close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

Ministerium tilbageholder omfattende rapport om signalprojektet fra Folketinget

Folketingets medlemmer får ikke udleveret rapporten bag den forsinkede og fordyrede signaludskiftning. Dermed forhindres politikerne i at træffe beslutninger på et kvalificeret grundlag, vurderer forskere.

6. apr 2018 10

Nye kvaler med DSB's gamle dieseltrækkere: Også tandhjulene er uden for tolerance

Det lykkedes end ikke DSB at holde sig eget mål om at få 13 af de 33 ME-lokomotiver klar efter påske, for nu viser der sig ikke kun at være revner i hjulakslerne. Også de tandhjul, der sidder på akslerne, har sat sig for meget.

5. apr 2018 9

Ministerium bryder loven: Signalprogrammets granskning mørklagt

Få indblik i en lang, kompliceret og ifølge to eksperter ulovlig proces, der sikrer, at den over 300 sider lange granskning af signalprogrammet kan holdes uden for offentlighedens lys i næsten et halvt år.

4. apr 2018 14

Generalprøven på fremtidens tog: Kun én ud af tre leverandører bød på DSB's lokomotiver

To ud af de tre leverandører, som DSB inviterede til at komme med et bud på danskernes nye lokomotiver, endte med at trække sig, så Siemens var alene om at byde. Intet problem, så længe buddet er godt, mener DSB.

20. mar 2018 37

Derfor bekymrer Banedanmarks nye rapport: Signalprogram kan ramle som dominobrikker

Problemer med at ombygge tog til signalprogrammets teststrækning i 2020 kan forplante sig gennem hele den trinvise plan frem til 2030.

17. mar 2018 12

Hør podcast om vikingeskibe og dobbeltdækkervogne

Transformator handler denne uge om dobbeltdækkervogne, der forsinker det nye signalsystem. Hør også om skrøbelige vikingeskibe, der skal flyttes meget, meget forsigtigt.

16. mar 2018

Tog kørt ind i væltet træ på Sydfyn

Tidligt i morges kørte et passagertog ind i et træ, der var væltet ind over sporene nord for Stenstrup Station på Fyn.

16. mar 2018 16

Her er Danmarks nye el-lokomotiv

Siemens Vectron skal fra 2021 trække pendlernes dobbeltdækkervogne rundt på Sjælland, efter at den hidtidige leverandør, Bombardier, opgav at byde på de nye, danske lokomotiver.

13. mar 2018 63

Banedanmark: Strejke kan indstille al togtrafik i Danmark

Alle tog i Danmark kan komme til at holde stille, hvis for mange af Banedanmarks ansatte strejker. Det er simpelthen for risikabelt at forsøge at fortsætte driften, hvis for mange medarbejdere er væk.

7. mar 2018 9

Banedanmark weekendlukker S-bane for at teste ny software

Da Banedanmark sidste år testede en softwareopgradering til S-banens nye signalsystem, afslørede testen væsentlige problemer. Nu lukker Banedanmark en S-bane-strækning henover weekenden for at teste en forbedring af opgraderingen.

2. mar 2018 14