close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

Minister: Der er intet reelt alternativ til nye togsignaler

Ole Birk Olesen forsvarer beslutningen om at poste yderligere milliarder i togsignaler med, at kun ERTMS-teknologi fremtidssikrer jernbanen.

21. nov 2017 19

Knald eller fald: Fejler IC3-ombygningen, bliver de nye togsignaler endnu en milliard dyrere

Endnu flere forsinkelser og ekstraregninger truer Danmarks togsignaler, hvis den komplicerede og stærkt forsinkede indbygning af signalcomputere i et IC3-tog i Langå mislykkes.

21. nov 2017 36

ANALYSE: Nu venter 13 år med kludetæppe af højrisikable projekter for dansk jernbane

Signalprogrammet: Banedanmark og politikere købte sig først og fremmest tid og indbyggede stopklodser. Men de vanskeligste dele har vi slet ikke taget hul på.

20. nov 2017 26

I Danmarks fodspor: Signalproblemer breder sig til Norge og Sverige

Danmarks udrulning af det nye digitale signalsystem er ramt af store startvanskeligheder. Nu melder problemerne sig i vores nabolande.

17. nov 2017 25

Entreprenørfirma om ulykken på Kystbanen: Vi fik grønt lys til at overskride sikkerhedsgrænserne

LM Gruppen er i gang med at lægge fiberrør langs jernbanen og fik grønt lys til at overskride sikkerhedsafstanden af Banedanmark. En ansat er fritstillet, og flere undersøgelser i gang.

16. nov 2017 26

Spøgelsesbane: Signalkaos udsætter åbningen af Ringstedbanen

Jernbanen mellem København og Ringsted åbner med fem tog i timen i stedet for ét. Men det første halve år efter færdiggørelsen, vil sporene stå tomme.

16. nov 2017 38

VIDEO: Her giver transportministeren virkeligheden skylden for problemer med signalprogram

VIDEO: Folketingets transportudvalg har holdt møde om konsulentrapporten, der ventes at afdække nye forsinkelser og fordyrelser i Danmarks største jernbaneprojekt.

15. nov 2017 12

Politikernes møde om signalkaos trækker ud - konklusioner forsinket

Tv-kameraerne er sat op i et mødelokale i Transportministeriet, men politikernes møde om problemerne for Banedanmarks signalprojekt trækker foreløbig ud. Mødet skulle være slut kl. 13, men diskussionerne fortsætter. Transportministeriet holder konklusionerne tæt til kroppen, og det er endnu uklart, om transportminister Ole Birk Olesen (LA) selv vil præsentere konklusionerne fra den rapport, som konsulentfirmaet Deloitte har udarbejdet.

15. nov 2017

Åbning af Aarhus Letbane udskudt på ubestemt tid

Først om et par uger er Aarhus Letbane klar til at aflevere en ny sikkerhedsvurdering. Letbanen tør ikke gætte på, hvor lang tid det tager at behandle den.

15. nov 2017 29

Konsulentregningen løb løbsk: Banedanmark bruger 4,4 milliarder på at styre signalprojektet

Politikerne blev præsenteret for en konsulentregning på 1,2 milliarder kroner til at give fjernbanen nye signaler. I praksis blev det mere end tre gange så dyrt, viser aktindsigt.

15. nov 2017 20