close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

Mangel på nye aksler: ME-lokomotiver risikerer at stå længe på værksted

Pendlerne risikerer måneder med færre tog: Halvdelen af akslerne på DSB's ME-lokomotiver kan ikke umiddelbart repareres, og DSB har kun nye aksler til fire lokomotiver.

23. feb 2018 36

Fejlramt sporskifte afsporede tog i Odense

En mekanisk fejl på et sporskifte sendte hjulene på et passagertog i to forskellige retninger under rangering. Arbejdet med at fjerne toget og reparere 30 meter ødelagt jernbanespor kommer sandsynligvis til at forsinke togene indtil i morgen.

21. feb 2018 11

Ole Birk Olesen kaldt i samråd om ulovligt svar i IC4-sagen

Dansk Folkeparti har nu indkaldt transportministeren til samråd, efter at han har undladt at gøre rede for, hvordan han vil reagere på Rigsrevisionens afdækning af nye problemer i IC4-sagen. Det er et brud på loven, siger både statsrevisorer og professor i forvaltningsret.

9. feb 2018 3

Transportminister bryder loven og ignorerer statsrevisorers kritik i IC4-sagen

Transportministeren gør ikke rede for, hvad han vil gøre som konsekvens af Rigsrevisionens afdækning af nye problemer i IC4-sagen. Det er klart ulovligt, siger professor i forvaltningsret. Han bakkes op af statsrevisorerne.

9. feb 2018 22

Leder: Eltog med kun 200 km/t er en halvhjertet satsning

9. feb 2018 69

Opgør med kaotiske regler: Takstsystemet vest for Storebælt ændres

Forvirrende regler og forskellige priser på samme rejse skal nedkæmpes med en ændring af det offentlige takstsystem i Vestdanmark.

6. feb 2018 11

Manglende sikkerhedssystem spøger igen i amerikansk togulykke

Amerikanske togselskaber bliver igen kritiseret for manglende sikkerhed, efter at et passagertog i weekenden kolliderede med et godstog i delstaten South Carolina.

5. feb 2018 4

VIDEO: DSB finder revnerne i togets aksler med en magnet

På værkstedet i Aarhus bruger de magnet til at finde revner i de gamle ME-lokomotivers trækaksler. Derefter bliver de mindre beskadigede aksler fikset med metallisering.

5. feb 2018 12

Eksplosivt voksende biltrafik efterlader togene i støvet

Folketinget vedtog i 2009, at over halvdelen af trafikvæksten i Danmark skal ske i den kollektive trafik. Siden er bare fire procent af den samlede trafikvækst sket i togtrafikken.

2. feb 2018 6

Udbudsaftale: Højhastighedstog kan stadig komme til Danmark

Rammeaftalen for udbuddet af eltog lægger op til, at der kan komme endnu et udbud med fokus på højhastighedstog i Danmark. Udsigterne er dog lange.

2. feb 2018 19