt.

3. jul 2017 20

Øget trængsel på vejene giver togene nyt liv

Biler uden chauffør vil give billig transport til alle, og derfor stiger trængslen. Så også i fremtiden vil der være brug for tog på skinner.

28. jun 2017 28

DSB sælger IC2 - uden garanti

DSB slipper nu af med IC4-togets problemplagede lillesøster. En udenlandsk køber aftager i første omgang tre togsæt og køber yderligere 12, hvis de første tre kommer til at køre. Syv andre IC2-togsæt bliver skrællet og ophugget.

23. jun 2017 10

LA om tog-rapport: »Du får mig ikke til at sige, at vi vil have dyrere togbilletter«

Liberal Alliance stoler ikke på konsulenters advarsler om, at regeringens udspil til udbud af togtrafikken kan ramme passagererne i form af prisstigninger og overfyldte tog. Venstre og Socialdemokraterne afviser prisstigninger for passagererne.

21. jun 2017 14

Det med småt: Frit togmarked rammer passagererne

Regeringens udspil til en udbudt og dereguleret togtrafik vil i sin mest vidtgående form ramme passagererne hårdt i form af både prisstigninger og overfyldte tog, viser McKinseys analyse bag udspillet.

20. jun 2017 44

Transportforsker før nye forhandlinger: Togfonden eksisterer reelt ikke mere

De politiske forhandlinger om Togfonden er genstartet. Regeringen fastholder, at finansieringen mangler, men et flertal uden om regeringen vil stadig forhandle.

19. jun 2017 35