close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

Frichs var Aarhus’ industrilokomotiv

I anledning af Aarhus bys 500 års jubilæum udgav Ingeniøren i 1941 et temanummer om byen og dens vigtigste virksomheder og ingeniørprojekter.

10. sep 2017

Her er togfondens fase 1

Togfondpartierne vil tvinge regeringen til at acceptere en fordyrelse af togfondens første halvdel. Få overblikket over pakken til i alt 15 milliarder kroner.

7. sep 2017 28

Partier går uden om regeringen for at skaffe to milliarder ekstra til togfonden

Efter flere måneders resultatløse forhandlinger vil et flertal i Folketinget nu tvinge regeringen til at acceptere en fordyrelse af togfonden på to milliarder kroner. Pengene skal blandt andet sikre en ny bane over Vestfyn.

7. sep 2017 23

Regeringen udskyder sin store udlicitering af togdriften

I sit forslag til finanslov freder regeringen foreløbig DSB. Udbud på landets hovedstrækninger kommer tidligst om syv år.

1. sep 2017 1

Hyperloop sætter ny fartrekord, men når stadig ikke magnettog til sokkeholderne

Studerendes test-kapsel nåede søndag en hastighed på 324 km/t på Hyperloop-testbanen i Californien. Kapslen kan imidlertid ikke medbringe passagerer, og er stadig langsommere end de hurtigste magnettog.

29. aug 2017 11

Da københavnerne sprang på sporvognen

KØBENHAVN 850 ÅR: Sporvognene var i 110 år et knirkende og hvinende indslag i det københavnske gadebillede. Men i 1970 konstaterer Ingeniøren, at en epoke er ved at være slut.

28. aug 2017 7

Tidligere sikkerhedschef: »Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan DSB’s ledelse kan sove roligt om natten«

Instrumenterne i IC3 registrerer ikke overophedede bremser, så lokomotivføreren bliver ikke advaret, når togets bremseevne er forringet. DSB risikerer en ulykke, siger selskabets tidligere sikkerhedschef.

28. aug 2017 13

KORT: Bremseproblemer med IC3 har ramt hele landet

Problemet startede i regionaltrafikken på Vestfyn, men har i løbet af få år spredt sig til togstrækninger landet over. Få overblikket over de seneste tre års 74 indberetninger om bremseproblemer med IC3 fra DSB’s lokomotivførere.

24. aug 2017

74 tilfælde af bremseproblemer med IC3 på tre år

Togstrækninger over hele landet er berørt af bremseproblemerne med IC3. DSB’s lokomotivførere har siden efteråret 2013 indberettet 74 episoder for landets mest udbredte tog.

24. aug 2017 14

DSB efter kritik: Bremserne på IC3 lever op til alle krav

DSB’s sikkerhedschef afviser, at de mange bremseproblemer med IC3 udgør en sikkerhedsrisiko. DSB har fået udarbejdet en rapport, der frikender det udbredte tog.

22. aug 2017 3