Tog

Enkle trafikpriser gør sjællænderne rundtossede

Kontrollører, buschauffører og ikke mindst passagererne selv har svært ved at finde hoved og hale i, hvad den kollektive trafik på Sjælland koster.

23. jan 2017 19

Nye signaler til S-banen gør rejsetiden længere i stedet for kortere

Banedanmarks store signaludskiftning skulle forkorte rejsetiden med tog. Men de nye CBTC-signaler er stødt på uforudsete problemer med glatte skinner.

22. jan 2017 21

Transportminister om DSB: Jeg er naturligvis ikke tilfreds

En intern DSB-rapport har vist, at mængden af fejl i de danske passagertog gennem to år er steget brat. Transportministeriet skal nu følge DSB’s bestræbelser på at rette op på situationen.

20. jan 2017 19

»Ubegribeligt«: Politikere revser DSB efter kritisk rapport

Transportordførere fra rød og blå blok kritiserer DSB, efter at ny rapport har peget på alvorlige problemer med de danske passagertog. Der er delte meninger om, hvorvidt det politiske tilsyn med DSB skal skærpes.

20. jan 2017 12

DSB: Vores prioritering har haft konsekvenser for passagererne

I forsøget på at holde flest muligt tog på skinnerne har DSB negligeret vedligeholdelsen. En omrokering i ledelsen og akutte tiltag for 100 millioner kroner skal nu få fejlene under kontrol, siger driftsdirektør.

20. jan 2017 2

Intern rapport: Dårlig ledelse har ført til DSB-tog fulde af fejl

Antallet af tekniske fejl på DSB’s tog er steget markant, og driftsstabiliteten er styrtdykket – endda uden at IC4 medregnes. Intern rapport udpeger mangelfuld ledelse i DSB som årsagen. Chokerende læsning, siger forskere.

20. jan 2017 29

Aalborg-forsker: Banedanmark burde have forudset kompleksiteten i Signalprogrammet

Endnu en IC4-skandale, kalder en forsker Banedanmarks signalprogram til 20 milliarder kroner. Projektet er løbet løbsk, og nu vil politikerne sætte projektet under skærpet tilsyn.

17. jan 2017 8

Kronik: Læg batteri i toget frem for at ændre Aarhus H

17. jan 2017 42

Alle hollandske tog kører nu på vindenergi

Hollands nationale jernbaneselskab har indfriet sit mål for vedvarende energi et år tidligere end planlagt.

11. jan 2017 37

Forsinket signaludstyr redder DSB fra pladsmangel og aflysninger

Mangel på IC4-tog betyder pladsmangel og aflysninger i 2017. Men den elektronik til nye signaler, der skal installeres på alle DSB-tog, er sideløbende blevet forsinket - og det redder paradoksalt nok situationen.

10. jan 2017 9