close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Tog

DSB gør klar til at blokere streaming på togenes nye wifi

Når DSB i 2019 kan tænde for et spritnyt wifi-netværk i togene, forbeholder selskabet sig ret til at lukke for adgangen til streamingtjenester. Internetforbindelsen i togene skal først og fremmest bruges til arbejde.

17. maj 2017 32

Nye katalysatorer til storforurenende ME-lokomotiver har spillet fallit

DSB har i fire år forsøgt at begrænse den massive forurening fra de gamle lokomotiver. Men enten øgede man udledningen af NO2, eller også revnede de nye katalysatorer.

17. maj 2017 13

Batteritog er 40 procent billigere end diesel

Mens det danske jernbanenet så småt er ved at blive elektrificeret, står batteritog klar i remisen og lover besparelser på op til 40 procent i forhold til tradi­tionelle dieseltog.

16. maj 2017 56

DSB erkender og eftergiver beregnings-brøler

Det statsejede transportselskab har siden årsskiftet opkrævet en for høj eller for lav egenbetaling på ungdomskort i kølvandet på en historisk stor reform af priserne på den kollektive trafik.

11. maj 2017 1

FOTOS: Japansk luksustog med panoramavogne og toetagers suiter

Et nyt japansk luksustog, Shiki-Shima, sætter nye standarder for skinnebåren luksus: gourmetrestaurant, bar og eget badekar.

8. maj 2017 7

Minister: Berlins og Londons cirkelzoner vil give ulogiske priser på Sjælland

Store takstzoner, der omslutter storbyerne i en cirkelform, anvendes i Tyskland, Storbritannien og Frankrig, men kan ikke bruges omkring København, mener transportministeren.

19. apr 2017 37

Hyperloop præsenterer 11 amerikanske ruter

Hvor skal den første amerikanske hyperloopforbindelse ligge? Det er nu snævret ind til 11 alternativer, samtidig med at første testbane står klar.

12. apr 2017 19

Venstre: Grotesk at staten opkøber grunde til døde togfond-projekter

Staten har brugt 165 millioner på at ekspropriere ejendomme i forbindelse med planerne for Togfonden, selvom flere af projekterne sandsynligvis ikke bliver til noget. Det er helt absurd, mener Venstres transportordfører.

11. apr 2017 32

Venstre: Et »alvorligt svigt« fra Banedanmark

Banedanmark har ikke oplyst Folketinget tilstrækkeligt om risikoen ved den storstilede udskiftning af landets togsignaler, som nu er ramt af forsinkelser og fordyrelser, siger Venstres Kristian Pihl Lorentzen. Han er den seneste af en række politikere fra forligskredsen bag projektet, der kritiserer signalprogrammet.

5. apr 2017 11

Softwarefejl på nye signaler vil plage S-togene resten af året

Der er opstået så mange fejl på den software, der styrer S-togene til Hillerød, at det kommer til at tage i alt næsten to år at rette dem.

4. apr 2017 7